Windows pamat Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

DonMilanez
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 348
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Windows pamat  Vyřešeno

Příspěvekod DonMilanez » 22 zář 2020 11:32

Ahojte. Moj maly brat ma laptop, ktory ma 32GB SSD a je tam W10. Ked sme nahodili W10 tak mal 5GB volneho miesta, ale teraz ma len 400mb a nepomaha ani odstranovanie veci na disku mazanim windows update. Updates sme vypli na zaciatku, preco ten disk sa zahlcuje pamatou ked mame prazdne zlozky suborov.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21516
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod ITCrowd » 22 zář 2020 11:42

32GB je pro provoz windows 10 naprosto nedostatečná kapacita.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2822
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod atari » 22 zář 2020 11:43

Prázdné složky tam rozhodně nejsou. Windows mají tu „geniální“ vlastnost, že zaplňují různé skryté složky a neumí to po sobě smazat … :thumbdown:

Doporučuji spustit program CCleaner free ( a ponechat defaultní nastavení !!!) a spustit čistič. Ten umí většinu těchto složek vyčistit. Ale toto je řešení jen částečné a dočasné !

Takto malý disk 32GB je nepoužitelný pro Windows 10. S tak malým diskem ani nelze provést aktualizaci WIN, natož tam něco nainstalovat.

Prodej takových ntb je podvod na lidi, kteří tomu nerozumějí :evil: !!! Solidní prodejce takový ntb v nabídce standardně nemá. Na WIN je potřeba cca 100GB (také aby na disku bylo nějaké volné místo, z důvodu aby disk měl nějakou rozumnou životnost). Takže pokud to je jen na na prohlížení internetu a na emaily, tak stačí koupit 120GB SSD, aby to fungovalo korektně. Pokud se tam budou instalovat nějaké větší programy, tak je nutné o to větší disk pořídit.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod petr22 » 22 zář 2020 13:41

To neni laptop, to je napodobenina laptopu z asijske trznice co se prodava nova za 4999 Kc.

Krome toho, ze tam je jen 32 GB disk ktery nemuze stacit na Windows 10, je tam i procesor
z mobilniho telefonu s vykonem pocitace z roku 2005, se kterym vsechno trva 10 dele.

Mozna - jenom mozna - ma ten pocitac i M.2 slot, kam jde dat i vetsi SSD coz sice vyresi naprosto
nedostatecnou kapacitu, ale neresi ten smrtelne pomaly procesor.

1. 32 GB nestaci na Windows 10, naproste minimum je 120 GB a od 240 GB uz je to pouzitelne
2. aktualizace nevypnes - ono si je to zase samo zapne, protoze jsou povinne, tedy ti neustale
ubyva misto na disku at chces nebo ne

SGvagon
Level 2
Level 2
Příspěvky: 200
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod SGvagon » 22 zář 2020 23:01

atari: Osobně dávám pro systém 150 GB pokud má zařízení 16 GB RAM, jelikož přesně tuto velikost si poté sebere skrytý soubor Hiberfil.sys na systémovém oddílu. Po několika aktualizacích a nainstalovaných programech poté zbyde na tomto oddílu pouze nějakých 55 GB . Ano stačí to, ale pokud by měl oddíl pouze 100 GB s touto velikostí RAM pamětí, tak zbude 5-10 GB?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod petr22 » 22 zář 2020 23:04

Nemusis mit ani 16 GB RAM, ani zaplou hibernaci.

Tahle plecka bude rada, kdyz bude mit vic jak 2 GB RAM. Maximalne tam bude 2/4 GB
pajene na desce a mozna 1 volny slot.

Ty Windows 10 jsou tam predinstalovane - vyrobce uz ale neuvadi, jak na tom ma probehnout
pravidelna pulrocni aktualizace na vyssi build, na kterou tam proste neni misto.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2822
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod atari » 23 zář 2020 08:03

SGvagon:
Já mám hyberfil 6,4GB a k tomu asi 20 různých programů, a WIN zabírá 55GB. Takže se dá říci, že WIN běžně zaberou do 50GB. Tazatelé co sem píšou dotazy, tak tomu nerozumí. A většinou si ani nezapínají hybernaci. A moje odpověď primárně směřovala na konkrétní "plečku" viz nade mnou petr22.

