OSD menu na monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Msic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

OSD menu na monitoru

Příspěvekod Msic » 14 črc 2021 00:45

Mám nový monitor AOC C24G1 a prostě mi nejde OSD menu. Vždy když zmáčknu nějáké tlačítko na monitoru tak se mi objeví jen červený kolečko uprostřed obrazovky ( jak crosshair ). Už jsem zkoušel snad vše, ale OSD Menu stále nenaběhlo. Poradil by někdo ?

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod ITCrowd » 14 črc 2021 00:50

A nezamkl sis ho?
Zde je manuál: https://aoc-pim.s3.amazonaws.com/1.G-Li ... /Czech.pdf strana 22.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Msic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod Msic » 14 črc 2021 20:53

I kdyby, tak ať zkouším co zkouším, tak furt nic, vždycky když kliknu na nějaké tračítko tak mi vyjede ten crosshair uprostřed obrazovky. Na netu je toho spousta o tom, ale zkoušel jsem různé návody a nic. Nejde nějak udělat hard reset nastavení nebo tak něco ? Samozřejmě i ten návod jsem si našel ale nepomohlo mi to
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48042
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod petr22 » 14 črc 2021 21:07

Kdyz se zmackne sipka doprava (treti tlacitko zleva), stane se co ?

Manual strana 21 - vypnuti a zapnuti ciloveho bodu.

Msic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod Msic » 14 črc 2021 22:38

Nestane se nic právě, nic to nedělá, nic se nezobrazí...jen promáčknu tlačítko

Šipka nedělá nic, když zmáčknu menu tlačítko zobrazí crosshair zmáčknu znova zmizí crosshair... to je vše co mužu dělat nic jiného se nezobrazuje

Fox_25
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2082
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod Fox_25 » 14 črc 2021 23:41

Funkce zámku nabídky OSD: Chcete-li zamknout nabídku OSD, stiskněte a podržte tlačítko MENU, (NABÍDKA)když je monitor vypnutý a potom stisknutím vypínače zapněte monitor. Chcete-li odemknout nabídku OSD, stiskněte a podržte tlačítko MENU (NABÍDKA), když je monitor vypnutý a potom stisknutím vypínače zapněte monitor.

Takže tohle nefunguje?

Msic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod Msic » 14 črc 2021 23:45

Nefunguje.. předpokládám že monitor má být v zásuvce a myšleno že je monitor vypnutý že ho vypnu tlačítkem na monitoru tak jsem to dělal přesně takto.

Msic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod Msic » 16 črc 2021 15:35

Zkoušel jsem dnes zapojit PS4 do HDMI a nemužu ani přepínat mezi DP a HDMI.. na HDMI mam PS a na DP mam PC.. prostě ani ta source nabídka vstupu mi nevyběhne to je dost na prd.. stále jen ten blbej cross

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod ITCrowd » 16 črc 2021 16:13

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Msic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod Msic » 16 črc 2021 16:17

Já nemám problém dát to pryč to kolečko, zmáčknu to jednou je tam, zmačknu znova je pryč..ale můj problém je že mi nejde to OSD menu a nic jiného, prostě vždy vyjede jen ten crosshair.. tím pádem nemužu ani ten source vybírat a musím vypojovat kabel, a když jsem na HDMI v PS4 tak to taky nejede, vždycky mi vyjede zas ten crosshair červený, takže když chci jít pak na PC tak musím vypojit HDMI kabel a takhle furt dokola protože nemužu vybrat ani jaký vstup chci zrovna používat

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21441
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod ITCrowd » 16 črc 2021 16:31

OK. Ono je klidně možné, že ten monitor je poškozený, resp. jeho ovládání. Tak ho vem, zajeď s ním tam, kde jsi ho koupil, a ukaž jim to. Maximálně si chvíli budeš připadat, jako pitomec.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Msic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 601
Registrován: květen 12
Pohlaví: Muž

Re: OSD menu na monitoru

Příspěvekod Msic » 16 črc 2021 16:37

Ja to kupoval z druhé ruky.. říkal mi že to vubec nepoužíval na monitoru ale používal aplikaci AOC G MENU - ta je samo o sobě dobrá, ale pokud jsem zrovna na HDMI tak mi je celkem k ničemu :D ale prostě komplet balení a všechno jede jak má, jen tato věc mě totálně rozčiluje a zkoušel jsem všelijaké návody ale nezabralo zatím nic, to bude beztak uplná blbost na kterou mi nejde přijít.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Úprava css šablony - změna velikosti loga v posuvném menu
    od zuzanasisko » 20 črc 2021 11:31 » v Programování a tvorba webu
    0
    135
    od zuzanasisko
    20 črc 2021 11:31
  • PC bez monitoru do 14k
    od Aja12 » 05 říj 2020 20:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    429
    od xbs
    06 říj 2020 19:40
  • Čištění monitoru
    od Fox_25 » 02 říj 2020 18:15 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    9
    1095
    od Karrex
    03 říj 2020 12:49
  • výběr monitoru
    od efelen » 13 říj 2020 15:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    432
    od efelen
    20 lis 2020 07:31
  • Herní PC do 25K (bez monitoru)
    od TerranMarines » 16 říj 2020 13:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12
    1002
    od xbs
    29 říj 2020 13:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti