Výběr mech. klávesnice Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2175
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Fox_25 » 06 dub 2021 18:50

Ahoj,
už delší dobu vybírám nějakou klávesnici zhruba do dvou tisíc a jak je u mě zvykem nemůžu se rozhodnout. Bohužel bych vynechal membránové, mám zkušenost že klávesy WSAD(vč. kláves kolem) se časem ochodí a drhnou pokud není stisk přesně na střed.

Požadavky mám víceméně pouze tři, aby se na ní dobře psalo, nebyla hlučná a měla podsvícení které se dá úplně vypnout.

https://www.czc.cz/omen-encoder-cherry- ... 57/produkt
https://www.alza.cz/spc-gear-gk550-omni ... 324179.htm

Zatím jsem vybral klávesnice výše, SPC je tam spíš jen do počtu protože HP má velký enter, CZ layout a Cherry MX spínače.

Reklama
Uživatelský avatar
Faster1
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 776
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice  Vyřešeno

Příspěvekod Faster1 » 06 dub 2021 22:59

Kupoval jsem před pár lety pro tátu: Corsair K68, Cherry MX Red, US. Akorát tedy RGB verzi, která je nyní z nějakého důvodu o tisícovku dražší, než bývala, ale ta verze s pouze červeným podsvícením je k dispozici za dobrou cenu, kterou chceš, trošku vyšší.

https://www.czc.cz/corsair-k68-cherry-m ... 87/produkt

V téhle ceně toho nabízí celkem dost hodně, kvalitní konstrukce, pěkný design, podpěrka na zápěstí (odnímatelná), Cherry MX Red, IP32 ochrana (prach, voda), 100% anti-ghosting, multi-mediální tlačítka, Corsair software, kde toho můžeš nastavovat dost. Akorát teda nemá CZ layout, ale to mě osobně nevadí, protože háčky, čárky stejně klikám po paměti, tak to vidět nepotřebuji.

Mechanické všeobecně vydrží mnohem více stisků cca 10x, než membránové, ale tomu odpovídá i cena. Konkrétně záleží na tom, jaké má spínače. Cherry MX Red má lineární stisk, ale neposkytuje zpětnou vazbu, životnost mají vysokou (50 mil.). Membránové klávesnice mají tak 5 mil. Jinak MX Red patří mezi ty tišší, protože tam právě není ta zpětná vazba - cvaknutí, ale kdybys chtěl vysloveně tiché, tak bys musel mít silent verzi od MX Red.

Já osobně mám Corsair K95 (https://www.czc.cz/corsair-k95-rgb-plat ... 99/produkt), high-end té doby, teď už vydali vylepšenější verzi K100.
Ta moje má Cherry MX Red Speed (tj. jako Silver), které jsou ještě rychlejší, než ty klasické MX Red. Je to celkem hodně rychlé a zpočátku jsem dělal skoro pořád překliky při psaní, nebo třeba u aut přes šipky jsem někdy zatáčel, když jsem ani nechtěl :D mají 1,2mm dráhu, místo 2mm u klasických Red, ale po půl roce jsem si na to už tak plně zvykl a pak už z toho naopak těžíš. Zbytečně moc jsem měl tendenci do toho tlačit, protože to je hodně citlivé. Pro někoho, kdo přechází z klasické membránové "tvrdé" klávesnice to je obrovský rozdíl, jako jsem přecházel já. Ty normální MX Red jsou ok. Párkrát jsem si na tu tátovu klikl, oproti té mé je samozřejmě pomalejší, to je citelné, ale taky velmi rychlá.
Co jsem koukal, tak SteelSeries má nějaké nové hyper rychlé spínače (OmniPoint), ale to je záležitost high-endu, jak odezva (8x), tak dráha (5x) a 2x vyšší životnost:
OmniPoint Switches vs. Cherry MX Speed vs. Normal Mechanical.png


Mám tu K95 skoro 3,5 roku a stisky mi přijdou v podstatě jako nové i na WSAD a šipkách.

Zde máš porovnání, jak které Cherry MX fungují:

https://www.keyboardco.com/blog/index.p ... -switches/

https://www.tomsguide.com/us/mechanical ... -4154.html

https://switchandclick.com/cherry-mx-guide/ + jsou tam i zvukové efekty k přehrání.

a případně další: https://www.google.com/search?q=MX+Cher ... AHoECAEQAA

Porovnání některých z nich na fotkách:
Cherry-MX-Switch-Comparison.jpg


MX_Cherry_loud_comparison.png


Mechanical_Keyboard_Guide_Cherry_MX_Switches.jpg


MX_Another_Comparison.png


+ další: https://www.google.com/search?q=MX+Cher ... 20&bih=937

https://www.youtube.com/watch?v=XTF1txhKz5U
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2175
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Fox_25 » 07 dub 2021 02:33

Díky za obsáhlou odpověď, ten CZ layout jsem psal jako výhodu proti té SPC, po xy letech s PC není nutný ani u mě, horší je to s jednořádkovým enterem.

