Ahojte upgradoval som počítač na takúto zostavu :
MB : GIGABYTE 990XA-UD3 http://www.alza.sk/gigabyte-990xa-ud3-d241215.htm
CPU : AMD FX-4100 http://www.alza.sk/amd-fx-4100-d267422.htm
Grafika:Geforce 9800 GTX+ http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9800_gtx_plus_us.html
RAM : CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 XMS3 http://www.alza.sk/corsair-8gb-kit-ddr3-1600mhz-cl9-xms3-d197636.htm
HDD : WD 1 TB , 7200rpm
zdroj : Fortron 500W/ PFC FSP500-60GLN/12fan/PFC http://datacomp.sk/fortron-500w-pfc-fsp500-60gln-12fan-pfc_d17379.html#
Nové komponenty sú MB,CPU a RAM
Môj problém je že po namontovaní a zapojení (správnom nie som síce profik ale nerobil som to prvýkrát) , PC jednoducho nenabehne (ani bios).Ventilátory sa rozbehnú a točia sa comp raz pipne ale system nenabieha,proste led na monitore blika ako by nedostával signál. Len ventilátor na CPU sa točí a asi v 15 sekundových intervaloch tak jemne na pol sekundy zdvihne otáčky (akoby sa stále restartol)
Graf.karta a zdroj je OK (odskúšal som ich znova na pôvodnej zostave).
Najprv som myslel že problem bol kvôli tomu že som mal napojené len jeden 4xpin 12 V v 8 pin ale na zdroji mám ešte dalšie dva 4pin konektory (označ.CPU1 a CPU2 a pričom pôvod.zostave som mal v doske zapojeny 4pin s označením P3) no nepomohlo ani ked som zapojil dva 4pin do 8 pin. Dalej som skúsil resetnuť Bios , prehadzoval som RAM do rôznych slotov , nechal som len minimum v zostave (cpu,ram grafiku) ale nič ...
Mne s to ho vychádza že buď je slabý zdroj hoc v manuále k MB píšu že zdroj by mal byť 500 W alebo vyšší (no a 500 W mám). No alebo je zle niečo s nových komponentov MB,CPU,RAM.
Prosím viete mi niekto poradiť ?
Po upgrade mi nenabehne PC Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po upgrade mi nenabehne PC
Vítej na PC-HELP
Sežeň si od někoho starší typ CPU na AM3 (Phenom, Athlon) a flashni si BIOS na aktuální verzi s podporou FX procesorů. Nebo by to měli provést na krámě, kdes to kupoval.
Sežeň si od někoho starší typ CPU na AM3 (Phenom, Athlon) a flashni si BIOS na aktuální verzi s podporou FX procesorů. Nebo by to měli provést na krámě, kdes to kupoval.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Kupoval som v Alze no a keď som vyberal dosku tak tam písali že ma podporu procesorov FX , u výrobcu dosky je tiež písane že podpora procesora FX 4100 je od revizie 1.0 a ja mám na doske písane že to je rev.1 , myslíš že to fakt je tým že treba flasnuť bios ?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, právě proto, že je to revize 1.0. Vydána bya v době, kdy FX ještě nebyly na trhu. Na rev. 2.0 již budou novější BIOS v základu. Tady máš podporu až od verze F4. Primárně byly tyto desky pro AM3, s novým BIOS potom i pro FX.
nooo ... vďaka za radu pozrel som priamo na stránku Gigabite a podľa všetkého máš pravdu.Dokonca je tam na to aj upozornenie. Dosku aj procesor som kupoval v Alze ale na ich stránke som teda žiadne upozornenie nevidel iba jasne napísane že doska ma podporu FX . V Alze som podľa všetkého kupoval prvý ale aj poslednýkrát. Som hooodne sklamaný :( No nič zbytočne tu plakat idem zhanat po známych nejaký procesor a flasnuť.
Ešte raz dik za radu velmi si toho vážim ... potom napíšem ako to dopadlo ...
Ešte raz dik za radu velmi si toho vážim ... potom napíšem ako to dopadlo ...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Alza v podstatě nic nezanedbala. Výrobce zcela jesně píše, že podpora procesorů je, ovšem s příslušným BIOS. Takže ve finále to závisí pouze na uživateli, jaký použije procesor. Podle toho si musí zajistit BIOS.
Re: Po upgrade mi nenabehne PC Vyřešeno
Takže problém vyriešený a odstánený ... bolo to tým Biosom :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1635
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49