grafické karty

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

GrandTheftAuto29
nováček

grafické karty

Příspěvek od GrandTheftAuto29 »

Zdravím,
nejsem schopný se v rámci daného budgetu rozhodnout, jakou grafickou kartu vzít. Váhám mezi AMD RX 9070 XT a RTX 5070.

Pokud se bavíme o čistém výkonu, tak RX 9070 XT jasně vede.
Na druhou stranu DLSS a ray tracing hrají jednoznačně ve prospěch Nvidie.

A teď babo raď — výkon vs. technologie. Už mi z toho jde hlava kolem.
Alferi
Level 4
Level 4

Re: grafické karty

Příspěvek od Alferi »

Na jaké rozlišení monitoru? Pro QHD a výše to chce určitě 16 GB VRAM, těch 12 je často na hraně (dost si vezme právě i ten ray tracing).
9070 XT je výkonnější i v RT (https://www.techpowerup.com/review/asus ... oc/36.html), DLSS 4 je o něco lepší a s širší podporou než FSR 4, ale takový rozdíl už v tom není.
GrandTheftAuto29
nováček

Příspěvek od GrandTheftAuto29 »

Full HD, do budoucna není vyloučen lepší monitor. Jenže vše je ve hvězdách. Je možný že za pár let místo monitoru na tom bude při založení rodiny maximálně prach. Nechci dělat upgrade a nechci řešit pc minimálně 5let. Měl jsem 11 let nvidii a mám z AMD strach. Ovladače a FSR. Ale píšete že je ve všem o chlup lepší 9070xt. Dá mi nejlepší poměr cena-výkon.
Alferi
Level 4
Level 4

Příspěvek od Alferi »

Radeon mám teď podruhé a ta současná generace je podle mě celkově na dobré úrovni (předchozí RX 6800 XT byl taky hodně výkonný, ale RT a FSR ještě byly takové nedospělé). nVidia bývají o trochu lepší, ale už je ten rozdíl poměrně malý.
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přidání grafické karty
    od pipo1974 » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5 Odpovědi
    11632 Zobrazení
    Poslední příspěvek od WinDroid

Zpět na „Rady s výběrem hw a sestavením PC“