Dobrý den, sestavu s AMD fx 4100, grafikou Gigabyte gtx 660 2GB a 8 gb ram. Hraju Assassins creed 4,crysis 3,far cry 3,call of juarez gunslinger. A teď k problému. Ve všech těchto hrých mám problém s malým fps. Zjistil sem že je naprosto jedno jestli je hra na ultra detaily nebo střední. FPS jsou malá stejně.
Teploty jsou v pořádku, ovladače jsou aktualizované, a systém jsem nově přeisntaloval a problém přetrvává. Podle mě je jediné vysvětlení ten nekvalitní a nevýkonný procesor. Nemá někdo tušení co stím? Všem díky za odpovědi.
Slabý výkon
Re: Slabý výkon
Zatizeni procesoru i grafiky pri hre je preci videt - co to ukazuje?
Pokud je to proecsorem, pojede proces te hry na 100%.
Pokud je to proecsorem, pojede proces te hry na 100%.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Máte nějáký spolehlivý program ze kterého bych vám sem měl dát screen? Nebo kde přesně najdu vytížení grafiky? Ve správci jsem našel pouze vytížení procesoru v % ale nikoli grafiku. Díky za odpověď.
Pokud to při změně detailů stále běží úplně stejně tak to grafikou nebude.
Stačí spustit správce úloh nechat ho na liště, chvíli hrát a pak se podívat to historie grafu.
Ještě se pro jistotu můžeš podívat pod sledování prostředků - procesor jestli nejsou některá jádra zaparkovaná při hraní, ale to by u AMD dělat nemělo.
Stačí spustit správce úloh nechat ho na liště, chvíli hrát a pak se podívat to historie grafu.
Ještě se pro jistotu můžeš podívat pod sledování prostředků - procesor jestli nejsou některá jádra zaparkovaná při hraní, ale to by u AMD dělat nemělo.
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
A ta jádra mají být zaparkovaná pouze když nehraju? Ještě mě napadá jaké mají být cca teploty toho HDD WD Green 10EARX 1TB HDD, SATA/600, IntelliPower, 64MB cache, AFT a této základní desky ASUS M5A78L-M LX3, 760G, DualDDR3-1333, 6xSATA2, D-SUB, GBLAN, mATX????????? Děkuji za váš čas.
Ano měla by být zaparkovaná jen když nehraješ(když je procesor v nečinnosti). Pokud jsou zaparkovaná i při hraní může to být problém stejně jako tomu bylo u mě.
Stáhni si HWMonitor : http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... hwmonitor/
Nechej ho puštěný, pak můžeš hrát a maximální i minimální naměřené teploty to tam zobrazí. Pak sem z něj pošli screen.
Aktivitu disku můžeš vidět taky pod sledováním prostředků - disk.
Pokud by byla jeho aktivita při hraní na 100% bude na vině on, ale to je nepravděpodobné.
Jinak MSI Afterburner jeho nejnovější verze zobrazuje jak vytížení grafiky tak vytížení CPU, teploty. a další.
Stáhni si HWMonitor : http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... hwmonitor/
Nechej ho puštěný, pak můžeš hrát a maximální i minimální naměřené teploty to tam zobrazí. Pak sem z něj pošli screen.
Aktivitu disku můžeš vidět taky pod sledováním prostředků - disk.
Pokud by byla jeho aktivita při hraní na 100% bude na vině on, ale to je nepravděpodobné.
Jinak MSI Afterburner jeho nejnovější verze zobrazuje jak vytížení grafiky tak vytížení CPU, teploty. a další.
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Takže asi je to procesorem. Všechna 4 jádra jedou někde mezi 95-100%. Celkový společný graf jader ukazuje využití procesoru na 100% a to jse mhrál jen Assassins Creed 4 a to jsem ho nastavil jen na střední detaily. Crysis 3 radši ani zkoušet nebudu
. Takže se ptám. Dá se stím něco udělat? Předem díky.

Zdravím,
nemáš třeba podtaktovaný procesor? jede při hře naplno (3,6GHz nebo 3,8GHz).
podobná věc se řešila u CPU od Intelu, CPU běžel místo 3,6GHz na 1,8GHz nebo kolik, už si to přesně nepamatuji.
Ještě mi napadá, když nehraješ je CPU také vytížené na 100% nebo na kolik?
Marek
nemáš třeba podtaktovaný procesor? jede při hře naplno (3,6GHz nebo 3,8GHz).
podobná věc se řešila u CPU od Intelu, CPU běžel místo 3,6GHz na 1,8GHz nebo kolik, už si to přesně nepamatuji.
Ještě mi napadá, když nehraješ je CPU také vytížené na 100% nebo na kolik?
Marek
FX4100 není až tak slabý procesor, tuhle GK by vůbec brzdit neměl.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
No v klidu je CPU užité cca na 5%. To jestli jede na 3,6 Ghz zjistím také ve správci úloh? Děkuji
Osobně používám CPU-Z. stáhni ho a udělej screen.
problém je až po přeinstalaci Win. nebo už byl předtím?
problém je až po přeinstalaci Win. nebo už byl předtím?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Problém byl už dávno předtím. Prakticky od doby co PC mám. V červenci kupuji nový PC a AMD nechci už nikdy vidět je hrozný shit. Chci ale aby to do té déby alespoň nějak fungovalo. Screen sem zachvíli hodím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2014 11:07) ---
JE to v pořádku?
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2014 11:07) ---
JE to v pořádku?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2447