MX Brown jsem vybral záměrně kvůli odezvě, ideál by byl MX Clear vzhledem k návyku na membránu, ale ty jaksi nejsou.


Nakonec jsem objednal tu co jsi mi doporučil, popravdě vyhrála vodě odolnost byť je to 4 roky co se mi povedlo klávesnici polít dvojitým ristretem(kávou). A stejně s tím aktuálně nic lepšího nevymyslím vzhledem k tomu že obchody jsou jako výdejny.

Uživatelský avatar
Faster1
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 776
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Faster1 » 07 dub 2021 06:31

Jj, řešil jsem právě tenkrát podobnou věc, tak v tom mám celkem přehled a viděl jsem tu zrovna tohle téma, tak jsem to trochu rozepsal víc dopodrobna. Jednořádkový enter mně osobně ani nevadí. Chtěl jsem ale spíš dlouhý levý shift, aby měl větší plochu. Zároveň je to ale jedna věc, která mi trochu vadí, protože záleží v jakém místě na něj kliknu v některých bodech ten stisk není tak úplně hladký, protože ten spínač pod ním není přes celou tu klávesu, ale jen uprostřed asi tak před 2/3 plochy, tohle mohli vymyslet trochu lépe, ale když si to časem oklikáš, tak pak už víš jak a je to celkem ok. Jinak jsem ale se vším 100% spokojen.

Mezi MX Cherry Red Speed a MX Brown jsem právě taky váhal, protože ta K95 se dělá v těchto 2 verzích. Jeden pro hráč má tu Brown verzi, měl video, jak hraje za klávesnicí a slyšel jsem i jak mu to kliká (https://www.youtube.com/watch?v=zqKQmDZxb9A&t). Nakonec jsem si ale řekl, že tam tu zpětnou vazbu spíš nechci, že mám radši stejně lineární stisk a taky, že by to dělalo při psaní větší hluk, to klapání (narážení) a taky, že ty MX Red Speed mají právě kratší dráhu a tudíž jsou citlivější a zareaguje to rychleji, jakmile to stlačím a také tím pádem rychlé klikání tam a zpět je hbitější, tak jsem se nakonec rozhodl pro MX Red Speed. Tam jsem to napsal předtím trochu nesprávně, ne dráha jako kompletní, kterou ty spínače mají (jako všechny typy z nich), ale dráha potřebná k aktivaci té klávesy. Celková dráha je ale taky odlišná, to se dá najít v parametrech.

"ideál by byl MX Clear vzhledem k návyku na membránu, ale ty jaksi nejsou." - Ono takhle bych nad tím asi zas tak moc neuvažoval z membránové si na to stejně budeš muset zvyknout, jakmile si na to zvykneš, tak pak je to naopak už jen výhoda. Mechanika prostě funguje na jiném principu. Teď když někde dělám s klasickou membránovou klávesnicí, tak mi to připadá jako "wtf", že do toho musím moc tlačit, aby to něco udělalo.

Ok, no pokud ti MX Cherry Red spínač vyhovuje, tak pak bych asi v téhle ceně mezi jinou moc neváhal, tahle mi celkově přijde jako nejlepší volba, prošel jsem předtím Alzu i CZC a do ceny 2,5 tis., jsem tam lepší nenašel, která by mě zaujala, teda jako byla by to ta RGB verze, která teď ale stojí 3,5 tis., místo 2,5 tis. - obvyklé dřívější ceny. Leda kdyby ti na ní nevyhovovalo případně něco jiného. Byl tam poslední kus, takže jsi to akorát vyprodal :). Jinak ta K95 žádnou protekci nemá, to je trochu škoda.
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z

Uživatelský avatar
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9595
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Karrex » 07 dub 2021 13:41

Tu Corsair mám verzi 75 a divil jsem se, jsou to super klávesnice, přešel jsem z high end Logitechů a nelituju.
Funguji už jen přes SZ. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2175
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Fox_25 » 07 dub 2021 17:30

Logitech není co býval, známý si koupil G413 a po měsíci začali vypadávat keycaps což musel reklamovat u logitechu protože fyz. poškození, za dva měsíce měli některé spínače studený spoj a klávesnice dělala "double click", no a nakonec se tři spínače přestali vracet. Po třetí reklamaci dostal dle jiného SN novou a tu okamžitě prodal nějakému nešťastníkovi za 500 korun.

