Tak, problém konečně vyřešen ... a chyba byla nakonec tam, kde jsem ji již dávno hledal. Byly to opravdu špatné RAM paměti. Jedinou chybou, kterou jsem udělal (resp. neudělal) bylo to, že jsem po výměně pamětí znovu nereinstaloval systém. To byl jediný problém. TAkže řlověk může vyměňovat chybné komponenty hardwaru za dobré jak chce, ale pokud má již PC ve své paměti nějakou chybu z hardwaru předešlého, aniž by člověk provedl nový čistý reinstal systému, tak se chyba veze dál.
Každopádně problém tedy vyřešen, téma můžeme konečně LOCKnout ... děkuji všem moc za rady a přeji především krásné svátky :)
Nazdar, dnes jsem dělal čistý reinstal W10. Nechal aktualizovat a při:
2024-11 Kumulativní aktualizace (Preview) pro Windows 10 Version 22H2 pro systémy založené na platformě x64 (KB5046714)
pořád to chce restart a nic. Podobný problém s jinou...
Poslední příspěvek
Už to mám vyřešené. Restart Windows Update služby, pozastavení aktualizací na týden, vzápětí povolení aktualizací, proběhne zrušení výše zmíněného KB.
A tak to u mě zafungovalo.
Pro Kecálka: dík za nic neříkající radu kapitáne Bystrozraku :D
Obdobný OS za Windows 7 a Windows XP pro MS Office ((MS Word 2003)) a internetový prohlížeč pro 32bit. a 64bit. (x86 - x64 PC a NTB) - doporučíte? Nyní bych mohl zůstat u 64bit. Windows 7 ULTIMATE které jsou pro mne plně...
Poslední příspěvek
Je to teprve puldruheho roku, co byly vydany posledni verze prohlizecu pro Win 7, 8 a 8.1. To uz ti v nich nektere stranky prestaly fungovat? Spoustu veci umi vyresit zmena user agenta.
před pár dny jsem nainstaloval nový set RAM, měl jsem však jednu modrou smrt a po zdejší diskuzi jsem se rozhodl kvůli stabilitě systému RAM radši vrátit a zatím upgrade neřešit (Dokupoval jsem další 2 sticky, měl bych celkem 4). Ten den jsem...
Poslední příspěvek
Jak říkám, opravdu "čistý" čip bez pasty tam byl po mém prvním otevření karty po koupi.
Teď, když jsem ji rozdělával znovu, samozřejmě tam nějaká pasta ještě byla, ale prostě taky už byla různě "rozplcaná" a nebyl jsem si úplne...
:idea: Supermium je internetový prohlížeč Chromium "Google Chrome" a jeho hlavní funkcí je internet pro starší Windows XP (Windows 2000 a vyšší).
:idea: Supermium je bezplatný a open-source webový prohlížeč vyvinutý Shanem Fournierem....
Poslední příspěvek
To jsi nenapsal. Samozřejmě, že je starý OS méně bezpečný.
Vznikne nějaká nová hrozba = vylepší se zabezpečení OS, aby se hrozba nedostala do systému => U starého systému k žádnému vylepšení zabezpečení nedochází, protože už nemá podporu....
Pro každý PC-NTB používám k němu určený OS Windows, od Windows XP na nejstarších používaných strojích až po Windows 11. Za nejlepší OS mám Windows 7 (64.bit), ale na nejnovějších strojích "musím" mít Windows 10 - 11, bohužel musíme...
Poslední příspěvek
Windows XP neni problem aktivovat po telefonu, delame to pravidelne. Existuje i program, ktery aktivacni kod vygeneruje
a neni nutno nikam volat. Je to ten samy kod, ktery se ziska zavolanim an Microsoft aktivacni linku.