PC nenajede
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC nenajede
Asi byste ho museli držet pouze v určité poloze, která odpovídá těm kontaktům. Stačí odpojit síť a změřit ohmetrem kontakty ,zdali spíná (a drží).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
a jak vysvetlis to, ze se vypnul pc a zaroven prestalo jit tlacitko? tohle tvrzeni je absolutni blbost.... to tlacitko spina normalne. Pritel nasel presne to misto kde se cukaji vetracky a drzel to tam a nic. Nemyslis si ze je to trochu hloupe ze zrovna kdyz se samo od sebe nesmyslne vypne pc tak prestane aretovat spinac?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
No stává se to i tady na fóru , kdybys hledala..počkejte tedy na někoho jiného, který Vám poradí lépe.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus v pC odpojit disk, DVD či CD mechaniky a zkus zda PC naběhne. Pokud ne vyjmi i grafickou, případně zvukovou kartu a paměti a znovu zkus. Pokud PC se pokusí naběhnout (naběhnout s tím zbytkem nemůže), je vadná některá z odebraných částí. Postupně je přidávej (při vypnutém PC) a znova zkoušej. Pokud se pokus o naběhnutí nebude opakovat je vadná právě přidaná část. Je to doufám dost srozumitelné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
provedeno a nic .... nepokusi se nabehnout vubec
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pak je vadný procesor, nebo základní deska, pokud jsi si jistý, že zdroj je OK. Pro jistotu zkontroluj, zda se neuvolnil procesor, i takovou chybu jsem již viděl. Též mrkni zda elektrolytické kondenzátory na základní desce nejsou vyboulené, nebo prasklé ap. Stačí takový jeden a je zle.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jaro3 píše:Když zatlačíš nezůstane poněkud zasunutý? Tak ztratil aretaci, je třeba ho vyměnit.
To je blbost "vypínač" u ATX zdroje nemá aretaci tu měli jen AT zdroje ale ty spínali přímo 230V a tlačítka "Turbo" u 286-486. Tlačítko "Power" u novějších PC je jenom tlačítko!
BTW viděl bych to na vadnou desku už je přeci jenom staršího data výroby, a jak píšeš byla už nějaká napálená, nejspíš to nevydržela. Přesto se je možné se pokusit o resuscitaci. Zkontroluj kondenzátory zda nejsou nafouklé nebo vytečené (nutno vyměnit) vyndej všechny karty, paměťové modouly a zkontroluj zda nejsou zoxidované kontakty, odstraň všechen prach (nejlépe stlačeným vzduchem).
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
kondenzatory nejsou nafoukle, ani praskle. Procesor jsme pro jistotu vyndali a byl v poradku. Deska byla trochu spalena protoze se neochlazoval procesor, ale po dukladnem vycisteni to jelo az do ted v poradku. Jinak mi porad nejde do hlavy proc se cukaji vetracky jenom po vypnuti a zapnuti zdroje a pak jiz ne
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Protože naběhne zdroj ale protože nedostane signál "Power good" tak se zase vypne....
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
tak ted pc najednou nabehl a po cca pul minute se vypl a citime ponekud hrozivy zapach a pritel tvrdi ze videl kour 

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
sry , jsem byl poněkud mimo, zrovna jsem opravil starej verk Pentium S, a kontroloval ten spínač( S ARETACÍ) a tady píšu blbosti. Tak se omlouvám.vypadá to na MB, či procesor,RAM.Tedy pokud bylo vše vyndáno- mechaniky( dat. i nap.), všechny karty do PCI, grafika ( měl by aspoň pípnout comp a držet v zapnutém stavu).Pokud je zdroj v pořádku, měl by se při vyšším odběru zavřít.
no potom co z nej vysel ten nehoraznej smrad pochybuji ze se jeste nekdy zapne 
jeste dodavam ze pri tom nahlem spusteni se ozvalo dlouhe pipnuti. urcite ne takove jake dela mb pri normalnim spusteni

jeste dodavam ze pri tom nahlem spusteni se ozvalo dlouhe pipnuti. urcite ne takove jake dela mb pri normalnim spusteni
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1922
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”