Faster1
Mám už notně ochozenou A4Tech G800V a shift s mezerníkem ošetřím špetkou silikonové vazelíny, takže by to mělo být ok. Mě zase nevadí krátký shift a další tlačítko se na tom místě hodí, bez problémů jsem si zvykl i na krátký mezerník. Velký enter je lepší při psaní protože pak nemusím řešit pozici malíčku.

To klapání na videu dělá klávesnice samotná a řeší to o-kroužky, bez nějakého tlumení takhle "klepou" všechny mech. klávesnice a podobný zvuk umí vyloudit i některé membránové. Co jsem se o tom bavil se známým tak říkal že MX Brown slyšet opravdu nejsou, ale taky je prý u nich minimální odezva a že víceméně nevidí rozdíl mezi red a brown.

Stejně je to jenom o zvyku, přinejhorším ji vrátím a vezmu jinou. Mám doma na jiném zařízení podobné lin. spínače bez odezvy a dle nich by to mělo být ok, byť je to jak mačkat černou díru :)

K95 vypadá dobře, ale už je cenově hodně mimo a stejně bych všechny její funkce nevyužil. Navíc si z G800V udělám podložku pro klávesnici takže stále budu mít k dispozici 15 prog. tlačítek. Popravdě iCue mi moc nesedl a A4Tech má podstatně lepší obslužný SW.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4834
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod dvorakj » 07 dub 2021 19:40

ja corsair mel, K70, zbavil sem se toho, protoze to byla kvalitni mechanicka klaviatura.
nedalo se na tom rozumne psat, ale na hry parada.
nekupuj a4tech. kup pro jednou kvalitni vec, co vydrzi. prostuduj si i ty ruzne cherry klapky, co ti bude vice vyhovovat. ja mel red
napada me treba tato
https://www.alza.cz/corsair-k70-rgb-mk2 ... 531083.htm
ale pozor, znaky US

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2175
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Fox_25 » 07 dub 2021 21:53

Blbý je že tahle klávesnice A4Tech vydržela víc než membrána logitech za 3x víc peněz, akorát se mi už nechce kupovat další s tím že vydrží rok, dva.

Jak píšu výše, objednal jsem K68 s red spínači a jak mi nesedne zkusím nějakou s MX brown. K70 určitě ne, její další funkce bych ani nevyužil.

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2175
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Fox_25 » 08 dub 2021 23:28

Tak klávesnice už je doma a je to velký rozdíl, píše se na ní hodně dobře.

Co mi trochu vadí je vysoký zdvih, ale naštěstí se dá zkrotit o-kroužky. O-kroužky taky narážejí do gumy kolem spínačů takže to simuluje i nějakou odezvu a stisk je více "gumový" podobně jako u memb. klávesnice. Bohužel jsou nutné protože jinak v klávesnici něco rezonuje(divně zvoní) a přehlušuje to i hluk od kláves, což o-kroužky alespoň částečně tlumí. Jinak je hlučnost překvapivě srovnatelná s memb. klávesnicí a mít nějaké tlumení i spínače tak je tichá úplně.

Jedinou výtku mám k podsvícení, má 4 stupně a jediný použitelný je vypnuto protože všechny stupně příliš svítí. Samozřejmě se to dá plynule regulovat přes iCUE, ale nastavení se nedá do klávesnice uložit, takže když se iCUE vypne, tak to opět svítí jak vánoční stromeček.

Mám i myš Corsair Scimitar pro a pokud se zapne iCUE tak se automaticky vypnou profily uložené v myši a nedá se to v nastavení přepnout na HW profil který se aktivuje teprve až se iCUE vypne. Dá se říci že tento SW je jedna velká osina v zadku protože neumožňuje ani kopírování maker mezi SW a HW profily, nebo hloupé odzkoušení makra v HW profilu není možné dokud se SW nevypne a v neposlední řadě je nepřehledný, tedy alespoň co se týče nastavování prog. tlačítek. A HW macro dokonce neumí ani akce s tlačítky myši, takže SW od A4Tech ke G800V je opravdu nepřekonán.

Abych to shrnul, klávesnice je dobrá a celková kvalita odpovídá své ceně(kromě SW). Nechám téma ještě přes víkend odemčené pokud by někoho něco zajímalo a samozřejmě, děkuji všem za rady.

Uživatelský avatar
Faster1
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 776
Registrován: srpen 11
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Faster1 » 11 dub 2021 21:09

Fox_25 píše:Faster1
Mám už notně ochozenou A4Tech G800V a shift s mezerníkem ošetřím špetkou silikonové vazelíny, takže by to mělo být ok.

