Zdravím,
Po delším researchi jsem se rozhodl ke koupi nové grafiky. Mám pre-built Msi MAG INFINITE S3 12. Co jsem se dočetl je že 500 W psu je docela na hraně tak jsem přikoupil i zdroj ktery je 550 W (BeQuiet power 11 550W). Před instalací jsem použil DDU v safe modu. Zkoušel jsem jak nové tak starší drivery. Pc freezne i při žádné zátěži. BRD PWR nepřesáhl 182W a teploty se drží v 50 stupních. Tím více mi nedává smysl že pc jede v pořádku a z ničeho nic freezne. Udělal jsem i několik stress testu. Pokáždé to dojel až do konce a freeznul se až cca 5 minut. Napadl mě i Bios jenž jsem taky updatoval. Stále freezuje. Napadlo mě jestli jsem například nebouchl do Ramky nebo jestli jsem špatně docvakl PCIE. Taky nic.
Budu rád za každou radu.
Po instalaci RX9060XT začalo freezovat obraz
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
MatthewKujo
- nováček
Re: Po instalaci RX9060XT začalo freezovat obraz
LOGy Windows něco indikují ??
ad0 - Softwarové konflikty - přidělené přerušení ?
ad 1 - Ovladače od výrobce ?
ad 2 - ***** Rezerva výkonu zdroje není nic moc .... bývá zdravé využívat zdroj tak na 70% ... samotná karta požaduje 450W, zbytek PC požaduje co ??
Jen lehkým odhadem by zdroj měl umět 700W a více ... odborníci určitě upřesní
ad0 - Softwarové konflikty - přidělené přerušení ?
ad 1 - Ovladače od výrobce ?
ad 2 - ***** Rezerva výkonu zdroje není nic moc .... bývá zdravé využívat zdroj tak na 70% ... samotná karta požaduje 450W, zbytek PC požaduje co ??
Jen lehkým odhadem by zdroj měl umět 700W a více ... odborníci určitě upřesní
-
MatthewKujo
- nováček
Logy windowsu nic neukazuji
IRQ taky žádné
Drivery jsou taky správné
Co se týče psu tak jsem použil asi 3 kalkulačky a všechny ukazovaly kolem 500 w.
Zkusil jsem v biosu změnit pcie z "auto" na "gen 4" a zatím to funguje.
IRQ taky žádné
Drivery jsou taky správné
Co se týče psu tak jsem použil asi 3 kalkulačky a všechny ukazovaly kolem 500 w.
Zkusil jsem v biosu změnit pcie z "auto" na "gen 4" a zatím to funguje.
Dobrá zpráva ...
Nepotrebujes zadnou kalkulacku. Sectes maximalni spotrebu (ne TDP!) procesoru a grafiky,
pridas 50W na zbytek pocitace a pridas 30% rezervu.
To znamena 180 Wattu grafika, procesor pokud je to i5-12400F tak 120W, k tomu 50W a pridat tretinu a jsme na 500W zdroji.
Principialne menit 500W zdroj za 550W nema smysl ty zdroje jsou prakticky totozne.
pridas 50W na zbytek pocitace a pridas 30% rezervu.
To znamena 180 Wattu grafika, procesor pokud je to i5-12400F tak 120W, k tomu 50W a pridat tretinu a jsme na 500W zdroji.
Principialne menit 500W zdroj za 550W nema smysl ty zdroje jsou prakticky totozne.
-
MatthewKujo
- nováček
Děkuji za normálnější odpověď. Pc drží a ani jí nemusím power limitovat. Tak či tak ten zdroj bylo fajn vyměnit kvůli noise levelu takže mě to moc netrápí. I tak moc děkuji.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15 Odpovědi
- 27912 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od atari
-
- 7 Odpovědi