Zdravím,
jakým způsobem je možné si ověřit, že jsem na tiskárně vytiskl úměrný počet stran? Mám tiskárnu, kde byly demo tonery, každý po 500 stranách a vytiskl jsem pouze 300 stran a konec (obrázků tak 5x5 cm na každé straně, spíš většinou vše černé).
Výpočet pokrytí při tisku + výdrž tonerů? Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Výpočet pokrytí při tisku + výdrž tonerů?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výpočet pokrytí při tisku + výdrž tonerů?
Většina udává 5% pokrytí tisku, ale podrobnosti a výpočet nevím. Zkus strejdu Googlíka, zda prozradí více.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Výpočet pokrytí při tisku + výdrž tonerů?
Existuje niekoľko programov, ktoré sú určené práve na výpočet spotreby tonera z pokrytia stránky. Ja som skúšal niekoľko programov už pred cca 2 rokmi, ale v skutočnosti ani jeden nebol presný (samozrejme že boli zadarmo, tedfa z toho sa odvádzala aj ich vieruhodnosť). Problém je v tom, že čo si kto predstavuje pod 5%-ným pokrytím strany. Mal by to byť text na jednej A4 bez grafiky! Ak sa tam vyskytne obrázok, hoci len 5X5 cm, už to nikto nezpočíta.
Trocha je možné šetriť kúpou neoriginálnych tonerov (farebných náplní atramentov), ovšem aj tu je to tak - za málo penez málo muziky. Mám skúsenosti s tlačiarňami Epson, a používanie originálnych náplní aj keď ke trocha drahé prináša minimum problémom s kvalitou tlače. Ale to je asi na inú diskusiu.
Jedno je isté - výrobcom udávané hodnoty nepovažujte za presné - je to často len marketing. Treba si pozrieť cenu náplní a referenčný počet strán, ktoré udávajú na vytlačenie. Ako odrazový mostík to poslúži. Ostatné ukáže prax.
Trocha je možné šetriť kúpou neoriginálnych tonerov (farebných náplní atramentov), ovšem aj tu je to tak - za málo penez málo muziky. Mám skúsenosti s tlačiarňami Epson, a používanie originálnych náplní aj keď ke trocha drahé prináša minimum problémom s kvalitou tlače. Ale to je asi na inú diskusiu.
Jedno je isté - výrobcom udávané hodnoty nepovažujte za presné - je to často len marketing. Treba si pozrieť cenu náplní a referenčný počet strán, ktoré udávajú na vytlačenie. Ako odrazový mostík to poslúži. Ostatné ukáže prax.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výpočet pokrytí při tisku + výdrž tonerů? Vyřešeno
Jj, asi se smířím s tím, že 5% je konstanta a běda jak jí přešvihnu:) Je to mazec, tonery v součtu stojí o 1/3 víc než tiskárna 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3507
-
od lubo.
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 00:00
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5033
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-