Ahoj,
přicházím s prosbou o radu se sestavením nového herního PC. Rozpočet byl stanoven na 65 tisíc a požadavky jsou jednoduché. Aby to vydrželo zhruba 5 let bez starostí.
Vleze se do takové sestavy RTX 5080? Jaký je nejvhodnější procesor? Ramek by to už chtělo asi 64 GB?
Kolega poslal tento PC (https://www.alza.cz/msi-mpg-infinite-x3 ... 1.htm?o=23) , že je to ve slevě, že je to super deal. Tak ho musím přesvědčit s vaší pomocí, že se dá za takové peníze sestavit lepší počítač, než toto, než ho samovolně koupí.
Předem děkuji za rady a návrhy na sestavení.
Nový herní PC - 65 tisíc
Re: Nový herní PC - 65 tisíc
V jakém rozlišení se bude hrát? (ta hotová sestava rozhodně nedává smysl, ani po té "slevě")
Super deal - a s Intel procesorem ? Na to jak prisel ? Krome Intelu je to i ponekud drahe.
Alferi píše:V jakém rozlišení se bude hrát? (ta hotová sestava rozhodně nedává smysl, ani po té "slevě")
Hraní by probíhalo v QHD. A jde především spíše o hraní Warzone než nějakých single her na co nejvyšší detaily. I když s tím rozpočtem by asi i to nemusel být problém.
A ještě jeden požadavek přibyl, ať tam jsou 2 disky po dvou TB. Čili celkem 4 TB.
Verze s RTX5070 16GB podle mne stačí.
Neřešil jsem počty ventilátorů, platbu za sestavení CARE a za Windows (DOEM pro nové PC).
https://www.tsbohemia.cz/nakupni-kosik# ... uxew%3d%3d
Dodatečně přidáno po 13 minutách 23 vteřinách:
POZOR: SKŘÍN JSEM DAL ŠPATNĚ k délce karty. Skříň měla být Fractal Design Meshify 2 Compact Black, ale je dlouhá objednací lhůta.
Neřešil jsem počty ventilátorů, platbu za sestavení CARE a za Windows (DOEM pro nové PC).
https://www.tsbohemia.cz/nakupni-kosik# ... uxew%3d%3d
Dodatečně přidáno po 13 minutách 23 vteřinách:
POZOR: SKŘÍN JSEM DAL ŠPATNĚ k délce karty. Skříň měla být Fractal Design Meshify 2 Compact Black, ale je dlouhá objednací lhůta.
Díky za první návrh. Není ten zdroj zbytečně moc? A nějaký ústupek by se tam nedal udělat, aby se tam vlezla ta 5080?
(Skládat se bude na Alze)
(Skládat se bude na Alze)
Doporučený je 750W, vyber si SeaSonic nebo Be Quiet aspoň 850W Gold.
RTX5080 (850W) stojí vždy přes 30k. To musíš uvážit sám.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 23 minutách 6 vteřinách:
Jak trochu ušetřit při RTX 5080 výměnou v seznamu (pokud se neobáváš zahoření konektoru:
Zdroj Be quiet! PURE POWER 12 M 850 W nebo Seasonic Focus GX-850 ATX 3.1
CPU AMD Ryzen 5 9600X nebo o dost lépe Ryzen 7 7800X3D
CASE Montech AIR 903 MAX Black
RTX5080 (850W) stojí vždy přes 30k. To musíš uvážit sám.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 23 minutách 6 vteřinách:
Jak trochu ušetřit při RTX 5080 výměnou v seznamu (pokud se neobáváš zahoření konektoru:
Zdroj Be quiet! PURE POWER 12 M 850 W nebo Seasonic Focus GX-850 ATX 3.1
CPU AMD Ryzen 5 9600X nebo o dost lépe Ryzen 7 7800X3D
CASE Montech AIR 903 MAX Black
Varianta: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 76A677A634
RAM bych klidně nechal 32GB, osobně se mi nestává, že bych se k tomu vůbec vzdáleně přibližoval (až na zcela raritní případy).
Skříň je hodně na osobní preferenci, hlavně musí být dostatečně prostorná a s možností osazení tak šesti ventilátorů (nejlépe 140mm).
RTX 5080 nepokládám za úplně výhodnou volbu. Výkonu má sice dost, ale 16GB není na tu třídu zrovna rezerva do budoucna (snad budoucí 5080 Super s 24GB).
Zdroj jsem vybíral cenově přívětivější, výše navržený Be quiet! PURE POWER 12 M 850 by ale byl lepší (u těch Focusů jsem viděl trochu moc stížností na hlučnost).
RAM bych klidně nechal 32GB, osobně se mi nestává, že bych se k tomu vůbec vzdáleně přibližoval (až na zcela raritní případy).
Skříň je hodně na osobní preferenci, hlavně musí být dostatečně prostorná a s možností osazení tak šesti ventilátorů (nejlépe 140mm).
RTX 5080 nepokládám za úplně výhodnou volbu. Výkonu má sice dost, ale 16GB není na tu třídu zrovna rezerva do budoucna (snad budoucí 5080 Super s 24GB).
Zdroj jsem vybíral cenově přívětivější, výše navržený Be quiet! PURE POWER 12 M 850 by ale byl lepší (u těch Focusů jsem viděl trochu moc stížností na hlučnost).
@Alferi - No to mi ulítlo z nepozornosti, mělo být opravdu 32GB RAM. Disky chtěl 2+2GB.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6467
-
od Overlord
Zobrazit poslední příspěvek
14 bře 2025 11:54
-
-
- 18
- 7655
-
od Alferi