Křížení AV SW - nepřehnal sem to?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Křížení AV SW - nepřehnal sem to?

Příspěvekod Jan Pašek » 27 zář 2007 21:44

Zdravím všechny bardy :D :oops: i nováčky už sem tu dlouho nebyl. Nepřehnal sem to s tím ochranným SW instalován:
Avast
Spyware Blaster - běží na pozadí
Windows defender - spuštěn v ikoně v sys tray oblasti
Spyware terminátor - antivir vyřazen, štít spuštěn.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 zář 2007 22:12

No ten Avast nevím nevím... Nemám s ním dobré zkušenosti... :evil: Divím se že dostává tak dobré hodnocení.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 27 zář 2007 22:29

Nech běžet jen jeden antispyware. Antivir máš správně jeden. Ale neuvádíš firewall.

Jinak co se týče toho Avastu, tak já mu neustále dávám další a další šance a jednou mi už taky asi dojde trpělivost. Virů v pc jsem moc neměl, ale těch pár virů, co jsem měl zůstalo avastem neodhaleno. Taky mě občas štvou ty aktualizace. Přes týden většinou každý den a pak celý výkend nic (somozřejmě, že to takhle není pokaždé, ale na můj vkus dost často). Když se kouknu na Noda, tak má tak 3 denně.

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 27 zář 2007 22:43

Tři běžící antispywary? :shock: Ano, přehnal.
A na avast! Home (freeware) se zase kydá špína. :roll:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 28 zář 2007 11:46

Používám Avast už nějaký pátek + ZA + Spybot + Ad-Aware a to bez zásadních problémů. Občas projedu PC Mwavwm. Jinak Jendovi skutečně chybí firewall a těch antispyware je moc. Běžet má jen jeden s rezidentním štítem - stále zde připomínaný problém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 28 zář 2007 11:58

Co se týče Windows Defenderu, tak já bych ho klidně nechal běžet ještě s jedním anti-spywarem.
On totiž defender nechrání selektivně proti určitému spywaru, ale oznamuje všechny změny v systému (přidání služby, instalaci ovladače atd.) a uživatel může rozhodnout, co povolí.

Pokud máš ovšem málo volné RAM, tak tě musím upozornit, že W.Defender je docela náročný na paměť.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 28 zář 2007 12:06

zlobyl píše:On totiž defender nechrání selektivně proti určitému spywaru, ale oznamuje všechny změny v systému (přidání služby, instalaci ovladače atd.) a uživatel může rozhodnout, co povolí.

to dělá samozřejmě i Spybot a jeho TeaTimer a předpokládam že i Spyware Terminator

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 28 zář 2007 12:31

Baron Prášil píše:
zlobyl píše:On totiž defender nechrání selektivně proti určitému spywaru, ale oznamuje všechny změny v systému (přidání služby, instalaci ovladače atd.) a uživatel může rozhodnout, co povolí.

to dělá samozřejmě i Spybot a jeho TeaTimer a předpokládam že i Spyware Terminator

Ano, v podstatě máš pravdu.Ale třeba Spyware Terminator ti nezabrání např. před instalací určitých ovladačů a jistých vstupů do registru, ale na druhou stranu ti Defender neoznámí třeba nebezpečné cookies.Záleží zkrátka na uživateli.

Já mám osobně AVG free edition; Kerio; Spyware Terminator a Windows Defender a myslím si, že je to ochrana dobrá...
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 28 zář 2007 12:45

Tož chlopi sem rád že jste se ozvali v tak hojném počtu. Asi jsem měl ještě dodat že tahle kombinace mi vykázala nejlepší výsledky na testu zabezpečení 2007 jsou tu o tom asi (nejméně) tři diskuse a bardi si určitě vzpomenou. MNo tak něco uberem a uvidíme jestli mi spadává připojení k netu právě díky tomuto bo zas úplně blbé nejsem jen si občas potřebuju něco zopáknout a první po čem bych šel kdybych někomu radil je nadmíra zabezpečovacího SW jen sem nevěděl co s čím můžu a co už je moc.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”