Aha, ok, no s mezerníkem problém nemám, jen ten shift mi trochu vadil. A4Tech G800V je sice herně zaměřená, ale spínače má klasické membránové, takže v tomto ohledu je to normální klasická klávesnice, která není citlivá a moc dlouho nevydrží.
Fox_25 píše:To klapání na videu dělá klávesnice samotná a řeší to o-kroužky, bez nějakého tlumení takhle "klepou" všechny mech. klávesnice a podobný zvuk umí vyloudit i některé membránové. Co jsem se o tom bavil se známým tak říkal že MX Brown slyšet opravdu nejsou, ale taky je prý u nich minimální odezva a že víceméně nevidí rozdíl mezi red a brown.

To ano, ale jak moc záleží právě na tom, jaké má spínače. Brown jsou hlučnější, než red, protože mají "bump" - zpětnou vazbu, zatímco red jsou pouze lineární, ale pořád patří mezi medium-tišší. Můžeš si přehrát zvukový efekt na tom odkazu, který jsem posílal a porovnat s red (https://switchandclick.com/cherry-mx-guide/). Já jsem ale srovnával u té verze mé klávesnice Red Speed vs. Brown a tam rozdíl je ještě v tom, že speed verze má právě jen tu 1,2mm dráhu k aktivaci oproti těm klasickým 2mm, tudíž jsou mnohem citlivější, takže tam jsou tyhle 2 rozdíly.
Fox_25 píše:Stejně je to jenom o zvyku, přinejhorším ji vrátím a vezmu jinou. Mám doma na jiném zařízení podobné lin. spínače bez odezvy a dle nich by to mělo být ok, byť je to jak mačkat černou díru :)

Ano, to jsem říkal, vskutku trochu to tak je, ale pokud ti to vyhovuje, tak je to ok.
Fox_25 píše:K95 vypadá dobře, ale už je cenově hodně mimo a stejně bych všechny její funkce nevyužil. Navíc si z G800V udělám podložku pro klávesnici takže stále budu mít k dispozici 15 prog. tlačítek. Popravdě iCue mi moc nesedl a A4Tech má podstatně lepší obslužný SW.

Chápu, to já jsem jen zmiňoval pro porovnání, protože ji vlastním, tak mohu porovnat s tou K68, protože jsem ji měl doma taky. Tak to je fajn. Software od Corsairu mně osobně vyhovuje, mohu tam dělat vše, co potřebuji a designově mi celkem sedí taky. Co všechno tam můžeš dělat se samozřejmě taky odvíjí od toho, jakou máš přesně klávesnici. S A4Tech softwarem nemohu srovnat, nikdy jsem nepoužíval.

dvorakj píše:ja corsair mel, K70, zbavil sem se toho, protoze to byla kvalitni mechanicka klaviatura.
nedalo se na tom rozumne psat, ale na hry parada.
nekupuj a4tech. kup pro jednou kvalitni vec, co vydrzi. prostuduj si i ty ruzne cherry klapky, co ti bude vice vyhovovat. ja mel red
napada me treba tato
https://www.alza.cz/corsair-k70-rgb-mk2 ... 531083.htm
ale pozor, znaky US

Záleží jaké jsi měl spínače, na těch Red Speed je třeba si zvyknou psát, trvá to, zvyknout si na tu citlivost. Tohle je přes jeho limit, on si už vybral a požadavky, které zmínil, splňuje ta, kterou jsem mu doporučil. K70 se dělá asi ve 3 verzích, co jsem se koukal.

Fox_25 píše:Blbý je že tahle klávesnice A4Tech vydržela víc než membrána logitech za 3x víc peněz, akorát se mi už nechce kupovat další s tím že vydrží rok, dva.

Jak píšu výše, objednal jsem K68 s red spínači a jak mi nesedne zkusím nějakou s MX brown. K70 určitě ne, její další funkce bych ani nevyužil.


Mechanika jsi měl na mysli. Je to divné, jestli to nebyla smůla na nějaký vadný kus. Logitech tam používá své vlastní spínače Romer-G. Nevím, jaké přesně jsou, dá se dohledat, ale mají taky spoustu pod verzí, stejně jako Cherry MX.


K tvému poslednímu příspěvku:

O-kroužky jsem nikdy nepoužíval.

Jinak je hlučnost překvapivě srovnatelná s memb. klávesnicí a mít nějaké tlumení i spínače tak je tichá úplně.
--- Možná má u té K68 vliv na to ta IP32 ochrana, že je to více izolované, tu tátovu nemám už zde po ruce, takže si nyní nemohu porovnat.

