Výběr PC do 35K (s monitorem) Vyřešeno
Re: Výběr PC do 35K (s monitorem)
Jasně, a nejsou pak při i5-6600K + Z170 deska potřeba i jiné ramky s frekvencí 3000, nebo by byly vyhovující i stávající ? Každopádně děkuju, teď už se jen rozhodnout
.

Ne. Můžeš dát libovolnou frekvenci jakou podporuje deska.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
Jestli ještě můžu, poslední korekci před finále.
https://www.czc.cz/6jd1vrpjrcj71aimb8mlmjmatd/seznam
Vyměnil sem zdroj, měl by být pořád hodně slušný, ale za menší peníze, dal sme lepší chlazení procesoru. Ten SSD oproti tomu savage má prostě lepší poměr cena/GB.. ale jestli myslíte, že je k ničemu, vemu ten savage, rozdíl je 100kč. Tu skříň bych přecejen rád nechal takhle - jestli myslíte, že je vážně o moc horší než to co ste doporučoval, dám na vás. Základní desku jsem taky zvolil jinou, ale předpokládám, že tam je úplně jedno kterou zvolím. Dál jen poslední rada s monitorem.
https://www.czc.cz/asus-vp247h-led-monitor-24_2/180878/produkt TN panel - proč je to špatná volba, proč je tento od vás lepší ? https://www.czc.cz/benq-gw2470h-fhd-led-monitor-24/177976/produkt
Případně má cenu připlatit 1000kč za tento ? https://www.czc.cz/aoc-i2481fxh-led-monitor-24/180289/produkt
(případně napadá někoho ještě jiná alternativa - max kolem +-4200kč, optimum 3500kč)
https://www.czc.cz/6jd1vrpjrcj71aimb8mlmjmatd/seznam
Vyměnil sem zdroj, měl by být pořád hodně slušný, ale za menší peníze, dal sme lepší chlazení procesoru. Ten SSD oproti tomu savage má prostě lepší poměr cena/GB.. ale jestli myslíte, že je k ničemu, vemu ten savage, rozdíl je 100kč. Tu skříň bych přecejen rád nechal takhle - jestli myslíte, že je vážně o moc horší než to co ste doporučoval, dám na vás. Základní desku jsem taky zvolil jinou, ale předpokládám, že tam je úplně jedno kterou zvolím. Dál jen poslední rada s monitorem.
https://www.czc.cz/asus-vp247h-led-monitor-24_2/180878/produkt TN panel - proč je to špatná volba, proč je tento od vás lepší ? https://www.czc.cz/benq-gw2470h-fhd-led-monitor-24/177976/produkt
Případně má cenu připlatit 1000kč za tento ? https://www.czc.cz/aoc-i2481fxh-led-monitor-24/180289/produkt
(případně napadá někoho ještě jiná alternativa - max kolem +-4200kč, optimum 3500kč)
Sry, ale na tohle fakt nemám. Zase si to překopal do původního návrhu. A opět špatně.
Radu si dostal. Dál už se nebudu účastnit. Ať ti poradí někdo jiný.
Radu si dostal. Dál už se nebudu účastnit. Ať ti poradí někdo jiný.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
Sorry, změnu casy když neznám důvod proč je lepší/horší a změnu základovky z poruchovostí 7% za 1,3% jestliže mezi nima není jinej rozdíl nevidim jako kompletní překopání návrhu, kor když píšu, že klidně předešlej návrh dodržim, jen uvítám víc infa o tom proč je tohle blbý když za to mám dát 30K
.

Zakladni deska - menis ATX za mATX, coz znamena komponenty nahustene tesne u sebe a podstatne horsi chlazeni
Monitory - TN vs IPS (IPS je lepsi)
Atd.
Monitory - TN vs IPS (IPS je lepsi)
Atd.
SSD - není kvalitní, prostě si vezmi ten Savage nebo jestli chceš co nejlevněji, tak UV400
Case - neznám, ale asi to nebude nic moc (slabé plechy apod.) proto ti byla doporučena Gladius M35. Levnější může být Gladius M20 nebo Regnum RG1.
Case - neznám, ale asi to nebude nic moc (slabé plechy apod.) proto ti byla doporučena Gladius M35. Levnější může být Gladius M20 nebo Regnum RG1.
Naposledy upravil(a) Donald64 dne 23 lis 2016 15:59, celkem upraveno 1 x.
Neber si case s možnosti osazeni ventilátoru na boku skříně - rozhodí Ti to airflow, i kdyby tam ten ventilátor byt nemel.
Proc nevezmeš rovnou sestavu od vulvy z jeho prvního příspěvku v tohle tématu ? Podle toho, jak to tam hazis do košíku paty pres devátý je vidět, ze o skládání PC mas páry asi jako vlak na elektriku - tudíž dělat tu z toho zas slohovku, aby Ti tu kluci každou komponentu recenzovali a ty vzápětí stejne hodis kosik uplne k ničemu jak vidis nemá cenu i to přestává lidi bavit. Ono se není kolikrát čemu divit, kdyz to tu lidi dělají z volného času bez koruny a denně tu potkají několik lidi, jako jsi ty.
