Jaké Eizo na úpravu fotek a hry

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

sierpe
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jaké Eizo na úpravu fotek a hry

Příspěvekod sierpe » 07 lis 2016 21:34

Zdravím všechny :)

mám jedno velké dilema. Chci si k nové velmi výkonné PC sestavě pořídit kvalitní monitor který by byl co nejlepší na editaci fotek (fotím s 6D a 7DmII převážně v SRGB a prezentaci na Webu) ale zároveň byl obstojný u mého druhého koníčku což je hraní her :) a tady nastává problém. Mám tři adepty -

Eizo CX271 ColorEdge - Asi nejúžasnější volba co se týče fotek. Co se týče hraní velká neznámá protože nikde jsem se nedočetl jaké jsou zkušenosti s input lagem. Jestli obraz trpí na ,,duchy,, třeba při hraní FPS jako Battlefield

Eizo FS2735 Foris - Herní špička co se týče rychlosti ale otázka jak moc dobrý na fotky. Pokrytí sRGB - 99,2 %, Adobe RGB - 77,1 %.

Eizo EV2750 EcoView - Takový Kočkopes :D Skvělý design, údajně snesitelná odezva na hraní a co se týče barev tak obstojný sRGB - 98.8%, Adobe RGB ??%

V kalibraci monitoru se moc nevyznám a ani nevím jak moc jsou kromě skvělého CX271 kalibrovat. Sondu Eizo EX3 klidně pořídím. Do teď jsem používal Eizo FS 2332 Foris sRGB - 96% a nezkalibrovaný :D Takže si polepším hoodně. Kromě CX 271 jsou monitoryx v rezimu Adobe RGB nejspíš nepoužitelný (sice netisknu ale kdo ví co bude v budoucnu) O peníze mě momentálně nejde mám stop 35k. Hlavní je to pokrýt oba dva nároky jak rychlost tak kvalitní barvy.

Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo typ. děkuji

Reklama
Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Re: Jaké Eizo na úpravu fotek a hry

Příspěvekod Pernee44 » 07 lis 2016 21:54

Moje rada zní pořídit si Eizo CX271 ColorEdge a zkusit na něm hry. Pokud nebude vyhovovat, do 14 dnů ho vrátit. Ty další dva jsou pro tebe kompromis, takže bych to řešil takhle. :)
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

sierpe
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaké Eizo na úpravu fotek a hry

Příspěvekod sierpe » 07 lis 2016 22:32

Taky nad tím přemýšlím bohužel budu to brát na firmu takže 14 mít nebudu jen 24 hodin. Doufám že to za tu dobu stihnu otestovat :(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mazání fotek na google fotky
    od Kincl6 » 05 srp 2024 19:45 » v Vše ostatní (sw)
    0
    4246
    od Kincl6 Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 19:45
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
    od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    3293
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 10:02

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”