Zasekávání PC po upgrade win11

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Re: Zasekávání PC po upgrade win11

Příspěvek od RIKI22 »

Nieje prístup na net ?Tak zaklopem u suseda a stiahnem si ISO 25H2.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvek od zeus »

Ony jsou i pocitace, ktere ten pristup na internet nemaji zamerne, vis?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Samozrejmne ze ten pristup na net neni zamerne, jsou to tisice pocitacu.
Kdyz se upgraduje z 23H2 na 25H2, tak to ISO stazene mit musis, protoze to jinak nejde.

A kdyz mas ISO 25H2, lze upgradovat z 23H2 na 25H2 bez pristupu na internet.

Tedy neni pravda, ze je nutne aktualizovat nejdriv na 24H2, to je nutne pouze v pripade, kdyz
se aktualizace na 25H2 stahuje z netu, coz je pouze delta, ne plnohodnota instalace.

Nicmene - ja osobne bych rekl, ze ten notebook ma hardwarovy problem, ktery zpusobuje
popisovane veci - uz jen to, ze se to stale zhorsuje odpovida vadne graficke karte.
jaro3
člen Security týmu

Příspěvek od jaro3 »

01) WDC WD10SPZX-60Z10T0
Temperature : 41 C (105 F)
000000000001 Ohlášeno neopravitelných chyb
00000000520E Počet udalostí zaznamenaných otřesovým senzorem
Ten disk neníúplně dobrý a více chladit.Jsou na to chladící podložky. Ale lepší bude ten disk SSD.
Není disk přeplněný? Máš mít 15-20% volnéhomísta.
Také nároky na HW jsou u W11 vyšší než u W10.
Pokud chceš, tak můžeš vložit log do sekce HiJackThis.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Hastalda
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od Hastalda »

RIKI22 píše:
27 úno 2026 19:38
Skús sa pozrieť na ten disk aj cez :https://www.hdtune.com/download.html
Skenování programem HD Tune běželo 13 hodin. Ve výsledku, v záložce Error_Scan (viz obr 1 v příloze), byly veškeré kostičky zelené. Nevím, zda se jedná o problém, ale co se týče záložky Health (viz obr. 2 v příloze), tak jsou veškeré řádky bílé, se statusem OK, jenom řádek „B8 (unknown atribute) Current 100 Worst 100 Threshold 97 Data 0 Status OK“, je žlutý.
RIKI22 píše:
27 úno 2026 19:38
Stiahni si ISO Win11 25H2 a spustiť cez Windows s možnosťou ponechať osobné súbory a nastavenia.Či bude zmena.
Stáhla jsem si ISO win11, vytvořil se virtuální disk, spustila jsem setup.exe a naběhl windows11, poté vyskočila informace, že se nejprve vyhledávají aktualizace. Po asi 40 minutách doběhlo na 46% a (!) na nich zůstalo dalších asi 5 hodin. Takže jsem použila volbu Alt+F4. Poté se zobrazila zpráva, že probíhá čištění a abych vyčkala, že může trvat i několik minut. Po 42 minutách nedokončení jsem tedy použila „tvrdý restart“.
Po zapnutí PC jsem tedy odpojila od internetu a v off-line režimu jsem znovu připojila ISO, spustila setup.exe a zaklikla na úvodní obrazovce "Změnit způsob, jakým Instalace Windows stahuje aktualizace" a „Teď ne“, a spustila instalaci windows. Instalace běžela (tentokrát bez problémů) asi 7,5 hodiny, poté proběhla aktualizace a několik restartů. Pak normálně (a docela rychle) naběhl PC.
Pak ale vyskočila chybová hláška ohledně problému s ovladačem (viz obr. 3 v příloze) a přehodilo mě na stránky Microsoftu s informací: „Security processor. The Security processor settings under the Device Security page in the Windows Security app provide details about the Trusted Platform Module (TPM) on your device. The TPM is a hardware component designed to enhance security by performing cryptographic operations.„.

Teď mi přijde – z pohledu uživatele lajka, že jede rychleji. Jak všechno ukládám, skenuju a popisuju, zatím se mi nestalo, že by se zasekl jako doposud, nebo měl časovou prodlevu. Ale nic „většího“ jsem zatím nedělala (v žádných programech), tak nevím…
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Az budou Windows na SSD, bude to jeste mnohem rychlejsi.

Windows 10 a 11 na plotnovem disku jsou nepouzitelne. vsechny plotnove disky jsme vyhodili uz pred lety.
RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvek od RIKI22 »

Disk zo žiadným upozornením netreba používať ,ako hlavný disk.Na C by mala byť vytvorená zložka Windows.old pre návrat na starú verziu OS.Ak si spustíš čistenie disku,tak tam máš možnosť pridať fajku na položku Predchádzajúce inštalácie ....Kľudne to môže byť položka aj nad 20GB .
To si síce odstráni aj sám OS po nejakom čase, ale môžeš to aj skôr.Tak už iba vymeniť disk za niečo lepšie.A skúsil by som iba spraviť klon OS z HDD na nový disk.Možno to pobeží bez problémov a zostanú Ti tam všetky programy a osobné nastavenie.Pri čistej inštalácií cez boot,to už tam nebude.
Hastalda
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od Hastalda »

OK. Vypadá to, že jiná cesta nebude...

Po včerejší instalaci verze 25H2, restartu a opětovném spuštění vypadalo dobře, ale ještě před odhlášením automaticky naběhla od MS aktualizace:
2025-10, kumulativní aktualizace pro .NET Framework 3.5 a 4.8.1 pro Windows 11, version 25H2 pro x64 (KB5066128),
2025-09 Kumulativní aktualizace pro Windows 11, version 25H2 pro systémy typu x64 (KB5065426) (26200.6584) +
Microsoft Corporation Driver Update (10.0.26100.6700),
která si pak vyžádala restart. Dnes, po spuštění PC se začalo opět zasekávat a dělat dlouhé časové prodlevy. Vyskočila i chybová hláška – viz sken.
Mám něco doinstalovat nebo opravit??
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Staci odinstalovat HWiNFO, ta chyba je od nej, ne z Windows.

Ale dal bych tam ten NVMe SSD disk, je minimalne 30x rychlejsi, nez ten plotnovy disk.
Hastalda
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od Hastalda »

Jj.., dobře, díky.

Petře, můžu se ještě - možná hloupě - zeptat. Pokud si teda pořídím NVMe SSD disk, je vhodné použít klonování disku, které přenese celý systém, aplikace i soubory ze starého HDD na nové SSD přesně tak, jak jsou a nemusejí se znovu přeinstalovávat windows. Nebo je vhodnější "čistá instalace" kvůli stabilitě??
jaro3
člen Security týmu

Příspěvek od jaro3 »

Pokud jsme začali s čištěním,tak počkat do konce, až bude PC čisté. Jinak se přenese i malware.. Ale jak budeš chtít.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade starého domácího pc pro přechod na WIN11
    od Visitor » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    22 Odpovědi
    127028 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Visitor
  • Hledání ve WIn11 se chová divně
    od Speed_dead » » v Windows 11, 10, 8...
    0 Odpovědi
    31318 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Speed_dead
  • Odstranit nabidka update win11
    od byron » » v Windows 11, 10, 8...
    7 Odpovědi
    46855 Zobrazení
    Poslední příspěvek od byron
  • Downgrade z win11 zpět na win10
    od jkmaxfli » » v Windows 11, 10, 8...
    4 Odpovědi
    34951 Zobrazení