Ano máš také pravdu. Ty tomu rozumíš, my tomu tady rozumíme, a i při jiných konfiguracích to vždy uděláme tak, aby bylo volného místa dost.

Já bral ohled na tazatele, aby zbytečně neutrácel peníze za velké disky. Pokud je málo peněz, tak si lidé koupí takový levný PC. Takže tazatele nechci stresovat, že bude muset koupit další disk za dalších mnoho stokorun. (Na druhou stranu rozdíl mezi 120GB a 240GB je nějakých cca 300,-Kč, a může to pak použít na další jiný PC). Pokud to má na emaily a prohlížení internetu, tak mu těch 120GB bude v pohodě stačit, a ještě tam může nějaký program nainstalovat.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod petr22 » 23 zář 2020 08:07

Jestli je to zase ten Umax co jsme se shodli ze nejlepsi je podlozit s nim stul nebo skrinku,
tak ten M.2 slot ma. Jen to SSD ma vetsi cenu nez cely pocitac.

Tyhle pocitace jsou jen past na lidi co tomu nerozumi, za cenu kvalitniho repasu se zarukou
24 mesicu si koupi kram sice take se zarukou 24 mesicu, ale ve vsem nekolikrat horsi a prakticky
nepouzitelne na jakoukoliv cinnost kvuli procesoru z telefonu a nesmyslne malemu ulozisti.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2822
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod atari » 23 zář 2020 10:25

To mi fakt dává logiku, pomalej šnek, ale hlavně že má M.2 (to je pěkný lákadlo na papíře ...)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod petr22 » 23 zář 2020 10:37

Clovek co si takovyhle elektrodpad kupuje obvykle netusi, co to M.2 vubec je, ale to na co
skoci je velice nizka cena - treba tech 4999 Kc. Jaka asi bude vyrobni cena, ani ne 1000 Kc.

To uloziste je navic eMMC, coz je vestavena pametova karta, takze krome toho ze ma
kapacitu jen 32 nebo 64 GB je to proti SSD mnohonasobne pomalejsi.

Vysledkem je to co odpovida technickym parametrum - lemra lina, kterou nemelo smysl kupovat
a hlavne se kterou nejde nic udelat aby byla rychlejsi.

Za 150 Euro - to jest 4000 Kc - se da koupit Lenovo T440p, kde lze vymenit procesor, disky, RAM
a uz v zakladu je to vyrazne rychlejsi nez tyhle lacine napodobeniny notebooku.

Co s tim ?

Pokud nejde pridat vetsi disk, tak nic, vyhodit je nejlepsi co s takovou veci udelat.
Pokud pridat disk lze, tak za cenu investice do 1000 Kc (vetsi cena nez cely notebook)
rozsirit uloziste, 120 GB by mohlo jen na Windows 10 stacit.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2822
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod atari » 23 zář 2020 10:48

Ale věřím tomu, že spousta těch co netuší, tak má někde v hlavě (z reklamy), že M.2 je nejnovější nejrychlejší technologie, tak to chci ...

DonMilanez
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 348
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Re: Windows pamat

Příspěvekod DonMilanez » 23 zář 2020 10:52

Lenovo ideapad 120S-11IAP
Model name: 81A4
S/N: YD038280
MO: YDN0B7A2800A
MTM: 81A400EGCK
Factory ID: GXSC


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows 7 chyba Windows Update 80072EFE
    od Italiarobuxes » 11 bře 2021 12:26 » v Windows 10, 8, 7..
    1
    1858
    od ITCrowd
    11 bře 2021 12:35
  • Update windows 7 32 bit na windows 10 32bit
    od Mladkov204 » 28 zář 2021 11:36 » v Windows 10, 8, 7..
    1
    148
    od ITCrowd
    28 zář 2021 11:44
  • Pin kod Windows 10
    od Lukas462 » 27 bře 2021 14:32 » v Windows 10, 8, 7..
    8
    704
    od hroch123
    01 dub 2021 10:44
  • Aktivace Windows 11
    od Sirkosta » 11 říj 2021 18:15 » v Windows 10, 8, 7..
    7
    133
    od Sirkosta
    11 říj 2021 20:19
  • Bod obnovení Windows 10
    od 0Kedry0 » 26 pro 2020 21:29 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    360
    od ITCrowd
    27 pro 2020 10:34

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů