zdravím, zhořel mi starý router a nový nemůžu nastavit ani za ... síť. Starý jsem nastavil v pohodě, ale tento ne a ne. Doma mám net zapojený tak že mám na střeše přijímač a ten vede do WLA5000ap http://www.alza.cz/ovislink-airlive-wla ... 3wodZCsr9Q , ze kterého zase vede kabel dolů k počítači kde je zapojen do routeru WAP354 http://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=45952, z toho pak vede jeden kabel do stolního pc. Ostatní počítače ( 3) jsem měl vždy připojené k routeru pomocí wifi, to platilo u starého routeru, u tohoto se mi to nedaří. Netuším jaký typ IP mám, ale asi statickou. Když vlezu do vlastností síťové karty, tak je tam vyplněno všechno od IP až po DNS.
Nevím co z tohoto mám nastavit v nastavení routeru ap, client, bridge, repeater, wisp. U starého routeru jsem jenom vyplnil IP,Masku, bránu a dns-ka, dal jsem název sítě, změnil heslo a šlo to, prostě starý router byl pro dementy. Teď tam ale taková možnost není a už fakt nevím co tam dát. Když dám AP ( access point), tak mi to síť vytvoří, ale nemám možnost vypnilt ip .... a pak to jede bez netu a nepřipojím se. Když dám WISP, tak tam můžu vyplnit všechno ke své spokojenosti, jenom to zase tu síť nevytvoří, tak se nemám kam připojit.
Jak na router Ovislink AirLive WLA-5000AP? Vyřešeno
Jak na router Ovislink AirLive WLA-5000AP?
Naposledy upravil(a) Ltb dne 21 srp 2011 14:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Drobná úprava nadpisu
Důvod: Drobná úprava nadpisu
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: jak na router
Jako první se potřebuješ dostat na ten Ovislink. Ten totiž poskytuje adresu routeru (tomu novému) a z nového už potom měj klidně DHCP. Ale ten konfiguruješ až jako poslední.
Tzn. vem notebook, kabel a jdi na půdu zapojit přes kabel ten Ovis. Musíš se dostat do konfigurace toho AP, abys zjistil, jak přiděluje adresy dál. Při troše štěstí bude nastavený také na DHCP, což ostatně zkus jako první. NA síťové kartě laptopu si nastav ve vlastnostech DHCP automaticky a třeba se připojíš.
Tzn. vem notebook, kabel a jdi na půdu zapojit přes kabel ten Ovis. Musíš se dostat do konfigurace toho AP, abys zjistil, jak přiděluje adresy dál. Při troše štěstí bude nastavený také na DHCP, což ostatně zkus jako první. NA síťové kartě laptopu si nastav ve vlastnostech DHCP automaticky a třeba se připojíš.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
to může být problém v tom, že starý router měl stejnou Ip jako ten Ovis.. 192.168.1.1 a tento nový 192.168.1.254?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nový Tě ale zatím nemusí zajímat, dokud nepochopíš, jak je nastavený ten Ovislink. Bez toho se nepohneš.
Až zjistíš, zda Ovislink poskytuje DHCP nebo jen přiděluje jednu statickou adresu tomu routeru, popojedem na ten nový a ten nastavíme.
Až zjistíš, zda Ovislink poskytuje DHCP nebo jen přiděluje jednu statickou adresu tomu routeru, popojedem na ten nový a ten nastavíme.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
U AP bude určitě možnost nastavit IP
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
do nastavení ovislinku mě to nepustí. A to jsem si našel návod pro takové jako jsem já http://www.vseprowifi.cz/inshop/scripts ... la5000.htm
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak na router Ovislink AirLive WLA-5000AP?
Ten je Ti ale k ničemu, protože se do nastavení nedostaneš. Takže pokud nechceš resetovat Ovislink a nastavovat ho od základu, zavolej si technika, co to nastavoval a pozorně ho sleduj.
Ale ještě si mi nenapsal, jestli ses pokusil spojit s tím AP nahoře.
Ale ještě si mi nenapsal, jestli ses pokusil spojit s tím AP nahoře.
Re: Jak na router Ovislink AirLive WLA-5000AP? Vyřešeno
nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem dal vytvořit síť pomocí Ap v nastavení routeru. Ta mi vytvořila konečně wifi síť ale internet neposkytovala, tak jsem u všech počítačů vyplnil Ip, masku, bránu u nastavení síťového adaptéru. První pc - 192.168.11.10 a ty další jsem dal to poslední vždycky o číslo větší. Nešťastné řešení, ale vzhledem k dovednostem a vědomostem co mám je to asi maximum :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2564
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23