Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Daronez
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod Daronez » 22 led 2012 21:32

Mam problém, nefunguje mi klávesa F4 když chci napsat to znaménko dolaru, ozve se jen takovej windowsovskej zvuk, a nereaguje to, nevíte někdo čím to je a jak to případně opravit?? Mám před zkouškou z IKT a jsem celkem zoufalej..díky

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22422
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod ITCrowd » 22 led 2012 21:37

Klávesa F4 je funkční klávesa a znaky nepíše. Zkus levý Ctrl+Alt+ů.
Jinak si můžeš přepnout na anglickou klávesnici Levý Alt+Shift a pak napíšeš dolar Shift+4.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 22 led 2012 21:42, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Daronez
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod Daronez » 22 led 2012 21:41

Ale kdyžjsem dělal úkoly a potřeboval tam napsat znaménko dolaru pro adresování, tak se to dalo udělat normálně F4. Když jsem to zmáčknul několikrát, tak se měnila pozice toho dolaru. Teď to nefunguje, tak bych chtěl poradit, jak to vrátit. :)

Uživatelský avatar
Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10645
Registrován: duben 10
Bydliště: Okolo rostou 3 růže =o)
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod Orcus » 22 led 2012 21:45

ITCrowd: Ale to víš, že píše. Minimálně v Excelu ano, což tazatel asi zapomněl napsat.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:



Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22422
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod ITCrowd » 22 led 2012 21:47

Tak potom si přečti manuál ke klávesnici, případně k jejímu obslužného programu. Funkční klávesa znamená, že její stisk vyvolá nějakou činnost (funkci). Tato funkce klidně může být napsání znaku $, ale standardně to tak není. Windows např. při stisku Alt+F4 zavře aktivní okno. Jinak si funkční klávesy může nadefinovat každý program sám.

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Led 2012 21:48) ---

To:Orcus. Tak mě třeba v excelu 2003 nepíše. Ani nevyvolá žádnou akci.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod El Diablo » 22 led 2012 21:50

Kdybys používal klávesnici QWERTY tak přes pravý Alt napíšeš kterýkoliv znak na numerické řadě.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22422
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod ITCrowd » 22 led 2012 21:52

To Diablo: Jenže to bych nadělal chyb jak máku :)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7241
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru

Příspěvekod faraon » 22 led 2012 21:58

El Diablo píše:Kdybys používal klávesnici QWERTY tak přes pravý Alt napíšeš kterýkoliv znak na numerické řadě.
V Linuxu úplně běžné nastavení i pro českou QWERTZ ;-)

Máš víc možností, prostě podrž pravý AltGr a postupně mačkej jednu klávesu po druhé, objevíš tak na klávesnici spoustu znaků o kterých nemáš ani tušení že se dají napsat. Mám pocit že $ by mohl být v kombinaci AltGr+ů.
Pokud ho nenajdeš, ještě by mohla fungovat stará DOSová funkce, že podržíš levý Alt a na numerické klávesnici vyťukáš ASCII kód znaku (na notebooku máš pochopitelně smůlu, ale to není zařízení na normální práci!), po puštění Alt se ti objeví. Znak $ má kód 36.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Daronez
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: září 09
Pohlaví: Muž

Re: Probléms klávesou F4 - zobrazenízneménka dolaru  Vyřešeno

Příspěvekod Daronez » 22 led 2012 22:00

jÁ SEM ALE DE***IL !!! uŽ TO MÁM....Neměl jsem tam = jako začátek vzorce...promiťe, že jsem vás obtěžoval, a děkuji za snahu pomoci :)


Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti