nefungující grafika Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

razraz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nefungující grafika

Příspěvekod razraz » 18 bře 2008 07:37

Zdravím a pozdravuji .Prosím moc o radu ,nedokáži přijít na, to proč mi neběhá grafika.
Takže mám zakl.desku MSI K9N6GM se slotem PCI-E 8x,procesor AMD sempron LE 1150 2,0Ghz

Koupil jsem si grafiku Radeon HD 3850 512mb s PCI-E vesele jsem vyměnil za starou GF 7200gs,a těšil se na hru Zaklínač alespon ve středních detailech.

Ale nic grafická karta mi po nainstalování ovladačů,(a to jsem si je stáhnul z http://www.gameamd.com prostě ty nejnovější)zcela zrušila monitor.černá obrazovka s červenými pruhy.Nevzdal jsem to ,Stáhnul jem si ovladače z OMEGY ,tedy po restartu ,odinstalování starých ovladačů atd.Zase nic .Jakmile jsem nainstaloval ovladače tak monitor dastal smutek a zčernal :huh: .Restart,nevzdávám se a v BIOSU zakazuji integrovanou grafiku a zkouším znovu.
NIC.
Nééééééééééé. :evil: :bomb: .
Po 8 hodinách práce píši o pomoc.Nemám si radši koupit zase GF ,doporučíte ekvivalentní náhradu tedy tak do 3500,uvažuji o XFX xxx GF8600GT. Jo zdroj mám tedy 400W. Za jakýkoliv nápad a radu opravdu a upřímně děkuji. :D Razraz
Naposledy upravil(a) razraz dne 19 bře 2008 08:26, celkem upraveno 1 x.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: nefungující grafika

Příspěvekod jaro3 » 18 bře 2008 08:11

Vítej na foru.Ten odkaz Ti nefunguje. S tou koupí 8600GT bych počkal, ale mám ji a je dobrá, funguje perfektně.Zkus ovladače odsud:
http://www.powercolor.com/cze/support_driver.asp
A co catalysty, nemáš přetaktováno, největší zobrazení.?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 18 bře 2008 08:43

8600GT není ekvivaletní náhrada ale kancelářská šunka.Jinak předpokládám že NET.Framework si instaloval předchozí Nvdia ovladač si odinstaloval a Wokna máš jinak funkční?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

razraz
nováček
Stav:

Příspěvekod razraz » 19 bře 2008 07:56

Zdarec ,Tedy ve skutečnosti jsem ještě trochu dál :blush: však nevím zda dobře.takže ani z té stránky mi ovladače grafika nebere,nebo jak se to veme pokud je normal,že je černá s červenýma pruhama obrazovka :shock: a co se tyče NET.Fr. tak jsem je sice odinstaloval a nic ,ale nefunguje mi to ani když jsem, sice nerad ale přece,(sakra je to dobrá grafika tak mi to za to stálo,) :D totálně instaloval vše znovu.Tedy format.disku,celého,nová instalace XP SP2,ovladačů na zakl.desku ,nové biosy,atd. Navíc jsem měl možnost vyzkoušet jiné ATI-ny a taky nic.Zkoušel jsem nejprve ovladače z CD,pak až ty všude možně postahované.

PROČ :

Ta zakl.des přeci není nijak skvělá aby musela mít jen Ge Forse,ty tam teda jdou a fungují jenže ja je (poměr cena/ výkon a mé peněženky )nechci.Kluci a dívky a mimozemštani a kdokoliv prosím kde dělám chybu?

Mám se s tím smířit?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 19 bře 2008 08:42

To Weslo: Ta EN8600GT je pro mně dostačující,na střih videa i sat. vysílání v HDTV.Samozřejmě bych bral 8800GT.
To razraz:Ty máš MB se slotem PCI Ex8? Ta grafika Radeon se snad dává do slotu x16, ne?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 19 bře 2008 09:27

doufám že máš připojeno přídavné napájení a zdroj není EC nebo KME 400W protože tam by byl problém
(chce to minimálně 450W fortron pro jistotu- i když by možná stačil i 400W)
protože jsi vyloučil možnosti s ovladači a reinstalací systému ( a deska s kartou by měli pracovat bez problému)
nabízejí se dvě možnosti.
1. nedostatečné napájení karty -(vyměnit zdroj nebo skontrolovat zasunutí do slotu a kablíky zda vše sedí a je zapojeno)
2.kartu odskoušet v jiném PC zda není vadná (static.elektřina,nebo vada od výroby či problém vznikl špatnou manipulací už kohokoliv)-popřípadě reklamovat
ps:ten pci-ex 16 ale poskytuje sířku sběrnice jen 8x (netuším proč to tak je od výrobce)
a je možné že pro tuto kartu je potřeba nového biosu(ale to je už spekulace)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

razraz
nováček
Stav:

Re: nefungující grafika  Vyřešeno

Příspěvekod razraz » 19 bře 2008 19:45

Aha,takže zkusím zdroj,nebot karta jinde šlape ,ty biosy jsou akuální, pokud nic tak tedy jiná grafika .Ten slot PCI-E 8x taky nechápu ,ale poradily mi že 8 kanálu na GF 8600 gts bude stačit.Všem Díky za pomoc.Až to bude O.K. tak se ozvu .

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » 19 led 2025 00:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    3274
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2025 17:00
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
    od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38
    14514
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 10:54
  • Grafika Nvidia nebo Ryzen?
    od TomoMoto » 22 srp 2024 07:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1910
    od TomoMoto Zobrazit poslední příspěvek
    22 srp 2024 07:33
  • bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
    od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory
    2
    5123
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 17:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”