Kontingenční tabulka - vložení vzorce, funkce?
Kontingenční tabulka - vložení vzorce, funkce?
Zdravím všechny, trošku se vrtám v kontingenčních tabulkách a nějak si nevím rady. Potřeboval bych porovnat zaměstnance. Každý zaměstnanec má výrobní příkaz na určitý počet kusů. Potřebuji tabulku kde bych zjistil kolik výrobních příkazů bylo menších než 10,20,30 a větší. Pokusil sem se v příloze sestavit, jak by to mělo zhruba vypadat. Nějak nevím jak tam doplnit vzorce co by fungovaly. Díky Milan
- Přílohy
-
- příklad.xls
- (13.5 KiB) Staženo 115 x
Re: Kontingenční tabulka - vložení vzorce, funkce?
Ahoj stejzi.
Neviem ci si to predstavujes nejako takto no skus na to pozriet.
V zdrojovej tabulke som doplnil stlpec.
Je to len tak na rychlo spravene.
Neviem ci si to predstavujes nejako takto no skus na to pozriet.
V zdrojovej tabulke som doplnil stlpec.
Je to len tak na rychlo spravene.
Naposledy upravil(a) danko6 dne 13 čer 2012 17:59, celkem upraveno 1 x.
Tak nějak by měla vypadat výsledná kontingenční tabulka. Jenže na listu "seznam" nemůžu doplňovat údaje, ten se plní při aktualizaci ze systému přes SQL dotaz, který vytvořili programátoři co systém zaváděli. Potřebuju aby tabulka dokázala sama vyfiltrovat jednotlivé kategorie VP.
Mám obavu jestli to půjde přes kontingenční tabulku. Zatím se nevzdávám. Jen nevím jestli jdu správným směrem, když se to snažím udělat přes výpočtové pole.
Kdyžtak to budu muset udělat přes funkci COUNTIF bez kont. tabulky. Sice to nebude tak elegantní (spíš to bude paskvil), ale účel to splní.
Mám obavu jestli to půjde přes kontingenční tabulku. Zatím se nevzdávám. Jen nevím jestli jdu správným směrem, když se to snažím udělat přes výpočtové pole.
Kdyžtak to budu muset udělat přes funkci COUNTIF bez kont. tabulky. Sice to nebude tak elegantní (spíš to bude paskvil), ale účel to splní.
No ak nemozes doplnat data do listu seznam tak som do listu 2 doplnil vzorce na nacitavanie z listu seznam.
Tam si uz mozes dolnat data ( stlpec F ) a odtial Ti potom vytvara kontigencnu tabulku.
Tam si uz mozes dolnat data ( stlpec F ) a odtial Ti potom vytvara kontigencnu tabulku.
Naposledy upravil(a) danko6 dne 13 čer 2012 17:59, celkem upraveno 1 x.
Jde o to, že v tom vzorovém souboru jsou pouze 3 zaměstnanci. Ve skutečnosti je jich až 15. Takže se jedná o několik tisíc řádků měsíčně.
Jednalo se mě o to udělat to pomocí vzorců přímo v kontingenční tabulce. Pokud sem to tedy pochopil správně, tohle tabulka neumí a musí se na to jít jinou cestou. Mám možnost požádat programátory o vytvoření jiného výstupu pomocí dotazu SQL a asi mě nic jiného nezbude. Myslel sem, že to nějak vyřeším bez jejich pomoci, s výstupem, který je už k dispozici.
Hledal sem v nápovědách, ale pomocí výpočtového pole kont. tabulky to asi nepůjde. Podle toho co jsem se dočetl to zvládá jen základní počty. Nic složitějšího se s tím nedá dělat.
Ještě mě napadají maticové vzorce. Třeba by to pomocí nich šlo. Zapomenout na kontingenční tabulku.
Jednalo se mě o to udělat to pomocí vzorců přímo v kontingenční tabulce. Pokud sem to tedy pochopil správně, tohle tabulka neumí a musí se na to jít jinou cestou. Mám možnost požádat programátory o vytvoření jiného výstupu pomocí dotazu SQL a asi mě nic jiného nezbude. Myslel sem, že to nějak vyřeším bez jejich pomoci, s výstupem, který je už k dispozici.
Hledal sem v nápovědách, ale pomocí výpočtového pole kont. tabulky to asi nepůjde. Podle toho co jsem se dočetl to zvládá jen základní počty. Nic složitějšího se s tím nedá dělat.
Ještě mě napadají maticové vzorce. Třeba by to pomocí nich šlo. Zapomenout na kontingenční tabulku.
Tak mi posli ten realny zosit nastavim ti to .
Pokud jde o to nastavení, tak to chápu. Jen se mě nelíbí to doplňování do sloupečku "VP rozdělení". Že mu to musím dopisovat ručně. Aby poznal jak to má pak zařadit. Myslím si, že to musí jít jinou cestou. Nebo se ti to tam doplňuje automaticky a já to jen nevidím?
Tak je tam uz vzorec pozri sa doplnat /vp rozdelenie / netreba uz. Trocha sa s tym pohraj.
Naposledy upravil(a) danko6 dne 13 čer 2012 17:58, celkem upraveno 1 x.
Předpokládám, že je to nějaká sranda. Že to není myšleno vážně.
Já píšu, že to chci udělat trošku aby to vypadalo. Že nechci trávit čas, tím, že budu tabulce ručně doplňovat a určovat jí jestli je to větší než 10,20,30. Tak teď to budu doplňovat vedle do jiného sloupečku a přes funkci SVYHLEDAT se mě to bude doplňovat o pár sloupců vedle. To je trošku ztráta času. Moje znalosti vzorců a kontingenční tabulky se zakládají na vlastních zkušenostech a pokusech. Jenže tohle mě i s mými znalostmi připadá jako nějaký žert. Tohle opravdu nemůžu nabídnout kolegům, jako řešení společného problému. To by se mě zcela určitě vysmáli. Ani bych se jim nedivil.
Pokud tento úkol nejde udělat přes kontingenční tabulku, bez nějakých dalších tzv. „vychytávek“. Tak to budu řešit přes dodavatele systému a nechám si od něj vytvořit nějaký výstup do Excelu, s kterým budu dále pracovat.
Já píšu, že to chci udělat trošku aby to vypadalo. Že nechci trávit čas, tím, že budu tabulce ručně doplňovat a určovat jí jestli je to větší než 10,20,30. Tak teď to budu doplňovat vedle do jiného sloupečku a přes funkci SVYHLEDAT se mě to bude doplňovat o pár sloupců vedle. To je trošku ztráta času. Moje znalosti vzorců a kontingenční tabulky se zakládají na vlastních zkušenostech a pokusech. Jenže tohle mě i s mými znalostmi připadá jako nějaký žert. Tohle opravdu nemůžu nabídnout kolegům, jako řešení společného problému. To by se mě zcela určitě vysmáli. Ani bych se jim nedivil.
Pokud tento úkol nejde udělat přes kontingenční tabulku, bez nějakých dalších tzv. „vychytávek“. Tak to budu řešit přes dodavatele systému a nechám si od něj vytvořit nějaký výstup do Excelu, s kterým budu dále pracovat.
No tak pre info nic tam netrebalo vkladat ani rucne doplnovat iba do harka seznam doplnovat nove data.
Pisal som ti ze sa stym pohraj aby to nejako vyzeralo ale z tvojej strany ziadna snaha.
off
Pisal som ti ze sa stym pohraj aby to nejako vyzeralo ale z tvojej strany ziadna snaha.
off
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5228
-
od junis
Zobrazit poslední příspěvek