Proc nevezmeš rovnou sestavu od vulvy z jeho prvního příspěvku v tohle tématu ? Podle toho, jak to tam hazis do košíku paty pres devátý je vidět, ze o skládání PC mas páry asi jako vlak na elektriku - tudíž dělat tu z toho zas slohovku, aby Ti tu kluci každou komponentu recenzovali a ty vzápětí stejne hodis kosik uplne k ničemu jak vidis nemá cenu i to přestává lidi bavit. Ono se není kolikrát čemu divit, kdyz to tu lidi dělají z volného času bez koruny a denně tu potkají několik lidi, jako jsi ty.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Protože:
-nechci grafiku 1070, vemu 1060 ušetřim prachy
-nehci zákl. desku s poruchovostí 7,3% je to příliš (vám se nezdá?)
-case je o 50% dražší - chci vědět proč je v tom problém
Nejde o recenze ale 3 slova co vysvětlej o co jde - case a SSD, už chápu nestálo vás to doufám moc úsilí.
Neznám vás a nevim co sou vaše osobní preference a co objektivní přístup - mám tedy slepě koupit co koho zrovna napadne nebo vynaložit úsilí a zvážit volbu ? Věřte, že i pro mě by bylo jednodužší to první, plácám se v tom.
A vašich rad si vážim, vuLvovi moc děkuju, dobře mi poradil a mrzí mě, že naštval.
-nechci grafiku 1070, vemu 1060 ušetřim prachy
-nehci zákl. desku s poruchovostí 7,3% je to příliš (vám se nezdá?)
-case je o 50% dražší - chci vědět proč je v tom problém
Nejde o recenze ale 3 slova co vysvětlej o co jde - case a SSD, už chápu nestálo vás to doufám moc úsilí.
Neznám vás a nevim co sou vaše osobní preference a co objektivní přístup - mám tedy slepě koupit co koho zrovna napadne nebo vynaložit úsilí a zvážit volbu ? Věřte, že i pro mě by bylo jednodužší to první, plácám se v tom.
A vašich rad si vážim, vuLvovi moc děkuju, dobře mi poradil a mrzí mě, že naštval.
Chápej, že když se špatně zeptáš, tak to dá ostatním hromadu práce. Udělá se kupa návrhů, spousta vysvětlování okolo toho a přitom by jen stačilo napsat přesný dotaz. Kdyby hned první příspěvek obsahoval náležitosti jako: určení sestavy, požadavky na hluk, cena - a pokud není požadavkem to sestavit jako nejlepší poměr cena/výkon, tak i požadovaný procesor a grafickou kartu. Potom není problém doplnit zbylé komponenty kvalitou odpovídající právě cenovému limitu. Že chceš 1060 si prostě měl napsat hned a bylo by vše OK.
Skříně jsem ti navrhl další 2. Proč kupovat dražší case? Kvalitnější materiály, lepší cirkulace vzduchu apod.
Poruchovost na czc je dle mého názoru značně nespolehlivá, protože u toho nejsou absolutně žádné podrobnosti.
Skříně jsem ti navrhl další 2. Proč kupovat dražší case? Kvalitnější materiály, lepší cirkulace vzduchu apod.
Poruchovost na czc je dle mého názoru značně nespolehlivá, protože u toho nejsou absolutně žádné podrobnosti.
Chápu, cena uvedena, herní PC uvedeno, počáteční sestava ze které vycházet uvedeno. Hluk neuveden - čili bez zvláštního nároku. Návrh uvedl vuLva, já změnil grafiku a pak pár věcí - značky, case. Místo toho, aby bylo hned napsáno že case je jiná, protože původní je k ničemu, že značky nejsou spolehlivý, je mi vyčteno, když se na to zeptám. Sry kdyby to bylo tak jasný, tak proč je v každym tématu jiná sestava a proč mě rovnou neodkážete na hlavní článek o výběru PC dle škály peněz - tam sou taky jiný komponenty... tak děkuju, vemu to od vulvy s 1060 grafikou a ferou3... je to takhle možný vzít, nebo to prostě nejde dokupy ? BtW kdybych vzal Regnum RG1, potřebuju k tomu ty vetráčky s kabalem navíc ?
Jde o to, ze někdo v ceně chce OS, jiný monitor, jiný zas periferie. Jde treba o to, ze mas sestavu pro představu za 25k. Ty mas rozpočet 27k - o dva tisíce dražší je grafika se 110% výkonem než původní, o 2.5k dražší je grafika se 150% výkonem než původní. Takže to chce jeste někde ubrat 500,- aby se rovnou vzala ta se 150% výkonem než původní. Takže uberes stovku dve na zdroji, stovku dve na case nebo vezmes rychlejší paměti za nižší cenu, které se stejne ve finále podtaktuji na tolik, kolik bude možnost je používat. Ber to jako příklad v cenách i procentech. Ne všechny sestavy jdou postavit jako hrad z Lega, kdyz pro někoho, kdo si skládá PC s rozpoctem 40k není ochoten přidat 300,- na o radu výkonnější grafiku - například ! Takže se "zbytečně" dá větší HDD, více RAM apod.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4252
-
od Noski
Zobrazit poslední příspěvek
18 bře 2025 19:35