Reklamace displeje notebooku

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Reklamace displeje notebooku

Příspěvekod amaroun » 17 čer 2015 00:34

Musím se s vámi podělit o nepříjemnou zkušenost se servisem ASUS.Poslal jsem na reklamaci svůj Zenbook za 35 tis, jelikož cca. před třemi měsíci se uprostřed objevil bílej flek cca. 3x5 mm,.až se rozšířil na cca 5x20 mm, tak ještě k tomu odešel pevnej disk, takže super speciál.
Jaké bylo mé zděšení, když mi ze servisu napsali, že mi displej vymění, ale za deset tisíc, protože jsem si to způsobil tím, že nepoužívám dečku při zavření, mezi klávesnici a displej, kterou tam samozřejmě dávám, jako u všech noťasů, co jsme měl a údajně jsem si to promáčkl sám.
K booku se chovám jako k miminu, třicet litrů není málo a za rok a půl na něm nemám jedinej škrábanec, tak do mě vjel vztek a napsal jsem jim svojí verzi a přidal něco o soudním znalci, kterému to prostě dám na posouzení ať se děje co se děje.
Přijde mi,že je to dost velkej podvod a prostě se jim to nechce měnit, protože když mě za deset, tak v nákupu bude stát ten display tak pět sedm litrů a prostě se jim to nechce dělat, navíc se chlubí skvělými dipleji bez vadných pixelů.
Co by jste dělali na mém místě, nebo setkal jste se již někdo s tím, že vás takto odbyli?
Díky za každý názor a radu

Reklama
Vlastikk
nováček
Stav:

Re: Reklamace displeje notebooku

Příspěvekod Vlastikk » 17 čer 2015 07:22

Ano měl jsem to podobné, akorát ne notas za takovouto cenu.. bylo to v obchodě OKAY (už tam nikdy nekoupím ani tužkovou baterku), kam jsem přinesl notebook, kdy mi nešla obrazovka na nt ASUS, poslali jsme to teda do servisu a tam nám napsali, že jsem si to způsobil sám tím, že jsem na to vylil tekutinu, přitom jsem se na tento nt choval slušně, hold ty lidi do té zprávy dokáži napsat cokoliv, teď máme ACER a furt s tím jsou problémy, pořád Software a HDD v prčicích a už mě to upřímně nebaví, při 1 stejné závadě napsali, že jsem si to způsobil sám a to zrovna nešla obrazovka, byla černá jen myš jsem viděl, nechápu jak jsem mohl něco udělat ze SOFTWAREM, tím že sedím na netu a surfuji na FB, hrozná blbost. Hold bych řekl, že ty velké korporace jsou dneska "vysrané". Ale osobně nedoporučuji kupovat něco v OKAY

Jen dodám, vyřešili jsme ten ASUS tím způsobem, že nám notas nedali ve stavené lhůtě 30 dnů, tak jsme to vyřešili tím, že jsme zamířili slůvkem ČOJKA(Česká obchodní inspekce) a hned věděli co mají dělat - Vrátili peníze jak to jen rychle bylo možné :)
IAM WHAT IAM, IAM JUST ME

- Poradím s čímkoliv co bude pod moje síly
- Jsem fajnovej kluk
- Rád pokecám

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 17 čer 2015 07:34

Obavam se ze to jinak nez posudkem soudniho znalce neskonci, nicmene druha strana bude mit svuj posudek a pak bude zalezet na soudu.

Nicmene - to ze se musi pouzivat nejaka decka mezi displejem a klavesnici je totalni nesmysl, meli jsme tu cca 5000 notebooku a neslysel jsem o jedinem pripadu, kdy by klavesnice znicila displej. Obtiskle klavesy na kryci folii to ano, ale na promacknuti displeje v jedinem miste je potreba podstatne vic nez pouhy dotek klavesnice, navic kdyz klavesy jsou zmackavaci.

Vzdy kdy doslo k poskozeni displeje tak to bylo zpusobeno necim (napr. tuzkou) co mel uzivatel polozene na klavesnici kdyz zavrel displej.

Tudiz jsou v podstate dve moznosti - ten Asus ma natolik dementni konstrukci, ze pouhym zavrenim displeje lze tlakem nektere casti klavesnice poskodit displej. Nebo ze k poskozeni displeje doslo tim, ze se mezi klavesnici a displej dostal dalsi predmet.

To, ze Asus odmita uznat reklamaci mechanickeho poskozeni displeje se nedivim. Ale ten blabol o nutnosti pouzivat decku napovida, ze s konstrukci nemusi byt neco v poradku.

Jake konkretni misto na klavesnici je presne proti poskozenemu mistu na displeji?

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 17 čer 2015 22:54

No je to místo zhruba někde u tabulátoru, ale ten noťas je celkem bytelný Zenbook, kovové šasi, celkem pevné hrany a nízká klávesnice, tedy zezhora to asi promáčknout nejde, kolega má stejný a ještě jsem to dnes zkoušel a opravdu bych musel bejt blb, abych tam něco zavřel, ale používám jej jen já a opravdu snad tužka, nebo cokoli většího tam zavřít, jenže nic takového se nestalo, ale fakt mě tím neuvěřitelně nasra....
Spíše jde o to, že kdyby byl ten displej ruplej, tak to beru a nejsem magor, abych to tam posílal, ale jsou tam pouze jakoby vypálené bílé body, které jdou pořádně vidět jen na černé barvě, nechápu, co je na tom mechanického poškozeno.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Alza reklamace gpu Příloha(y)
    od Qido » 12 pro 2024 14:12 » v Reklamace a zákony
    9
    25702
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 23:35
  • Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
    od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem
    24
    9128
    od MichaelSR Zobrazit poslední příspěvek
    26 srp 2024 02:03
  • Výběr OLED notebooku do 16 000
    od sxtrail » 09 dub 2025 23:22 » v Problémy s hardwarem
    3
    2294
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 17:40
  • Výběr OLED notebooku do 16 000
    od sxtrail » 09 dub 2025 23:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3303
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 17:40
  • Problém se zálohováním notebooku Příloha(y)
    od rakato11 » 20 říj 2024 10:32 » v Vše ostatní (sw)
    9
    3363
    od rakato11 Zobrazit poslední příspěvek
    20 říj 2024 18:45

Zpět na “Vše ostatní (hw)”