Dobře, OS koupím tedy z aukra, jen ho budu muset nainstalovat sám na to se teda moc netěším. Myslím, že pořídím to co jsi posílal ty Donald. Ano, SSD a 16GB RAM zatím nebude tak důležité, to odkládám na později.
Posledních pár dotazů bych na tebe měl. Nebude ten procesor brzdit grafickou kartu? Co znamená u toho GPU Mini? Nemůžu se toho dočíst. A jestli nelze ještě ušetřit na zdroji a case.
Mimochodem, na Alze mi to píše, že chladič je přibalen u procesoru. Chyba, nebo to nestačí?
Omlouvám se, jak jsem říkal, jsem v tomhle ohledu laik. Předem díky.
Herní PC za 25k s OS
Re: Herní PC za 25k s OS
Instalace OS se není třeba obávat, je to celé v češtině, stačí umět číst 
CPU grafickou kartu brzdit nebude, není to tak dávno, co se i5-7400 normálně ke GTX 1070 osazoval a to stál tehdy kolem 5 400Kč, to že Intel vydal Coffee Lake jako reakci na Ryzen je fajn, protože teď se stejně výkonný procesor (i3-8100) koupí za 3 000Kč, jediné mínus jsou drahé desky, ale po novém roce vyjdou levnější. Procesor je tedy v tuto chvíli k této GPU dostatečný.
Mini znamená, že je malá (krátká), má tedy kratší PCB a nevejde se tam tak mohutný chladič, jaký mají delší karty. Každopádně i tak je ta karta celkem slušná a je za velice přívětivou cenu. Na zdroji se ušetřit dá, může se vzít třeba EVGA 500 BQ, ale tento má semipasivní chod do 30% výkonu, je celý v Japonských kondenzátorech a je na něj záruka 10 let, což je super, a pokud není nutné jít s cenou sestavy dolů, nechal bych ho. Na case bych více nešetřil. U procesoru je přibalen BOX chladič, ale je to takový maličký kus hliníku s hlučným ventilátorem (zhoršuje se to stářím), a tak pro snížení hluku a teplot je dobré koupit lepší.

CPU grafickou kartu brzdit nebude, není to tak dávno, co se i5-7400 normálně ke GTX 1070 osazoval a to stál tehdy kolem 5 400Kč, to že Intel vydal Coffee Lake jako reakci na Ryzen je fajn, protože teď se stejně výkonný procesor (i3-8100) koupí za 3 000Kč, jediné mínus jsou drahé desky, ale po novém roce vyjdou levnější. Procesor je tedy v tuto chvíli k této GPU dostatečný.
Mini znamená, že je malá (krátká), má tedy kratší PCB a nevejde se tam tak mohutný chladič, jaký mají delší karty. Každopádně i tak je ta karta celkem slušná a je za velice přívětivou cenu. Na zdroji se ušetřit dá, může se vzít třeba EVGA 500 BQ, ale tento má semipasivní chod do 30% výkonu, je celý v Japonských kondenzátorech a je na něj záruka 10 let, což je super, a pokud není nutné jít s cenou sestavy dolů, nechal bych ho. Na case bych více nešetřil. U procesoru je přibalen BOX chladič, ale je to takový maličký kus hliníku s hlučným ventilátorem (zhoršuje se to stářím), a tak pro snížení hluku a teplot je dobré koupit lepší.
Co takhle vyměnit zdroj za https://www.czc.cz/seasonic-s12ii-620-6 ... 73/produkt a case https://www.czc.cz/silentiumpc-regnum-r ... 22/produkt . Hlavně kvůli tomu, že budu muset dát víc do GPU, když je tato karta nedostupná, mám v plánu objednávat 10. listopadu.
Je opravdu nutné tam dávat tolik chladičů?
Je opravdu nutné tam dávat tolik chladičů?
winkey.cz tam je os za pár šlupek legálně.
S kvalitou zdroje bych dolu nechodil, S12ii sice PC neodpálí, ale něco extra to taky neni.
Sestavu mám tedy téměř připravenou, jen ta GTX 1070 Mini není dostupná, jaká alternativa vám přijde vhodná? Na Gainward nebo MSI nejsou příliš dobré ohlasy, vyplatí se připlatit si třeba za tu od ASUS? Má lepší chlazení.
Nojo, oni tu mini z ničeho nic o 2k zdražili, tak to se potom nevyplatí. V návrhu jsem ji nahradil za Gainward, abychom byli stále blízko požadovanému rozpočtu. Určitě jsou i lepší provedení 1070, ale to už skáčou tisícovky, a jestli ti jde spíše o to, aby se karta držela v rozumných teplotách, tak budeš spokojený.
Dneska jsem na to taky koukal, jak poskočila o 2k. Bohužel, budu sledovat ceny a doufám, že se mi třeba povede nějakou chytnout levněji, už jste mě hodně zvyklali na tu 1070 a nechci to měnit zpátky na 1060.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 56 vteřinách:
Dobrý den, rád bych se jen doptal na maličkosti.
Hodně lidí mi tu radilo, za což děkuji. Výplodem tohoto tématu tedy je tato sestava - https://www.czc.cz/fsc2c1sjcihvabct2862admi73/seznam
Žádný velký změny už dělat nechci, moje otázka bude spíš mířena na bednu, chladič CPU a ventilátory. Jestli se to vejde nebo bude lepší vybrat něco jiného. A hlavně, jestli mi chybí nějaké maličkosti, jako třeba kabely, které nejsou obsaženy v balení u komponentů. Nevyznám se v tom. Děkuji
Dodatečně přidáno po 3 minutách 56 vteřinách:
Dobrý den, rád bych se jen doptal na maličkosti.
Hodně lidí mi tu radilo, za což děkuji. Výplodem tohoto tématu tedy je tato sestava - https://www.czc.cz/fsc2c1sjcihvabct2862admi73/seznam
Žádný velký změny už dělat nechci, moje otázka bude spíš mířena na bednu, chladič CPU a ventilátory. Jestli se to vejde nebo bude lepší vybrat něco jiného. A hlavně, jestli mi chybí nějaké maličkosti, jako třeba kabely, které nejsou obsaženy v balení u komponentů. Nevyznám se v tom. Děkuji
To slouží k zapojení všech těch 120mm ventilátorů k základovce? :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3275
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 08:14