Blikajúca pracovná plocha
Blikajúca pracovná plocha
Mam problém že ked si zapnem notebook (Lenovo G50-45) tak sa prihlásim aj všetko normalne ale akonáhle sa zapne pracovná plocha tak opakovane bliká na čierno (ako keby sa znova a znova načítala). To znamená že mi nejde nič spustiť len ak sa mi podarí rýchlo kliknúť na prehliadač tak ten funguje normalne (no pracovná plocha za nim stále preblikáva). Tak isto sa mi len tak tak podarí rýchlo kliknúť na tlačidlo vypnutia alebo reštartovania a vtedy mi ukáže nejaký error ale vypne sa. Vôbec sa v takýchto veciach nevyznám takze neviem či je to vôbec problém s hardwarom ale nevedela som kam to mam zaradiť. Počítač je stále v záruke (mam ho asi 10 mesiacov) no mam na ňom fotky s bojím sa že ak ho dám do servisu tak sa mi vymažú pretože teraz ich nemám ako dať na USB kľúč. Vopred ďakujem za nejaku pomoc 

Re: Blikajúca pracovná plocha
Ahoj, už pár dní uplynulo tak nevím jestli jsi třeba problém sama nevyřešila.
Každopádně to vypadá na problém s ovladačem grafické karty, tady je řešení (pro aktuální Win10):
1. spustit notebook do nouzového režimu, to ve win10 provedeš mačkáním shift+f8 při startu (příp. u ntb je možné že má výrobce nastavenou nějakou konkrétní klávesu) nebo z plochy start->tlačítko napájení-> držet shift+restartovat.
2. V nouzovém režimu - Zbavit se aktualizovaných ovladačů: pravý klik na start->správce zařízení->rozkliknout grafické adaptéry-> pravý klik na vaši grafiku -> vlastnosti -> záložka ovladač -> vrátit změny ovladače (chvilku to nejspíš zabere)
3. Až se ovladač odebere budete potřebovat aplikaci "wushowhide" od MS, tu stáhnete zde: http://download.microsoft.com/download/ ... de.diagcab
4. Pomocí "wushowhide" zakažte aktualizaci ovladače grafické karty.
5. Nyní by vše mělo být v pořádku :)
Každopádně to vypadá na problém s ovladačem grafické karty, tady je řešení (pro aktuální Win10):
1. spustit notebook do nouzového režimu, to ve win10 provedeš mačkáním shift+f8 při startu (příp. u ntb je možné že má výrobce nastavenou nějakou konkrétní klávesu) nebo z plochy start->tlačítko napájení-> držet shift+restartovat.
2. V nouzovém režimu - Zbavit se aktualizovaných ovladačů: pravý klik na start->správce zařízení->rozkliknout grafické adaptéry-> pravý klik na vaši grafiku -> vlastnosti -> záložka ovladač -> vrátit změny ovladače (chvilku to nejspíš zabere)
3. Až se ovladač odebere budete potřebovat aplikaci "wushowhide" od MS, tu stáhnete zde: http://download.microsoft.com/download/ ... de.diagcab
4. Pomocí "wushowhide" zakažte aktualizaci ovladače grafické karty.
5. Nyní by vše mělo být v pořádku :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Raspberry Pi 5 - raspios-bookworm - vzdalena plocha
od L.L » 19 srp 2024 14:44 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 8
- 4491
-