Stereo sluchátka a Dolby Access / DTS:X

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Odpovědět
Fargotroniac
Level 1.5
Level 1.5

Stereo sluchátka a Dolby Access / DTS:X

Příspěvek od Fargotroniac »

Ahoj,

V posledních pár dnech o tom čtu různé články a diskuze, které si ale hodně protiřečí a tak bych se rád zeptal jak to tedy je.

Mám stereo sluchátka, která používám pouze na hraní na stolním PC. Zajímá mě, zda má nějaký význam pořizovat si Dolby Access nebo DTS:X pro virtualizaci prostorového zvuku do sluchátek.

Co jsem vypozoroval, tak většina her má nějakou formu "prostorového zvuku". S otáčením postavy hraje zvuk na levé či právě straně.

Nehraji žádné hry jako je Counter Strike a podobně. Hraji spíše RPG hry a strategie. Takže tady je důležitější spíše atmosféra než 100% určení pozice nepřítele jako v FPS hrách.

Také nevím, která z těchto dvou aplikací by byla lepší volba. Seznam her s Dolby zvukem není moc obsáhlý a seznam pro DTS:X jsem nenašel. K tomu se pojí i otázka, zda virtualizace funguje i v případě, ze zvuk z hry není Atmos či DTS?

Taky jsem v některých diskuzích četl, že je potřeba upravit nastavení zvuku ve hře. Nejlépe tam aktivovat co nejvíce kanálů a případně vypnout 3D zvuk ve hře. Je tomu tak? Například ve hře Assassin's Creed Rogue jsem možnost úpravy zvuku (kromě hlasitosti) vůbec nenašel.

Bohužel už nemám možnost aplikace vyzkoušet. Aktivoval jsem zkušební dobu, ale kvůli práci se k tomu nedostal. Musel bych obojí zakoupit.

Děkuji za názory zkušenějších :-)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová sluchátka
    od Riviera kid » » v Vše ostatní (hw)
    4 Odpovědi
    9687 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Riviera kid
  • Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV