Online galerie

...

Moderátor: Mods_senior

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43121
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2019 21:36

Pokud znas nazev toho co hledas, je vyhledani umisteni na disku otazka nekolika vterin.



Reklama
Uživatelský avatar
kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1527
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod kropovez » 05 čer 2019 21:57

To vyhledávání mě nenapadlo, děkuju. Pokud by se to někomu hodilo, tak je to v

Kód: Vybrat vše

\i-data\sysvol\
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19282
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod ITCrowd » 05 čer 2019 23:18

To je u každého NASu jinak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1527
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod kropovez » 05 čer 2019 23:24

Tak jsem zjistil, že v tom příkladu linků pro windows je ta logika mountování obráceně, respektive jsem teď na svém NASU udělal ze složky zástupce a ze zástupce složku. Tím pádem je teď ta složka co jsem chtěl namountovat prádzná a nemám práva na ni zapisovat. Je možnost to zase unmountnout nebo jsou data nadobro ztracena?
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19282
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod ITCrowd » 05 čer 2019 23:36

Prohlídni si to v tom engsite. S daty by se nic stát nemělo. Logika obrácená nebude, jen jsi to zadal naopak.
Zrušit to můžeš příkazem "umount" (bez rbind, zbytek stejný).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1527
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod kropovez » 05 čer 2019 23:43

Uf, to se mi ulovilo, sice jsem to zkoušel na méně důležitou složku, ale i tak. Kouknu na to zítra, pokud to správě chápu, tak v tom ensite to nějakým způsobem odpojím a původní složka se zase bude chovat normálně. Jinak jsem to asi opravdu zadal špatně, jako první se tedy dává ta složka co chci sdílet a jako druhá ta co bude fungovat jako zástupce.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1562
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod Microsheep » 06 čer 2019 10:18

Vytvoř si adresář, v něm si udělej hardlinky na jiné adresáře a pochopíš to.

Tady je překlep hardlink lze udělat pouze na soubor. :-)

kropovez: Jinak opatrně, vždycky si přečti manuál k příkazu než ho použiješ. Symbolický odkaz (ln -s ln -s /var/orig/var/link) by měl být jen soubor - můžeš ho smazat, kopírovat, přejmenovat atd a pouze obsahuje odkaz na původní složku. (inode)
Kdežto mount vytvoří stejnou strukturu jako tam už je na dalším místě - z laického pohledu je chování totožné, ale jsou tam trochu odlišnosti. Čili některé diskové operace soubory se můžou chovat odlišně - vyčítání velikostí celého disku, rsync zálohy celého disku apod. Vzhledem k tomu, že to budeš používat pouze z webu, tak by si to neměl poznat, ale nevíš, jak se to bude v již v hotovém, konfigurovaném systému přesně chovat. A parametr -r je jen pro čtení, jestli s tím ownCloud nebude mít nějaké problémy.

Zkus si potom co to vytvoříš restartovat NAS, řekl bych, že to nebude permanentní řešení. (tzn. nepřežije reboot)
Musíš mountovat po každém restartu, narozdíl od symbolického linku.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19282
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod ITCrowd » 06 čer 2019 12:22

Viděl bych to takto: "mklink /J C:\Hudba K:\Data\Audio" (Junction).
Odkaz na stránku, kde je to popsáno tazatel dostal :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1527
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod kropovez » 06 čer 2019 13:04

Tak to funguje, děkuji moc, akorát to v ownCloudu trochu zlobí, nevím, zda si to nejdříve nechce nahrát někam do paměti. Nějaké složky pořád ukazuje jako prázdné, i když nejsou, některé ne. Ovšem obecně je to pořád strašně pomalé a všiml jsem si, že ownCloud zatěžuje procesor NASu na 100%.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19282
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod ITCrowd » 06 čer 2019 13:13

No, je možné, že probíhá nějaká indexace a až skončí, ustálí se to. K tomu mě vede jednak to zatížení, jednak nepřítomnost některých souborů.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
kropovez
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1527
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod kropovez » 06 čer 2019 13:17

Dobrá, nechám to pracovat a uvidíme. Jinak předpokládám, že tahle operace funkci RAID 1 nijak nenarušuje.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1562
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Online galerie

Příspěvekod Microsheep » 06 čer 2019 14:01

RAID by měl být v pořádku, když si dáš df tak uvidíš pravděpodobně něco jako /dev/md2 to je tvůj SW RAID moutovaný jako \i-data\sysvol (přesněji je mountovaný jako /i-data/[nejake_cislo], sysvol je link).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Omylem smazaná Whatsapp Image z Galerie
    od troufnisi » 26 bře 2020 18:26 » v Komunikace na internetu
    0
    975
    od troufnisi
    26 bře 2020 18:26
  • RDR 2 Online CZ/SK
    od Klinger » 20 lis 2019 13:33 » v Hry
    4
    451
    od Klinger
    20 lis 2019 14:11
  • GTA V Online zaseknutí
    od LukyGTgames » 21 kvě 2020 02:30 » v Hry
    5
    548
    od Denisovic_CZE
    12 čer 2020 14:03
  • PC pro 1080p online FPS
    od brn0 » 17 lis 2019 21:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    907
    od brn0
    21 lis 2019 21:22
  • Zamrzání online streamu
    od sowocanu » 12 kvě 2020 09:15 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    200
    od MrAnnix99
    12 kvě 2020 09:36

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host