Zdravím, potřebuji poradit s nízkorozpočtovým počítačem, který dostanu na vánoce. Limit je kolem těch 12 000 Kč, mě to vyšlo o 248 Kč víc. Snažím se o co nejnižší cenu ( brigáda mi moc nevydělala ). Sloužit bude na různou práci (prezentace, word, apod.) brouzdání po internetu a občasné hraní nenáročných her v rozlišení 1680 x 1050 pixelů. Kapacita SSD disku mi stačí 500 GB, protože stejně více nevyužiji.
Zde je moje sestava co jsem navrhl:
https://www.czc.cz/271153,219330,194417 ... 65876/kody
Nízkorozpočtový PC na vánoce.
Re: Nízkorozpočtový PC na vánoce.
Za mě došetřit nebo koupit na bazaru. Tohle je moc nízký rozpočet, na aspon trochu slušný herní pc je třeba tak 18k. Takový PC za 12k bude dost nevhodně oholen téměř všude, výkon nic moc a možnost upgradu bída, airflow v bedně bída.
Řešil bych to nějakou bazarovou sestavou bez grafiky za 3-5k co bude stejně výkoná jak to co máš v košíku nebo i více a grafiku pak k tomu dokoupil pořádnou a celkově to bude mnohem vyváženější a výkonější sestava. Tohle bude sice nové, ale drahé a už v době nákupu na hraní žádná extratřída, co chceš dělat za rok, dva. To radši ted bazarovou sestavu s pořádnou grafikou a tu si pak třeba nechat a obměnit zase zbytek nebo radši trochu počkat i když věřím že ho moc chceš a těch pár tisíc třeba došetřit, ale ani pak to nebude kvůli low end grafice žádný zázrak.
Věřím že ani nemusíš být moc náročný atd, ale vzhledem k tomu, kolik za tu sestavu dáš, tak ti nabídne strašně málo. Poletí peníze z okna. Popřípadě kdyř to musí být nové, koupit aspon nějaký slušný základ bedna/zdroj/deska at tam třeba za rok dva dáš lepší procesor, grafiku a pojedeš dál, nebude třeba měnit zase vše.
Řešil bych to nějakou bazarovou sestavou bez grafiky za 3-5k co bude stejně výkoná jak to co máš v košíku nebo i více a grafiku pak k tomu dokoupil pořádnou a celkově to bude mnohem vyváženější a výkonější sestava. Tohle bude sice nové, ale drahé a už v době nákupu na hraní žádná extratřída, co chceš dělat za rok, dva. To radši ted bazarovou sestavu s pořádnou grafikou a tu si pak třeba nechat a obměnit zase zbytek nebo radši trochu počkat i když věřím že ho moc chceš a těch pár tisíc třeba došetřit, ale ani pak to nebude kvůli low end grafice žádný zázrak.
Věřím že ani nemusíš být moc náročný atd, ale vzhledem k tomu, kolik za tu sestavu dáš, tak ti nabídne strašně málo. Poletí peníze z okna. Popřípadě kdyř to musí být nové, koupit aspon nějaký slušný základ bedna/zdroj/deska at tam třeba za rok dva dáš lepší procesor, grafiku a pojedeš dál, nebude třeba měnit zase vše.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”