Ahoj všichni,
prosím potřebuju poradit.
Asi před týdnem se mi začal sekat PC, prostě vždycky po určité době zamrzl a musel jsem restartovat. Potom už nechtěl často ani naskočit nebo zamrzal při úvodních obrazovkách,nepípl, kontrolky na bedně i klávesnici svítily, ale LCD nic. Měl jsem podezření na HDD, byl to starší kus, ale ani nový 160GB SATA nepomohl. Po zapnutí nepípne, nenaskočí BIOS a hlavně, nejde signál do LCD(ten je OK).
Proto podezírám spíš grafiku (ATI Radeon 9200,128)nebo zákl. d.(nějaká strší GigaByte socket tuším 775), ale nevím, jestli ty příznaky před smrtí tomu napovídají.
Nemám možnost ji zkusit v jiném PC, proto potřebuju poradit, jestli koupit grafiku nebo to může být i deska.
Předem všem díky za odpovědi.
Sekání a pak tma. HDD? Grafika?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sekání a pak tma. HDD? Grafika?
Zaměř své pátrání i směrem napájecí zdroj. Ten to bývá častěji.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tohle může být i zdroj? Ten mám asi 6 měsíců
Zjistím to třeba podle ventilátoru nebo něčeho?

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Jak podle ventilátoru, zkus jiný zdroj,ale pokud jsi jistý ,že je O.K., tak je to MB, HDD můžeš mít odpojen i optiky a přídavné karty, musí Ti to pípnout a naskočit BIOS.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tohle může být i zdroj?
Ano. A pokud jde o zdroj Eurocase, pak můžeš v pohodě zaměnit otazník za vykřičník...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos píše:Tohle může být i zdroj?
Ano. A pokud jde o zdroj Eurocase, pak můžeš v pohodě zaměnit otazník za vykřičník...
Nebyl, sehnal jsemna zapůjčení jiný a vypadá to na desku. Večer budu mít jinou, tak uvidím...
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Hele , až budeš mít tu desku, tak před zapnutím odpoj vše kromě grafiky (a RAM) jestli naskočí BIOS, pak připojuj další.(HDD , optiky atd.)
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
jaro3 píše:Hele , až budeš mít tu desku, tak před zapnutím odpoj vše kromě grafiky (a RAM) jestli naskočí BIOS, pak připojuj další.(HDD , optiky atd.)
To jsem měl v plánu, ale po výměně desky mi pořád nejde signál do LCD. Už to ale aspoň pípne a má to snahu něco dělat, jenže nevidím co. Vypadá to na grafiku, teď je tam ATI Radeon 9200

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
To Ti to muselo pořádně vyhořet, nic než výměna grafiky mě nenapadá.
Čeknul jsi si výkonovou wattáž zdroje a grafiky? No jej jestli ti na to zdroj stačí...mno ale psal jsi že ti to před tím šlapalo.....
Zdroj je v pohodě, ale bude to asi ta grafika. Napadá vás někoho nějaká která vychází rozumně v poměru výkon/cena? Myslím tak 1-2t max. Potřebuju to kromě práce na občas nějaká hra, filmy a tak, znáte to 

...mno tak za 5kylo ti můžu střelit Nvidii 6600 256MB :), na filmy stačí a i lecjakou gamesku s ní dáš(mno je pravda že nejvovější už moc ne, ale na nejnižžší detaily....:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3084
-
od Mety
Zobrazit poslední příspěvek
15 úno 2025 09:57
-
- 4
- 3249
-
od liborek
07 úno 2025 17:00
-
-
Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 38
- 14476
-
od michal84
11 dub 2025 10:54
-
-
- 0
- 1901
-
od TomoMoto
22 srp 2024 07:33
-
-
bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory - 2
- 5096
-
od zuzana3
10 kvě 2025 17:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”