Dobrý den,
rád bych požádal o radu.
PC občas hází modru smrt. Podle kódů jsem zjistil že by se mělo jednat o závadu na RAM. Tak jsem si stáhnul MEM test a testoval jsem ...
Na základní desce jsou 2 sloty osazeny 2xDDR2 800Mhz Kingston.
1.) Testoval jsem oba osazené sloty -->> 505 nalezených chyb.
2.) Testoval jsem jednu RAM (říkejme jí RAM A) ve slotu 1 a za dvě hodiny nevyhodila žádnou chybu.
3.) Testoval jsem RAM A ve slotu 2 a vyhodila chyby.
4.) Testoval jsem RAM B ve slotu 1 a měla spoustu chyb.
5.) Testoval jsem RAM B ve slotu 2 a měla spoustu chyb.
Z toho jsem odvodil, že bude asi špatná RAM B a slot 2. Jenže ! Půjčil jsem si od souseda 1GB RAM 800 Mhz A-data a ta nevykazuje chyby v testu ani v jednom slotu. Tak proč nachází memtest chyby ve slotu 2 paměti A, když ta ve slotu 1 funguje bezproblémově ? RAM B je rozhodně špatná, protože samostatně se s ní PC po otestování už ani nechtěl načíst. Ale co s RAMkou A a slotem 2 ? RAM A slot 1 bez problémů, slot 2 spousta chyb. Sousedova RAM slot 1 i 2 bez problémů.
Jinak když osadím obě původní ram tak je systém najde. Vždy detekuje správnou velikost RAM.
Základní deska : ASRock G41C-GS , Intel Core 2 Duo E8400 , nový zdroj cooler master 450W.
Já už jsem z toho jelen. Může někdo poradit?
Memtest divné výsledky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Memtest divné výsledky
A RAM jak je osazena čipy (na jedné straně či na dvou) a stejně tak sousedova RAM. Dále se mrkni do manuálu k základní desce, kde by jsi měl najít osazování RAM do jednotlivých slotů a zda mají být RAM jednostranné, či dvojstranné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zpět na “Problémy s hardwarem”