Ahoj. Jak titulek naznačuje, můj problém je že můj notebook v nouzovém režimu funguje docela dobře, ale normálně skoro vůbec. Teď k věci:
- můj OS je Vista
- před nějakou dobou mi notebook spadl, ale jestli to způsobilo danou závadu to nevím, protože všechno bylo nejdříve ok (a to po opravdu dlouhou dobu, možná 3 týdny) nějak ale se postupně začal počítač zpomalovat, začali nabíhat občas modré obrazovky, až nakonec trvalo načtení profilu skoro hodinu. Internet a programy pak šly spustit, ale opět to šlo hodně hodně pomalu. Když už to bylo v tomhle stádiu, windows mi ukázal okno že pevný disk je poškozen a mohu přijít o data. Občas se taky notebook vypl (modrá obrazovka) a pak když se načítal tak se objevilo "žádný disk k načtení" - typické když je harddisk zničený, už jsem to zažil kdy tímhle oznámením jsem věděl že je po všem. Jenže teď je to jinak a něco musí ještě dost dobře fungovat protože při dalších restartech se počítač načetl, a jde alespoň spustit z nouzového režimu. A to je ono - když bych teď chtěl jít do normálního režimu, budu mít štěstí pokud se mi profil vůbec načte, a možná že 2 nebo 3 hodiny to bude jakžtakž (a hodně pomalu) fungovat, ale pak to zničehonic někdy spadne. Jenže když jdu do nouzového režimu, počítač pracuje skoro normálně rychle a nepadá.
Jedna poznámka - když se ten nouzový režim načítá, pc má evidentně problém se svazkem crcdisk.svs taky když jsem projel pc s HDTunepro, HEALTH mi zobrazil tohle červeně:
Reallocated Sector Count - Current (1), Worst (1), Threeshold (36), Data (16368) Status (Failed)
End to End Error Detection - Current (96), Worst (96), Treeshold (99), Data (4), Status (Failed)
neví někdo co to znamená? chtěl bych jen vědět jestli bych z nčeho moh poznat že je disk možné opravit softwarově třeba.
mimochodem, instalační CD visty nemám abych přeinstaloval celý windows.
Díky za jakoukoliv odpověď.
Nouzový režim funguje, normálně ne
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nouzový režim funguje, normálně ne
Podle toho má disk potíže. Chtělo by to zkontrolovat disk programem CrystalDiskInfo a pokud možno sem do přílohy vložit obr výsledku kontroly. Vadné sektory ničím neopravíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
jde sem vkládat obrázek jinak než pomocí url adresy?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 31 vteřinách:
ok, tady je obrázek z CrystalDiskInfo:
Dodatečně přidáno po 3 minutách 25 vteřinách:
tady
Dodatečně přidáno po 2 minutách 31 vteřinách:
ok, tady je obrázek z CrystalDiskInfo:
Dodatečně přidáno po 3 minutách 25 vteřinách:
tady
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Disk není v dobrém stavu a bude se ještě zhoršovat, proto především si zálohuj data, o něž nechceš přijít a pak kup nový, nebo šetři na nový.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Zpět na “Problémy s hardwarem”