Dobrý den,
žádám o radu. Mám notebook ASUS TUF Gaming F15 FX506LH s Windows11 Home 25H2 a nejde mi nyní řádně připojit projektor nebo druhý monitor. Vyzkoušel jsem změnu obnovovací frekvence, různé druhy hdmi kabelů a ten obraz mi takto na obou displejích stále přeskakuje. To přeskakování obrazu mi dělá jen při volbě Duplikovat tato zobrazení. Pokud dám Rozšířit tato zobrazení, či volbu Zobrazit pouze na 1 nebo 2, tak to nedělá. Používám notebook jen na promítání do letních kin, ještě minulý rok mi to nedělalo. Může za tím problémem vězet třeba nějaká aktualizace či ovladače grafické karty? Notebook je osazen grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1650 (4GB) a jsou tam stažené nejnovější ovladače.
Děkuji za případnou odpověď.
Roman
Problém při připojení druhého monitoru či projektoru k notebooku
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
Roman10
- nováček
-
petr22
- Guru Level 15

Re: Problém při připojení druhého monitoru či projektoru k notebooku
Promitanim ceho presne a jak? Co presne je zdroj - parametry obrazu ?
Komercni filmy se promitaji pouze pres zarizeni s podporou DCP/DCI, coz je kapitola sama o sobe. Tam by ale popisovany
problem nemel vubec nastat, protoze film se musi nahrat na server, jinak nelze spustit.
Duplikaci bych pro pripojeni projektoru vubec nepouzival, protoze ta se snazi prizpusobnit jeden vystup dvema rozdilnym
zarizenim, takze na vystupu nemusi byt vubec nativni rozliseni. Pro pripojeni projektoru a pouze rozsirit obraz, nikdy duplikovat.
Funkce duplikovat obraz je omezena vzdy zarizenim s podporou nizsi frekvence a nizsiho rozliseni.
Pochopitelne plati to, ze funkce duplikovat obraz bude fungovat jinak s kazdym vystupnim zarizenim, zalezi jen na jeho parametrech.
Minuly rok to bylo stejne zarizeni jako ted? Stejny projektor, stejny monitor?
Komercni filmy se promitaji pouze pres zarizeni s podporou DCP/DCI, coz je kapitola sama o sobe. Tam by ale popisovany
problem nemel vubec nastat, protoze film se musi nahrat na server, jinak nelze spustit.
Duplikaci bych pro pripojeni projektoru vubec nepouzival, protoze ta se snazi prizpusobnit jeden vystup dvema rozdilnym
zarizenim, takze na vystupu nemusi byt vubec nativni rozliseni. Pro pripojeni projektoru a pouze rozsirit obraz, nikdy duplikovat.
Funkce duplikovat obraz je omezena vzdy zarizenim s podporou nizsi frekvence a nizsiho rozliseni.
Pochopitelne plati to, ze funkce duplikovat obraz bude fungovat jinak s kazdym vystupnim zarizenim, zalezi jen na jeho parametrech.
Minuly rok to bylo stejne zarizeni jako ted? Stejny projektor, stejny monitor?
-
zik9
- Level 4

Pokud obraz přeskakuje pouze při duplikování, nejspíš se notebook nedokáže správně shodnout s projektorem na společném rozlišení a obnovovací frekvenci. Nastav na displeji notebooku i projektoru stejné rozlišení a 60 Hz, případně u staršího projektoru 50 Hz. Pokud to minulý rok fungovalo, může být příčinou i novější ovladač - zkus místo nejnovějšího ovladače NVIDIA nainstalovat starší verzi nebo ovladače grafiky přímo ze stránek ASUSu pro tvůj konkrétní ntb.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 5800X // GIGABYTE AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GB // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Western Digital Gold Enterprise Class 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
-
Roman10
- nováček
Pro Petr 22: Jedná se o promítání E-Cinema. To znamená, že dostanu od distributora film v "mpčtyřce" a pustím ho na plátno. Rozlišení normálně Full HD. Ano, standard DCI to není. To znám z klasického okresního kina. Promítal jsem v něm x let. Já to v těch letních kinech vždy dělal tak, že jsem měl ten obraz duplikovaný a pak jsem těsně před promítáním přehodil Zobrazit pouze na druhý displej aby mi na notebooku nešel zbytečně obraz. Teď poslední léta se ale rozšiřuje program Artinii, což je přehrávač filmů, který pracuje s hdcp ochranou. Ten film se nějak šifruje, aby nemohl být kopírovatelný a ty filmy v sobě mají nějakou ochranu, takže pokud mám zaplacenou licenci na jedno odpromítání, tak podruhé už to nespustím. Zkusím ale radu uživatele Zik9 ohledně těch ovladačů, protože minulý rok mi to normálně na venovních akcích šlapalo. Jinak ten notebook používám jen doma v obýváku na filmy s projektorem Optoma HD26. A právě před pár týdny se mi to takto začalo kazit. Rozlišení a obnovovací frekvence jsem již vyzkoušel a bez úspěchu. Možná bude na vině novější ovladač NVIDIA. Díky za radu chlapi.
-
petr22
- Guru Level 15

Takze to dela s jakymkoliv obsahem, ne jen sifrovanym?
U te Optony bych nastavil 60 Hz vystup, zadne AUTO.
U te Optony bych nastavil 60 Hz vystup, zadne AUTO.
-
Roman10
- nováček
Ano, s jakýmkoliv obsahem. Stačí mít jen dvě prázdné plochy. A obraz přeskakuje. Já to natočil na mobil. Tady ale asi nejde video přiložit jako přílohu.
-
petr22
- Guru Level 15

Jeste bych dal sanci aktualnimu ovladaci.
Odinstalovat pomoci DDU stavajici, restartovat pocitac a pak nainstalovat nejnovejsi dostupnou verzi.
Odinstalovat pomoci DDU stavajici, restartovat pocitac a pak nainstalovat nejnovejsi dostupnou verzi.
-
Roman10
- nováček
Jj, zítra to vyzkouším. Snad se to povede. Díky moc. Pak dám vědět, jak jsem pochodil.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 35875 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od LipinacikCZ
-
- 66 Odpovědi