Ahojte,
mám problem nainstaloval jsem mafii 2. Spustil jsem ji a objevilo se Out of range. Zkusil jsem jinou obrazovku ( ASUS ) na ktere to zpocatku nešlo ale priinstaloval jsem k ni ovladače a rozjelo se to. Pote jsem vymenil opet obrazovku predtim ( LG ) se ktreou se ten nemuzu dostat ani do windows. Vždy tam naběhne ikona 67.5khz /60hz Out of range. už 2- 3 hod se snažim zpravit na forech jsem hledal ale už si nevim rady.Myslím že PC se přidružil k obrazovce ASUS a už to nelze vratit zpět
Jestli někdo má nějaký napad poradte
děkuji.
Out of range
-
- Pohlaví:
Re: Out of range
Všechno lze vrátit zpět. Změň rozlišení monitoru na nějaké nativní (800x600). Pravoklik na počítač, spravovat, správce zařízení, monitory. Pravoklik na Monitor, který tam nemá být a zvol odinstalovat. Potvrď i s odebráním ovladačů. Vypni PC. připoj druhý monitor. Nech naběhnout systém. Zvol rozlišení, které monitor podporuje.
dobry napad no :/ vymenil jsem opet ty monitory a udelal jak rikas pak jsem je opet prohodil po restartu a porad stejny problem myslim ze to bude v graf. karte nebo tak neco :/
-
- Pohlaví:
Ok. tak po startu mačkej F8. Nastartuj do stavu nouze. Nastav rozlišení ve nouzáku.
zkousel jsem to jen pres to na plochu pravym a rozliseni obrazovky. Do ovladace Nvidia se zrejme nedostanu... no a taky to nejde navic se tam obevilo 64.7khz / 59hz :/
-
- Pohlaví:
Jistěže. Ovladače nvidia jsou v nouzáku mimo provoz. Nastav nějaké nativní rozlišení. když nejde 800x600, tak 640x480.
mensi rozliseni jak 800x600 nejde ale divne je kdyz zapojim oba dva naraz tak jdou oba dva. A v nouzovem rezimu se mi v spravce zarizeni nezobrazuje zadny monitor
-
- Pohlaví:
Tak zkus ještě odebrat nvidia ovladač a nainstalovat znovu. Možná nastavení rozlišení, které vadí, si někam zapsal a odmítá se toho vzdát.. Jinak těch 60...khz je kmitočet řádkového rozkladu a 59 Hz snímkový kmitočet. Oba dva ti jdou i mimo nouzák? Tedy v normálním systému?
to uz jsem dělal 3x jinak abych si otevrel internet musim mit pripojeny oba. Mam nastaveno ten LG ( ktery nejde ) jako hlavni. A když ten ASUS odpojim spadne to no... a v nouzaku to jde normalne ten LG. Jinak jeste v ovladaci Nidia jsou tyto dva Monitory a kdyz najedu na ten LG tak je tam prizpusobeni velikosti plochy a je tam obnovovaci frekvenze 85Hz a na tom ASUS 60hz ikdyz ve zmene rozliseni je normalne na obou 60hz ... ja to nechapu kde je chyba
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2014 22:20) ---
nevim jestli se nema něco změnit v Biosu jestli se tam samo něco nepřehodilo když jsem tyto obrazovky vyměnil...
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2014 22:20) ---
nevim jestli se nema něco změnit v Biosu jestli se tam samo něco nepřehodilo když jsem tyto obrazovky vyměnil...
-
- Pohlaví:
BIOS nemá vliv.
Zjisti si podporované frekvence a rozlišení toho LG. Zapoj spolu s ASUS, změň na frekvenci a rozlišení LG. Asus možná bude mít problém, tak ho odpoj a LG by mělo zůstat.
Zjisti si podporované frekvence a rozlišení toho LG. Zapoj spolu s ASUS, změň na frekvenci a rozlišení LG. Asus možná bude mít problém, tak ho odpoj a LG by mělo zůstat.
toto už jsem dělal a bez vysledku problem bude někde v nastaveni Nvidia si myslím
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 11:04) ---
tak jsem teda po 4 odinstaloval ovladač zapojil jen LG a jde to ale bez ovladače graficke karty a když se to pokusim nainstalovat tak to spadne co s tím ? :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 11:04) ---
tak jsem teda po 4 odinstaloval ovladač zapojil jen LG a jde to ale bez ovladače graficke karty a když se to pokusim nainstalovat tak to spadne co s tím ? :/
IZCrowd už te asi nic nenapadá že :/ ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 12:24) ---
takže jsem zkusil zapnout po stratu a zmačknuti F8 režim 640x400 ten nejmenši co jde a tu jsem nastavil nomalni rozlišení a ono to jde což nechapu jak je to možne v nastaveni monitoru je ale obnovovaci frekvence 59 a když ji zmenim na 60 sama ze opet zmeni na 59 děla si to co chce ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Úno 2014 12:24) ---
takže jsem zkusil zapnout po stratu a zmačknuti F8 režim 640x400 ten nejmenši co jde a tu jsem nastavil nomalni rozlišení a ono to jde což nechapu jak je to možne v nastaveni monitoru je ale obnovovaci frekvence 59 a když ji zmenim na 60 sama ze opet zmeni na 59 děla si to co chce ...
Zpět na “Problémy s hardwarem”