Nelze zapnout pc bílá + žlutá dioda

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

volvo1971
Level 3.5
Level 3.5

Nelze zapnout pc bílá + žlutá dioda

Příspěvek od volvo1971 »

Ahoj všem, píšu to tady narychlo přes telefon a pomáhá mi s tím AI, protože kdybych to měl všechno datlit na mobilu sám, tak u toho strávím mládí.
Stala se mi taková věc. Koupil jsem novou grafiku a rovnou jsem chtěl udělat čerstvý start celého počítače, tak jsem dal obnovení do továrního nastavení. Jenže v průběhu procesu jsem to zrušil, protože jsem se rozhodl, že chci raději smazat úplně všechno (soubory i aplikace). Trvalo to hrozně dlouho, tak jsem natvrdo vypl zdroj zezadu a zapnul ho znova.
Pak jsem PC zapnul a zkoušel to vyvolat znova, abych mohl zvolit smazání všech souborů, ale už se to nechtělo otevřít – točilo se jen načítací kolečko a nic se nedělo. Tak jsem to zase natvrdo resetoval vypínačem na zdroji, udělal to asi čtyřikrát a furt to nešlo. No a potom už mi přestal pořádně nabíhat i obraz.
Nejvíc divné je, že to dělá brikule: včera mi to po tom všem nakonec normálně najelo, chvíli jsem v pohodě hrál i CSko a fungovalo to, ale dneska ranní studený start a zase konec. Monitor píše No Signal a na desce svítí bílá (VGA) nebo problikává žlutá kontrolka, přičemž Windows v pozadí zřejmě běží (reaguje Caps Lock a jde dát Ctrl-Alt-Delete, což vyvolá restart kontrolek, ale obraz nikde). Dělalo mi to úplně to samé už s tou starou GTX 1070, takže grafikou to na 100 % nebude.
Moje sestava:
* Základní deska: ASUS TUF GAMING B460-PLUS
* Zdroj: Seasonic Core GM-500 (500W)
* Grafika: XFX Speedster QICK 319 Radeon RX 6700 XT (zkoušeno i s GTX 1070)
Co všechno jsem už vyzkoušel a nepomohlo:
* Grafická karta: Vytažená, fyzicky znovuzasunutá do hlavního slotu (zkoušel jsem dokonce i dolní PCIe slot, kabely 6+2 pin zkontrolované a napevno).
* RAM: Zkoušeno s 1 i 2 moduly, skládání komponent postupně (bez RAM svítí oranžová, s 1 RAM skočí bílá).
* Reset BIOSu/CMOS: Úplně natvrdo vytažená knoflíková baterka z desky a vybité kondenzátory, XMP profil vypnutý.
* Disky a periferie: Odpojené zbytečné USB věci, zkoušeno připojit jiné SSD/disk.
* Kabely a výstupy: Zkoušeno jiné HDMI a různé porty na kartě.
* Do BIOSu se vůbec nedostanu (pořád No Signal, deska se zasekne na kontrolkách).
Nevíte prosím někdo, co s tím může být? Jestli odchází zdroj, základní deska, nebo co tomu vadí? Díky moc za každou radu!

Základní deska: ASUS TUF GAMING B460-PLUS
Procesor: Intel Core i5-10400F
Grafická karta: XFX Speedster QICK 319 Radeon RX 6700 XT (zkoušeno i s GTX 1070)
RAM: XPG 16 GB 3000 MHz
Zdroj: Seasonic Core GM-500 (500W)
Úložiště: SSD
volvo1971
Level 3.5
Level 3.5

Re: Nelze zapnout pc bílá + žlutá dioda

Příspěvek od volvo1971 »

Fakt se omlouvám za ten ai výbuch, ale píšu na telefone jak důchodce…
volvo1971
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od volvo1971 »

IMG_2093.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
volvo1971
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od volvo1971 »

Prosím.. někdo.. věřím v sílu tohohle fóra, za ty roky vím ze není konkurence.. vždy se tu vše vyřešilo 🤝
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Nemas prisroubovanou zakladni desku primo na plech bz distancnich sroubku?

Clovekovi ktery tak sestavil pocitac se delo prakticky to same.

