Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Máme doma notebook Toshiba Satelite, starší kousek s procesorem 1GHz. Paměť to má jen 256MB a grafika nevím, nějaká slaboučká. Je dost poruchový, tatík ho kdysy koupil na aukru za pár korun. Už byl jednou v opravě kvůli tomu, že při naběhnutí Windows se vypnul monitor(nejspíše ale jen podsvětlení. Tak to opravili a nějakou dobu šlapal. Pak odešel akumulátor. Asi vypršel počet nabíjení jak to bývá, potože články byly OK, ale prostě to hlásilo vybitý akumulátor, nabít to nešlo. Tak jsme to používali bez akumulátoru jen ze sítě 230V. Pak odešla baterie CMOS uvnitř. Tu jsem sehnal starší na aukru. Zatím to běží. Na internet to ale není žádné dělo, občas se tou kouše. Chtěl bych poprosit, jestli neví někdo, nějaký starší menší kousek, procesor kolem 1,5GHz, ale moc se mi líbí hranatější tvary. Nedávno jsem se díval na netu a byl tam nějaký Fujitsu Siemens, monitor 12´´, typ nevím, ale nádherný. Cena ale kolem 25 000,- kč. Já bych kupoval opět přes aukro, bazoš nebo pod.
Ale jakou značku, aby to bylo trošku spolehlivé? Asus?
A chtěl bych max do 13´´ a jak jsem psal, něco hranatého, né ty kulaté. Děkuji
Jaký starší notebook?
Re: Jaký starší notebook?
Obecně Thinkpady. X201, X220.. X201 okolo 5k, X220 10-13k.
Oba jsou špičkové stroje, já bych doporučil tedy spíše X201, především proto, že má ještě původní touchpad, který se používal dříve, a ne tu novou vymyšlenost, na které se pěkně blbě pracuje.
Oba jsou špičkové stroje, já bych doporučil tedy spíše X201, především proto, že má ještě původní touchpad, který se používal dříve, a ne tu novou vymyšlenost, na které se pěkně blbě pracuje.
Díval jsem se na obrázky a ten první se mi nelíbí, ale ten druhý nevypadá zle. Ale já bych chtěl spíše něco staršího, tak do 3000,- kč. Monitor max. 13´´. Líbí se mi takový to styl: https://www.google.cz/search?q=thinkpad ... B440%3B330
nebo něco podobného
nebo něco podobného
Pokud budeš vybírat podle toho, jak notebook vypadá, tak asi nemohu sloužit
Třeba se najde někdo, kdo má v designu přehled..

Hm, nevadí, snad bude někdo něco vědět. I tak děkuji. Mě se právě jedná i o ten design.
Nikdo prosím neví? Prostě nějaký starší notebook, procesor může být i slabší, kolem 1,5GHz. Ale chci nějaký starší ještě hranatý kousek, né ty moderní kulaté.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2108
-
od BRB11
Zobrazit poslední příspěvek
15 led 2025 10:16