Notebook, macbook? Nevim který

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Isaaca
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Notebook, macbook? Nevim který

Příspěvekod Isaaca » 20 říj 2015 12:50

Díky za různé komentáře. (odnesu si z toho, co sama uznám za vhodné)

O Macbooku jsem uvažovala, protože mám ipad a iphone, tak jsem si řekla, že bych mohla mít komplet, ale zároveň to "nepotřebuju", proto jsem se ptala na názory i jiných lidí, protože jsem hrozně nerozhodná. :D

Co jsem okoukla odkazy a sama, co jsem ještě prohlížela, asi teď budu delší dobu rozmýšlet nad Apple, Asus, Dell. Jednak se mě líbí designy a jednak asi bych ani jednou značkou neudělala chybu.

Jak se tu někteří ptáte na specifikace, co bych chtěla, to je právě to, že ani já nevím. Je mi jedno, jestli to bude mít dotekový display nebo ne. Velikost displaye, jako jediné o co mě jde, aby byl větší jak ipad. Takže minimálně cca 13" ... a hlavně mě jde o to, abych to zvládla propojit s tv, ale to si asi pročtu návody a propojím, když jsem to zvládala i se stolním, jen budu muset pak koupit jiný kabal ... koukala jsem, že to většinou ty notebooky mají HDMI, takže asi přes to?

Dřív jsem hodně řešila vnitřní paměť pc, ale teď, co se mě stále dokola děje s tím stolním, tak přestože má velkou paměť, tak já ji už ani nevyužívám a vše důležité jde na exterák, takže asi taky není pro mě důležitý faktor a DVD jsem nepustila ani nepamatuji. Naposled asi když jsem si objednávala orig box DVD se Supernatural. :D

Takže když bych si koupila něco bez DVD mechaniky, taky se dá dokoupit externí, co jsem si už prohlížela (a tu bych nepotřebovala hned záhy s notebookem). Takže taky pro mě není rozhodujícím faktorem.

Dál mám doma Olympus pen a když už teda ty fotky jsou kvalitní a natahám je do toho pc, tak aby ty barvy vypadaly jak mají, to mě ještě tak napadá.

Reklama
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod beather » 20 říj 2015 12:59

pořád mi z toho vychází MacBook s Retina displayem... třeba jen díky těm fotkám :-)
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Koto15
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Koto15 » 20 říj 2015 18:17

Popíšu ti situaci, kdy jsem kupoval oba svoje macbooky. Teď po hře s dolarem a zvýšením ceny i o 10k už bych si macbook asi jen tak nekoupil.

15 retina - Late 2013 - 46k cena
Před 2 lety za tu cenu bezkonkurenční všeobecný notebook, který zvládne vše. Design vynechám, ten je jasně nejlepší i dnes. Pořád platí, že jestli si chceš zahrát hry, počítej s ošklivým, tlustým a těžkým, nejspíš i plastovým notebookem který ti na baterku vydrží hodinu a budeš muset tahat s sebou cihlu. Macbook byl tenký, lehký, parádní display, high end cpu, iris pro je cca jako 650m a hrát se na tom dá, baterka 7-8h s max jasem + věci jako nejlepší touchpad atd., na víc si teď nevzpomínám. A cena? 46k před 2 lety, teď bych ho střelil tak za 35k. Za kolik bys asi prodal notebook tomuhle nejpodobnější (které mimochodem byly taky většinou za 40k+)? Možná tak za 20k. Teď už bych za něj ale 60k nedal, to je moc a dnes už možná existujou použitelné náhrady.

13 air? Ten jsem kupoval cca před rokem z bazaru nerozbalený za 20k. Používám ho spíš jako tablet, skoro se nehne z postele a mám ho na filmy, streamy, internet nebo ho občas někam odnesu. Zase jsem zkoušel najít podobný notebook a to sem měl požadavky jen SSD, dobrý display (hledal jsem převážně 1080p/IPS), cca 13'' a výdrž na baterii a lehký a věř, že nic takovýho kolem 20k neexistovalo. Musím ale říct, že ačkoliv je display TN tak mě to fakt překvapilo a vůbec v tý posteli oproti retině nebrečím. Navíc kdybych ho teď šel prodat, tak dostanu snad i víc než jsem platil.

To mě tak z hlavy napadá, za momentální ceny bych už asi nekupoval.

hazuminc
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod hazuminc » 20 říj 2015 19:31

Děkuji Koto15 za odpověď, zamyslím se nad Vaší argumentací.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ověření MacBook Air
    od Karel203 » 19 led 2025 16:54 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    2401
    od Karel203 Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 14:43
  • Notebook do 15k
    od sasshrek » 21 říj 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2296
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    21 říj 2024 20:23
  • Notebook 15 - 17 000
    od Kaspo » 22 říj 2024 09:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC