Extrémně pomalý notebook
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
glov
- nováček
Extrémně pomalý notebook
Zdravím, mám starý notebook Dell D505 s win XP. Na net s tím nelezu, jen chci hrát nějaký starý hry. Ale je to totálně retardované, všiml jsem si ve správci úloh, že 70% CPU žere nějaký csrss.exe a zbytek avast, takže je CPU neustále vytížen na 100%. Můžete mi někdo prosím poradit jak to vyřešit? Mám udělat nějaký log či co? Děkuji předem za pomoc.
-
Alferi
- Level 4

Re: Extrémně pomalý notebook
Mělo to během těch dvaceti let nějakou údržbu nebo repas? Už bude minimálně zdegradovaná pasta na chladiči, což nejspíš způsobuje throttling procesoru. Tyhle Latitude byly ve své době špičkové stroje (také jsem jeden měl), ale po té době už tam může "odejít" ledasco. Ten antivir je tam proč, když je offline?
-
zeus
- Elite Level 10.5

Cista instalace tomu pomuze nejvice, teda hned po ciste instalaci na SSD.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
glov
- nováček
Někdy před 10ti lety to mělo dle předchozího majitele komplet repas. Jinak dle Everestu by měl mít procesor jen kolem 50°C, ale čert ví jak tyhle utility ukazují. Ten Avast je tam ještě z doby kdy jsem s tím na net chodil, ještě tak před Covidem. Nakonec i dnes s tím občas mrknu na zprávy na Seznamu, ale nikam jinam s tím radši nelezu. Teď mě ještě napadá, baterie už je asi před smrtí, zahřívá se. Tak jestli to nemůže souviset?
-
glov
- nováček
Jinak přeinstalovat xp se na notebooku docela bojím, na klasickém PC v pohodě, ale na notebooku jsem to jednou zkoušel a nechtělo to vidět HDD, tak jsem si s tím nevěděl rady.
-
atari
- Level 6

Odinstalovat AVAST. Zjistit kde je uložený proces „csrss.exe“, Je systémový soubor WIN. Neměl by žrát 70%. Zjisti kde je uložený, je možné že to je nějaký vir – malware. Zkus malwarebytes.
-
Tint
- Level 1.5

Avast pryč. 97,3% problémů
Soubor se nachází ve složce C:\Windows\System32
Může jich tam být víc
Pokud je jinde, malware
Správce úloh, pravoklik, Otevřít umístění souboru, pokud je jinde než sys32, tak je jasnej
Padlo tu MBAM
Soubor se nachází ve složce C:\Windows\System32
Může jich tam být víc
Pokud je jinde, malware
Správce úloh, pravoklik, Otevřít umístění souboru, pokud je jinde než sys32, tak je jasnej
Padlo tu MBAM
-
Alferi
- Level 4

Repas před deseti lety už je dost dávno, je to alespoň vyčištěné od prachu? Nový repas by byl co do nákladů dost kontroverzní investice, ten stroj má dnes cenu elektroodpadu. Leda vlastními silami.
Ona tomu ještě funguje baterie? Používat jedině na kabelu, už jen pro využití standardního napájecího profilu.
Obávám se, že téměř jakýkoliv současný program bude pro ten stařičký notebook problém, jednak ohledně samotného výkonu ale i minimálních HW požadavků. Ten Avast dát určitě pryč a nechodit s tím na internet, tohle prostě už smysluplně nezvládne.
Ona tomu ještě funguje baterie? Používat jedině na kabelu, už jen pro využití standardního napájecího profilu.
Obávám se, že téměř jakýkoliv současný program bude pro ten stařičký notebook problém, jednak ohledně samotného výkonu ale i minimálních HW požadavků. Ten Avast dát určitě pryč a nechodit s tím na internet, tohle prostě už smysluplně nezvládne.
-
meda2016
- Level 4

Ten notebook je prostě oživlá mumie. Urcitě lze za pár šupů najit pro "hraní si" něco s Windows7 v repasu, které spouští DOSové hry.
https://www.idnes.cz/technet/pc-mac/del ... 72_vyrobci
https://www.idnes.cz/technet/pc-mac/del ... 72_vyrobci
-
pcmaker
- Level 4.5

Pokud je v pěkném stavu, může se už jednat o sběratelský kousek. Takže se dá i dnes prodat.
-
glov
- nováček
Zdravím pánové, takže asi už vyřešeno. Odinstaloval jsem ten Avast, kamarád mi sehnal repasovanou baterii a notebook přestal topit a už zase normálně funguje. Jinak je v top stavu, jinak bych ho už dávno vyhodil. Mimo starých her to používám také na diagnostiku u aut, proto jsem investoval i do té baterie. Díky všem za pomoc, názory, zkušenosti.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 26732 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od atari
-
- 2 Odpovědi