TOMATO - ASUS router Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

nations112
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 998
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod nations112 » 03 úno 2018 17:12

Router používám doma, v rodině i v několika podnicích. Naprosto stabilní i při více jak 20-30 zařízeních. Jediný problém je, že se občas kousne vzdálená správa, což se dá pochopit.

Podobný problém jsem jednou řešil, kdy se mi znatelně zpomalila rychlost a blbla administrace, pak ani nešla přehrát- výměna kus za kus.

Měl jsem na něm i jiný firmware (DD-WRT, Tomato), ale nejlepší a nejstabilnější je originální.



Reklama
Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 03 úno 2018 17:40

Nene, tak je všechno úplně jinak, nedalo mi to, zapojil jsem jiný router, byl jsem na něm celý den a dělá to samé, takže chyba v routeru to není, takže je to otázka k poskytovateli sítě asi? Ten problém je takový, že internet laguje či padá na 5 sekund a to se opakuje klidně i 100x deně.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 59 vteřinách:
Je to zajimavé, zkoušel jsem jiný router spoustakrát a zdálo se mi, že to nedělal, ale chyba ve mně, za blbost se platí a zbytečně jsem se trápil s routerem a jeho přehráváním a neustálém ladění :D

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4250
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod RIKI22 » 03 úno 2018 18:11

Tak , keď už to skúšaš, tak si si všimol ,že Asus má nový firmware 3.0.0.4.382.39935 pre router ?
Alebo si to router už stiahol sám ?

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 03 úno 2018 18:15

Ano, na tom už jedu nějakou tu chvilku, otázka pro vás zkušenější, je teoreticky možné, že by tyto lagy mohl způsobovat rozbočovač na půdě? Mám doma rozbočovač, z kterýho mám natažený do obýváku, pokoje a pracovny, tak mě tak napadlo, zda by to nemohl způsobovat on. Že by se v průběhu času opotřeboval.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16296
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2018 18:16

No, tak to mění situaci.
V mém podpisu najdeš návod na dignostiku sítě.
Dej sem screen z pingplotter třeba na seznam.cz. Snaž se zachytit chybu, abychom mohli zjistit, kde se to zahltí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 03 úno 2018 18:23

Budu se snažit, jdu na to, díky za ochotu chlapi.

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4250
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod RIKI22 » 03 úno 2018 18:34

Rozbočovačom si nazval switch ?

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 03 úno 2018 18:38

Povedlo se mi to zachytit přesně v momentu lagu, viz. příloha

A ano, switch od tp linku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16296
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2018 18:49

10.132.2.53. Tam je první zádrthel a první ztracené pakety. Pošli to providerovi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 07 úno 2018 00:31

Zdravím, jen tak pro info se hlásím, jak to dopadlo. Poskytovatel mi napsal
udělal jsem nějaké změny na radiové lince, která vykazovala nahodile ztrátovost, tak to prosím prověřte a dejte zprávu, zda to pomohlo.
, zatím to zkouším den a musím říct, že již dlouho jsem neměl tak krásnej den s plynulým připojením k síti :D Díky za pomoc chlapi

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16296
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 07 úno 2018 06:19

Nemáš zač, od toho tu jsme :-)
Máš slušného providera :-)
Označ téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • ASUS Router RT-AC1200
    od AbloyDee » 01 úno 2019 11:24 » v Administrace sítě
    16
    1142
    od ITCrowd
    05 úno 2019 16:52
  • Router ASUS RT-N18U
    od Davko97 » 16 říj 2018 13:27 » v Sítě - hardware
    6
    862
    od Davko97
    17 říj 2018 01:09
  • Zvýšení dosahu router Asus
    od Otakar » 03 lis 2018 14:37 » v Vše ostatní (inet)
    6
    1342
    od ITCrowd
    05 lis 2018 10:15
  • Router Asus RT-N12E_B1 odpojuje zařízení
    od mtc » 20 zář 2018 12:13 » v Sítě - hardware
    3
    629
    od amirinda
    21 zář 2018 05:52
  • Router ASUS RT-N18U nebo TP-LINK Archer C7 AC1750
    od BigSandy » 05 dub 2019 14:44 » v Sítě - hardware
    4
    586
    od nations112
    06 dub 2019 09:51

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů