AM5 – dvojitý start při zapnutí, VGA LED, Kernel-Power 41 a pomalejší načítání

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

KubaLang
nováček

AM5 – dvojitý start při zapnutí, VGA LED, Kernel-Power 41 a pomalejší načítání

Příspěvek od KubaLang »

Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Mám sestavu s Ryzen 5 7600, Gigabyte B650 EAGLE, RTX 5060 a RAM Patriot Viper Venom DDR5 6000 CL30. BIOS mám aktualizovaný na nejnovější verzi (F40) a zapnuté EXPO 6000.

Od začátku se mi občas při zapnutí počítače stane, že se nejprve roztočí větráky a rozsvítí RGB, po 1–2 sekundách se všechno úplně vypne (větráky, RGB i grafika) a hned se znovu samo zapne. Potom už Windows normálně naběhnou a počítač funguje bez problémů. Ve hrách je stabilní, nic nepadá. Občas se po startu také rozsvítí VGA LED na základní desce, ale po dalším vypnutí a zapnutí už zhasne.

V Prohlížeči událostí se opakovaně zapisuje kritická chyba Kernel-Power 41 (63).

Navíc jsem si v posledních dnech všiml, že se počítač celkově zdá pomalejší. Například se pomaleji načítají webové stránky v Google Chrome, videa nebo některé aplikace, přestože jsem nic zásadního neměnil.

Je podle vás takové chování u AM5/Gigabyte normální, nebo byste hledali problém spíš v RAM, základní desce, zdroji nebo něčem jiném?
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kernel error
    od Uziv007 » » v Problémy s hardwarem
    1 Odpovědi
    24758 Zobrazení
    Poslední příspěvek od zik9
  • Trvalé zapnutí plynulého scrollování v AA Reader.
    od mmmartin » » v Kancelářské balíky
    14 Odpovědi
    182767 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mmmartin
  • Gigabyte B650 EAGLE – PC se při zapnutí na 1–2 s vypne a znovu zapne
    od KubaLang » » v Problémy s hardwarem
    4 Odpovědi
    38978 Zobrazení
    Poslední příspěvek od mmmartin

Zpět na „Problémy s hardwarem“