DNS - náhodná změna nastavení

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

murnicon
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: květen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

DNS - náhodná změna nastavení

Příspěvekod murnicon » 10 kvě 2006 13:51

Zdravim, mám PC připojený k netu přes mikrovlnku. Před týdnem mě napadl nějaký spyware, který jsem zdá se zlikvidoval - aspoň log z HJT se zdá čistý. Ale od té doby mám stále nepravidelné výpadky připojení k netu. Problém je v tom, že v nastavení stále mizí adresa DNS serveru. Dopíšu to vždy ručně, ale pod dvou či třech restartech tato hodnota zmizí a net nejede. Po konzultaci s firmu, která mi poskytuje net, mám jako DNS server nastavenou hodnotu, kterou používají oni na firmě, tj brána má jiné IP než je DNS. Pokud jsou tyto hodnoty totožné, tak net nejede. Používám AVG 7.1, firewall z win XP. AD-aware, HJT, NOD32, SpyBot, AVG nenajde žádny cizí kód.

Reklama
seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 10 kvě 2006 14:08

ahoj
moc bych AVG neveril projed to timhle:
ftp://ftp.microworldsystems.com/download/tools/mwav.exe
napis jestli neco najde.
Zkus sem este hodit log z HJT
:)

Uživatelský avatar
Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1392
Registrován: listopad 05
Bydliště: six feet under Ostrava
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DNS - náhodná změna nastavení

Příspěvekod Jidhash » 10 kvě 2006 15:06

murnicon píše: Používám .... firewall z win XP....

to není žáden firewall, naistaluj si něco funkčního jako kerio nebo zone alarm

murnicon
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: květen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod murnicon » 10 kvě 2006 15:23

Vim, že ochrana byla nedostatečná, už instaluju Kerio. MWAV nic nenasel, NOD32 taky ne. Zajimavy je, že se tam ta hodnota DNS sama po nějaký době zase objeví...

Uživatelský avatar
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4136
Registrován: září 05
Bydliště: Zlín
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mijaja » 10 kvě 2006 16:03

No, abych si taky trochu rýpnul. Bez firewallu a s AVGečkem na síti..... a mwav nic nenašel? To by jsme se od tebe všichni museli učit.

Ale vážně, Jestli máš v kompu AVG a NOD32, tak se jednak nediv, že žádný nic nenajde, protože si navzájem zablokují práva k užití souborů při skenování a jednak právě jejich interakce mohou způsobovat nestabilitu kompu, potažmo sítě.

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 10 kvě 2006 16:12

zkus sem hodit vypis z HJT treba se neco najde..
:)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Změna pořadí fotek
    od fabikp » 28 pro 2020 07:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    603
    od fabikp
    29 pro 2020 12:35
  • Změna jména zařízení
    od seatus » 19 pro 2020 13:27 » v Administrace sítě
    1
    688
    od ITCrowd
    19 pro 2020 14:45
  • Změna platby na Mindfactory.de?
    od BrumBrum » 25 úno 2021 18:45 » v Vše ostatní (Off topic)
    0
    639
    od BrumBrum
    25 úno 2021 18:45
  • TEAMS: Změna pozadí
    od teichmann.ondrej » 26 úno 2021 10:58 » v Kancelářské balíky
    2
    672
    od teichmann.ondrej
    26 úno 2021 12:40
  • KLAVESNICA, zmena pismen na SK rozhranie
    od mandes » 03 led 2021 12:30 » v Problémy s hardwarem
    3
    253
    od Martab
    03 led 2021 13:15

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host