Ahojte lidičky už dlouho sleduju monitory k pc. A pořád mě dostává opotřebování monitorů jak crt tak lcd. Nejdříve jsem vždy myslel že nějaké to problikávání nebo rána z monitoru při zapínaní či pískání z vyplého monitoru patří k monitorům, a ještě jsem nezjistil proč to dělá, popravdě moc sem se v tom neštoural jen to pozoroval.
Dříve jsem míval monitor CRT o velikosti 23" který měl snad delší hloubku než uhlopříčku monitoru Musel jsem ho mít na docela velkém stole aby sem tam narval i klávesnici po nějaké době sem musel přidělat šuplík na klávesnici pod stůl Při každém zapínání monitoru se mému papouškovi naježely pírka strachem, proč ? Nu neznáte tu ránu na obživování monitoru při zapínání ? Zapnu monitor "bum" probliknou barvy a monitor žije.
Poté z důvodu většího a většího "BUM Prásku" při zapínání jsem si pořídil svuj první 17" lcd monitor LG, to byla zatím má nejlepší volba :) Žádná chyba jen nevýhoda velikosti :) Na mne moc malý.
Poté přišel myslím že LCD fujitsu 21" a ten už také neměl "BUM PRÁSK" při zapínání, nechával jsem ho zapnutý nonstop, myslím tím že jsem nemačkal tlačítko off/on sám přecházel do režimu vypnutý neaktivní prostě červená ledka :) Ale do roka mi monitor začal nepřijemně pískat při spuštěném pc, poté už i když byl vypnutý pískal musel jsem odpojovat ze zásuvky, takže jsem si pořídil naprosto stejný jen 22" a ten jsem vypínal a do 2 roků začal pískat stejně jako u předešlého.
Takže sem takhle pokračoval s dalšími monitory o přiměřené velikosti 21" 22" 23" a učinek stejný furt pískaly.
Takže doporučuji nekupovat starší crt monitory kvuli ráně při zapínání.
Také nekupovat žádné levně LCD displaye nad 22" s katodovým podsvícením- kvuli pískání.
Snižte si jas monitoru.
Pořiďte si NTB nebo Plazmovou obrazovku.
___
Máte nějaké zkušenosti ? Napište je sem :)
Podivnost monitorů :) Pískáni bzučení, rány!
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Podivnost monitorů :) Pískáni bzučení, rány!
No já kdysy kupoval dva stejné monitory LC 17" (CRT) a jeden vždy při zapnutí prásknul (to co se nelíbý tvému papouškovi) a druhý startoval naprosto tiše, no a co se jednoho dne nestalo, jeden z nich odešel a hádejte který, no samozdřejmě to byl ten co se zapínal uplně potichu
. No tak jsem si pořídil Samsung BX2250 a jsem naprosto spokojený. Jinak ten monitor odešel cca po 7-8letech, takže celkem vydržel.

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 5695
-
od teichmann.ondrej