Jedinou výtku mám k podsvícení, má 4 stupně a jediný použitelný je vypnuto protože všechny stupně příliš svítí. Samozřejmě se to dá plynule regulovat přes iCUE, ale nastavení se nedá do klávesnice uložit, takže když se iCUE vypne, tak to opět svítí jak vánoční stromeček.
--- Aha, já osobně ho mám naplno pořád. Ten software je stejně dobrý mít při startu Windows automaticky, aby ti to použilo nastavení a automaticky kontrolovalo verzi firmware a té aplikace, takže v tom by asi neměl být problém.

Mám i myš Corsair Scimitar pro a pokud se zapne iCUE tak se automaticky vypnou profily uložené v myši a nedá se to v nastavení přepnout na HW profil který se aktivuje teprve až se iCUE vypne. Dá se říci že tento SW je jedna velká osina v zadku protože neumožňuje ani kopírování maker mezi SW a HW profily, nebo hloupé odzkoušení makra v HW profilu není možné dokud se SW nevypne a v neposlední řadě je nepřehledný, tedy alespoň co se týče nastavování prog. tlačítek. A HW macro dokonce neumí ani akce s tlačítky myši, takže SW od A4Tech ke G800V je opravdu nepřekonán.
--- Ok, no já tohle zas tak moc neřeším, protože software mám stejně vždy zapnutý. (Myš mám SteelSeries - Rival 710).
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2175
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Fox_25 » 12 dub 2021 05:21

Mě nešlo ani tak o citlivost, spíš mě štvalo že po roce šlo při psaní cítit že už to není ono. Myslel jsem opravdu membránové Logitech, kupoval jsem je než jsem narazil na G800V, což je už asi 5 nebo let. O té poruchovosti G413 to mám hlášeno z více stran, ale samozřejmě nejde z toho vyvozovat nějaké závěry, nicméně to co si s ní užil známý není dobrá vizitka a když zadáš do google G413 issue tak toho vyskočí relativně dost se stejnými závadami.


Ten software je stejně dobrý mít při startu Windows automaticky, aby ti to použilo nastavení
V tom vidím problém, proč si klávesnice za 2000 korun neumí zapamatovat ani hloupé nastavení podsvícení a potřebuje k tomu SW který zabírá na disku stejně místa jako osekané windows XP a sežere přes 200MB operační paměti? Já neříkám že je ten SW špatný a nemít makra uložené v myši tak ho nechám zapnutý taky. Akorát je nechci nastavovat znovu protože HW profily se se spuštěným iCUE prostě vypnou a nejdou zapnout, což mi přijde padlé na hlavu.

Samozřejmě není to o podsvícení které bych ani nevyužil, je to spíš můj subjektivní dojem že to není celkově dořešené tak dobře jak by mohlo.

Jinak narazil jsem na nehezkou vlastnost, při rychlejším psaní po uvolnění klávesy pružiny ve spínačích rozvibrují hliníkovou desku v klávesnici která pak hezky "zvoní".

Uživatelský avatar
Santo
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 252
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Re: Výběr mech. klávesnice

Příspěvekod Santo » 12 dub 2021 14:03

To "zvonění" se objevuje u některých mechanik s kovovou konstrukcí - tzv. "ping noise".

Někdo značku A4Tech Bloody nesnáší, já ji mám hodně rád. Mám od nich myš i klávesnici a jsou to kvalitní držáky. (mám vyzkoušené i "lepší" značky jako Logitech, Corsair, Razer apod.)
Intel Core i7-11700 + bq! Shadow Rock 3, ASUS TUF GAMING Z590-PLUS WIFI, Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Vengeance LPX, SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XTX 24G, Kingston KC3000 1TB + 2x Transcend MTE220S (512GB + 1TB), bq! Straight Power 11 850W, bq! Pure Base 500DX, Lenovo G27q-20 (QHD)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr klávesnice
    od Mladkov204 » 07 úno 2024 16:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    494
    od Mladkov204 Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2024 16:16
  • Klávesnice a myš
    od Torrman » 26 lis 2023 09:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    825
    od Torrman Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2023 19:36
  • Klavesnice a Myš
    od Derik » 30 říj 2023 18:00 » v Vše ostatní (hw)
    0
    1198
    od Derik Zobrazit poslední příspěvek
    30 říj 2023 18:00
  • Zaseklá Klávesnice
    od Lebedil » 14 úno 2024 21:23 » v Problémy s hardwarem
    5
    681
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 úno 2024 22:06
  • Výměna klávesnice ntb Dell Příloha(y)
    od Atten » 21 dub 2023 23:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2025
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2023 10:55

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti