Výběr skříně

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lechaosx
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Výběr skříně

Příspěvekod lechaosx » 22 dub 2014 16:46

Zdravím,
už delší dobu uvažuju nad koupí skříně, moje stará dobrá CoolerMaster CMP 350 už mi tak nějak přestává stačit. Na PC hraju hry, těžím Đogecoiny a pracuju s 3D grafikou, takže je to taková multifunkční mašinka, která je v provozu 24/7. S tím samozřejmě přicházejí potíže. PC umí být občas hlasitý, sem tam spadne grafický ovladač, když těžím a zároveň hraju hry, ale to není problém. Zvyknul jsem si na to tak jako na vadný pixel co mám na monitoru. Problém je s průchodem vzduchu. Ve stávající skříni mám jen jeden ventilátor a moje grafická karta je poměrně velká (ASUS R9270X-DC2T), ačkoliv se sama dokáže uchladit výborně, problém nastane když si chci napojit kartu druhou, tedy moji starou GIGABYTE GV-R7770C. První problém je se základní deskou, do které je potom velice obtížné napojit SATA káblík. Druhý problém je s chlazením, protože obě karty potom při těžení dosahují extrémních teplot. Problém jsem chtěl řešit dokoupením dvou dalších ventilátorů, ale nakonec jsem se rozhodl pro novou skříň. Problém se SATA káblíkem vyřeším až koupí nové základní desky a procesoru, mám teď i5-2500K s defaultním boxovým chladičem a GIGABYTE Z68MA-D2H. Ani s jedním nemám zatím žádný velký problém (boxový chladič je sice trochu hlučný, ale chladí a to je důležité). S koupí procesoru a základovky si teda počkám až na novou architekturu Skylake.
Inu, zpět ke skříním. Po několika hodinách koumání mě zaujala skříň Zalman Z9 a její variace. Tady nastal problém, protože se nemůžu rozhodnout, která mi bude vyhovovat nejlépe. Vylučovací metodou jsem vybral 3 varianty této skříně, které se mi nejvíc zamlouvají.

http://www.czc.cz/zalman-z9-plus-cerna/85890/produkt - Základní varianta této skříně.
http://www.czc.cz/zalman-z9-u3-bez-zdro ... 75/produkt - Podpora USB 3.0 na předním panelu, méně ventilátorů.
http://www.czc.cz/zalman-z9-design-iv-b ... 48/produkt - Podle mého názoru nejlepší vzhled.

Mám teda otázku na ty, kteří se ve skříních vyznají a mají s nima více zkušeností než já. Kterou z těchto skříní by jste mi doporučili? Vyplatí se USB 3.0 na předním panelu? Prioritou je, aby to dokázalo profukovat ty dvě karty současně. Beru samozřejmě i návrhy na jiné skříně, zatím jsem ve fázi rozhodování a nikam s tím nespěchám. Mám klasicky jednu 5.25" mechaniku a dva 3.5" HDD, hodily by se i volné pozice pro další HDD a SSD disky.

Reklama
mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výběr skříně

Příspěvekod mmfmoc » 22 dub 2014 17:16

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek