Doporučili byste mi disk Seagate nebo WD?
Technickými paramtery si jsou velmipodobné, jenom WD má o 0,4ms delší přístupovou dobu. Od Seagate mám už disk s 250GB, ale přijde mi relativně hlučný. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Edit: Ještě jsem našel Samsung a Hitachi
Který disk
-
- Pohlaví:
Re: Který disk
Asi 2 měsíce mám Seagate Barracuda 250GB a ja naprosto nehlučný. Před tím jsem mě 80GB WD a ten chroustal jako tlupa králiků.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
western digital no.1
Pro mě byla -je -(zatím)bude jednička Western Digital .
Minimální hlučnost(u SATA a SATAII),minimální zahřívání ,minimum reklamací a ikdyž možná není nejrychlejší v parametrech jeho střeva jsou jedny z nejlepších co se týče kvality a výdrže
ps:jo už jsem měl vedle sebe zapojené disky WD a Seagate(ver.10) a s tou hlučností jsou na tom stejně +- autobus
rozdíl jednoho nebo dvou decibelu tu nebudu cpát 
Minimální hlučnost(u SATA a SATAII),minimální zahřívání ,minimum reklamací a ikdyž možná není nejrychlejší v parametrech jeho střeva jsou jedny z nejlepších co se týče kvality a výdrže

ps:jo už jsem měl vedle sebe zapojené disky WD a Seagate(ver.10) a s tou hlučností jsou na tom stejně +- autobus

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
-
- Pohlaví:
Re: western digital no.1
jarod72pm píše:Pro mě byla -je -(zatím)bude jednička Western Digital .
ps:jo už jsem měl vedle sebe zapojené disky WD a Seagate(ver.10) a s tou hlučností jsou na tom stejně +- autobusrozdíl jednoho nebo dvou decibelu tu nebudu cpát
Nic proti WD i když u mne je trochu problém s tím, že ten můj přežil záruku asi o měsíc. Tady se to vzhledem k malému počtu respondentů stejně nedá objektivně hodnotit. Seagate - dvouměsíční zkušenost.

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Vzhledem k renomovanosti obou výrobců se dá říci, že preference je spíš na poli určité setrvačnosti. Já jsem měl jen jednou WD, tuším že to byl 540MB a pak již jen Seagaty a budu je mít asi navždy. To samé je u mně s procesory, jen jednou jsem měl jiný procesor než Intel, Cyrix 486, byl to děsný padák, pak přišel stabilnější Intel a od té doby neměním značku 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ini808 píše:Děkuji za vyjádření. Doufám, že se žádné větší závady nevyskytnou (a pokud, tak u všech je zhruba stejná pravděpodobnost) a zajímaly mě především běžné uživatelské zkušenosti.
Uživatelské zkušenosti jsou u obou takové že pracují jak mají (při správném zapojení a obsluze)
V podstatě pokud nejsi nějak extra náročný či dokonce expert na cokoli ve spojitosti s HDD tak není co řešit.
Pokud mi půjde o práci s daty jako převod videa,muziky ,grafiku,ale hlavně se tím budu živit tak půjdu samo že po parametrech čtení a ukládání dat a vyrovnávací paměti ale to je už trošku jiná dražší kategorie(i když ne o moc tak přeci jo)

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
vzal bych to podle ceny....osobně úspěšně živím ve svém PC 2x200GB WD a 1x Seagate 7200.10 160GB a myslím že seagate je tišší ale je možné že je to stářím... výkon + - stejný...
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
-
- Pohlaví:
metacom píše:heh, no .. mel sem pred vanocema v kompu seagate i wd, oboje po 80gb ... pak vypli elektriku, a kdyz ji nahodili, tak mi to proslehlo zdroj i oba disky .. takze co se tyce odolnosti tak sou na tom asi stejne .. btw, prepetovku sem si mel holt poridit driv ..
Ta přepěťovka je důležitá. Vloni v na podzim vypadl proud asi na 5 s, mě odešla TV,která byla vypnutá (standby) a PC se jen vypnulo. V okolí odešlo několik PC.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1791
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 říj 2024 13:36