Podle LED je to problem s pameti (nebo radicem pameti, tedy procesorem) nebo VGA.

Zkus desku vymontovat ze skrine a zapnout mimo case.
vanuch
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od vanuch »

Jj skutečně to vypadá, že deska je přímo na plechu, jestli fotka neklame.
volvo1971
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od volvo1971 »

Pc jsem dal do servisu, nemel jsem uz na to nervy, tak jsem zvědavý … každopádně si nemyslím, ze to byl problem s pc jsem vubec nehýbal, byl minimálně rok bez změny nic jsem do nej nového nedával a problém nastal, jeste před tím než jsem tam šel novou grafiku namontovat. Takže v tom byla starší 1070, maximálně ze se nějak posunula? Povolil šroubek?
volvo1971
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvek od volvo1971 »

Zdravím, UPDATE - Takže v servisu říkali, že je chybná gpu. Vyzkoušel jsem jinou nvidia geforce gts 450 od kamaráda a PC skutečně funguje. Ted mám ale 2 dotazy, JAKTO?

1. V pc jsem měl 1070 8Gb asi 4 roky, bez problému a zrovna když jsem si koupil novou grafiku, tak odešla? Ok, mohlo se stát. Začalo teda blikat bíla+ žlutá dioda.
Vyměním GPU rx 6700xt, problém přetrvává. ALE! Jednou po výměně kabelu z DisplayPort na HDMI, NASKOČILA zkusil jsem na tom i hrát a vše ok. Ráno se probudím a znovu stejný problém, bíla + žlutá dioda. Tak, co to je?

2. Je normální že při zapnutí pc, se rozsvítí prvně červená, oranžová, bílá, žlutá dioda postupně a jakmile se ukáže logo asus, tak už to zmizne? Můžeme potvrdit, že je to 100% grafikou? Děkuju za odpovědi! :thumbup: [youtube][https://youtube.com/shorts/_TlTfsGRj24]

Zde je i video - https://youtube.com/shorts/_TlTfsGRj24
zik9
Level 4
Level 4

Příspěvek od zik9 »

Ano, postupné rozsvícení červené, oranžové, bílé a žluté LED při startu je normální. Deska tím postupně kontroluje CPU, RAM, grafiku a zaváděcí zařízení. Problém signalizuje až LED, která zůstane svítit a počítač nenaběhne.
Na 100 % ale nelze potvrdit vadnou RX 6700 XT. GTX 1070 vadná být může, když s GTS 450 počítač funguje, ale stejný problém s novou RX 6700 XT může způsobovat také její napájení, zdroj nebo základní deska. Jednorázové naběhnutí po přepojení z DisplayPortu na HDMI samo o sobě příčinu nepotvrzuje. RX 6700 XT je potřeba vyzkoušet v jiném počítači, případně tuto sestavu s jiným dostatečným zdrojem.
Fractal Design Define S2 bílá // ASUS CROSSHAIR VI EXTREME - AMD X370 // AMD Ryzen 7 5800X // GIGABYTE AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GB // G.SKILL 2x16 GB DDR4 3600Mhz Trident Z RGB NEO // ADATA XPG GAMMIX S11 Pro M.2 NVMe 1.3 - 1TB // Western Digital Gold Enterprise Class 1TB // Corsair RMx RM650x (v.2018) // Be quiet! Dark Rock PRO 4 // Windows 11 Pro // 49" ASUS XG49VQ
pcmaker
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od pcmaker »

Zkus nastavit v BIOSu pro slot PCIex16, ve kterém je grafika, starší verzi PCIe 3.0 (2.0), která má nižší rychlost. Pokud máš zapnuté CSM, tak jej vypni. Některé grafiky už mají jen UEFI Firmware. RAM ve slotech A2/B2. No a taková ta obligátní dotlačení všech konektorů. U modulárního zdroje může být nedotlačený konektor přímo na zdroji.
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze zapnout NTB - pouze problikává
    od ZerbGO » » v Problémy s hardwarem
    12 Odpovědi
    135879 Zobrazení
    Poslední příspěvek od zeus
  • Základní deska a DRAM dioda
    od Melvidor » » v Problémy s hardwarem
    10 Odpovědi