Geniusům se raději obloukem vyhni. Jejich oblíbenost tkví především v nízké ceně, na což se logicky hodně lidí chytí. Bohužel kvalita je již jiná pohádka. Jednoduše jejich zvukový projev je příšerný. Jsou vhodné leda tak pro poslech D'nB či podobného stylu, kde jde hlavně o bassy. Pokud si ale chceš poslechnout i něco jiného, kde jsou zase např. více vysoké a střední tóny, máš jednoduše smůlu. A věř, že ani snížení úrovně bassů nepomůže. Slyšel jsem několik řad těchto dřevěných kusů a je to stále ta samá písnička. Pokud ti mohu v této cenové kategorii něco doporučit, tak
Logitech Z506.
Bohužel co se týče výkonu, tak tím se s Geniusem srovnávat nemohou - pokud ho tedy potřebuješ. Osobně mám doma
Redstar RS-502 a za ty roky, co tu jsou, jsem nezpozoroval nějaké mínus. Zvukový projev mají výtečný
(vzhledem k cenové kategorii). Krásně pokrývají všechna pásma, narozdíl od Geniusu a kvalita neklesá ani s vyšší hlasitostí, což bývá jinak vcelku obvyklé. A věř, že výkonem bohatě stačí na přilákání nevrlých sousedů. Provedeny jsou taktéž ve dřevě. Čili s klidným svědomím ti je mohu doporučit. Akorát by se chtělo podívat, zda-li se ještě prodávají, už je to nějaká doba, co jsem si je pořizoval. Navíc v té době nacházeli konkurenci jen u reproduktorů z cenovkou nad 6k
(soudě nejen dle testů), což vzhledem k jejich téměř poloviční ceně je úctyhodné.
A co se týče výběru zvukovky, tak nejlevnější, co mohu z vlastní zkušenosti doporučit je
Creative X-Fi mX Xtreme Audio. Mám doma již nějaký pátek verzi
Xtreme Gamer a maximální spokojenost, za ty peníze je to opravdu výborný kup. A mohu garantovat, že rozdíl poznáš okamžitě. Ovšem chce to, aby k ní byly připojeny i kvalitní reproduktory..