Dnes jsem si zakoupil nový HDD, jelikož předešlý již vypověděl službu. Zapojil jsem ho do svého notebooku, nastartoval a v BIOS jsem nastavil boot z mechaniky. Vložil jsem své instalačni DVD pro Windows 7. Instalace probíhala bez problémů. Po prvním restartu mi ale naběhla animace a chybová hláška "windows setup could not configure windows to run on this computer's hardware".
Četl jsem o této chybě na anglických fórech a několikrát bylo zmíněno, že je nutné v BIOS vypnout konfiguraci RAID. Nebo spíše přepnout na AHCI nebo IDE. Problém je ten, že v mém BIOSU mohu změnit maximálně čas a bootovací pořadí.
Prosím potřebuji pomoc od odborníků v této situaci. Jak to mám dále řešit??? Mockrát děkuji
Múj notebook: Sony VAIO VPCEB4J1E. Základní deska Intel Pentium.
Nový HDD - Instalace Windows 7
-
- Pohlaví:
Re: Nový HDD - Instalace Windows 7
Co nabízí položka advanced? Tam by mělo být něco jako sata configuration.
Tohle je uzasny BIOS, nejde tam nastavit vubec nic. Mame to v mimi PC od Lenova.
Predpokladam, ze ty Windows byly predinstalovane od vyrobce. Reinstalaci je nutne provest z Recovery DVD od vyrobce, ktere obsahuje potrebne ovladace nebo z disku vytvoreneho z nainstalovaneho systemu.
Predpokladam, ze ty Windows byly predinstalovane od vyrobce. Reinstalaci je nutne provest z Recovery DVD od vyrobce, ktere obsahuje potrebne ovladace nebo z disku vytvoreneho z nainstalovaneho systemu.
Tak to teda nevím jak dále pokračovat. Když jsem notebook zakoupil, vytvořil jsem ihned zálohu Windows přes program Vaio Care. Celkem na 4 DVD. Vždy, když jsem měl problém nebo jsem prostě windows potřeboval přeinstalovat, použil jsem tato DVD.
Teď po zakoupení nového HDD to již nefunguje. Nepomůže třeba instalace nového Windows??? Vážně si nevím rady...
Teď po zakoupení nového HDD to již nefunguje. Nepomůže třeba instalace nového Windows??? Vážně si nevím rady...
Naposledy upravil(a) THaltof dne 21 led 2014 21:02, celkem upraveno 1 x.
ten stary HDD je uplne mrtvy nebo ho rozjedes?
Pokud budeš zkoušet warez tak to tady nepiš jinak ještě můžeš sehnat CD s windowsem co si v tom PC měl od nějakého kámoše a při instalaci zadat svůj klíč (zespoda na NTB)
dvorakj píše:ten stary HDD je uplne mrtvy nebo ho rozjedes?
Ten je uplne mrtvy. Potvrzeno technikem
A jeste ohledne toho Windows. Tim padem mi tady pisete ze nova instalace Windows muze pomoct? Zadne obnoveni z tech mych 4 DVD. Takze staci sehnat instalacni cd pro Windows 7 64-bit. Chapu to dobre ???
ano ale to cd musí seďet aji edice (home premium,profesional,atd..) rozdíl by byl pouze v tom že po instalaci by si musel stáhnout všechny ovladače ze stránek výrobce.
...ze stránek výrobce NTB, nikoliv jednotlivých komponent.
no, uplna plecka to neni, ja osobne doporucuji koupit win 8, je otazka OEM nebo krabice, ktera je drazsi je o par stovek.
ovladace sezenes na strankach sony, ale hod si je drive na CD nebo na flesku, bo se pravdepodobne po instalci ani nenapojis na net z duvodu absence ovladace sitove karty
ovladace sezenes na strankach sony, ale hod si je drive na CD nebo na flesku, bo se pravdepodobne po instalci ani nenapojis na net z duvodu absence ovladace sitove karty
Jine reseni neni? To bude vcelku problem sehnat instalacni dvd origo Windows 7 Home Premium 64bit.
To mi reknete proc nedavaji instalacni cd k notebooku pri koupi. K cemu mi je to, ze je windows uz nainstalovany. Kdyz mi nekdy klekne nemam ho jak obnovit :(
To mi reknete proc nedavaji instalacni cd k notebooku pri koupi. K cemu mi je to, ze je windows uz nainstalovany. Kdyz mi nekdy klekne nemam ho jak obnovit :(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3688
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 4
- 4031
-
od Petison