Ahoj, chci se zeptat, co mám dělat, když zapnu počítač, obrazovka je černá, klávesnice a myš se nerozsvítí a jediné, co se stane je, že mi svítí počítač a hučí, jak by měl? Když zapnu tlačítkem obrazovku, tak to napíše NO SIGNAL.
Tenhle problém jsem už párkrát měl, ale stačilo si s tím nějak pohrát, třeba vypnout elektřinu a zas zapnout, nebo ručně restartovat, ale teď už to všelijak zkouším 2 hodiny a nic.
Jsem začátečník, v pc jsem se nikdy nehrabal, tak prosím, aby jste nepoužívali nějaký fajnšmekr výrazy.
Počítač hučí, ale vše ostatní je vyplé
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Počítač hučí, ale vše ostatní je vyplé
A když zapneš repro, slyšíš znělku, že naběhly Windows? Svítí klávesnice? Je totiž otázka, zda vše jede a pouze nejde signál z grafiky do monitoru a nebo jen točí ventilátory a jinak je mrtvo.
Kabely k monitoru jsi asi zkoušel. Ještě to otevřít a kouknout na kondenzátory na základní desce, zda nejsou vyschlé (nafouknuté).
//nechci předbíhat, ale z 90% případů je to chyba zdroje.
Kabely k monitoru jsi asi zkoušel. Ještě to otevřít a kouknout na kondenzátory na základní desce, zda nejsou vyschlé (nafouknuté).
//nechci předbíhat, ale z 90% případů je to chyba zdroje.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Jenom doplním. Nafouklé kondenzátory vypadají takto:
A když to budeš mít rozdělané, tak koukni jaká je tam zdroj, název a výkon/W.
A když to budeš mít rozdělané, tak koukni jaká je tam zdroj, název a výkon/W.
Budeš se na mě zlobit, ale pokud jsi začátečník a v počítači ses nikdy nehrabal, tak se v něm, byť podle našich rad, zatím sám nehrabej ani nadále. Napoprvé je dobré přečíst si nějakou knížku pro začátečníky o počítačích nebo najít nějakého kamaráda, který tomu aspoň trochu hoví a nechat se jím vést a od něj radit. Až budeš vědět aspoň základy - co je co a kde to najdeš: zdroj, základní desku, CPU (procesor), grafickou kartu, harddisk(HDD), optickou mechaniku atd.- pak myslím, že bys byl schopen s radami z fóra něco nastavit, opravit apod.
Závada, kterou popisuješ, znamená, že počítač patrně nenabootuje, tzn. nenastartuje operační systém. To je zatím určitě nad Tvoje síly.
Toto je můj privátní názor, ostatní ho nemusí sdílet. Rozhodni se sám, jak uznáš za vhodné a na co se cítíš.
Závada, kterou popisuješ, znamená, že počítač patrně nenabootuje, tzn. nenastartuje operační systém. To je zatím určitě nad Tvoje síly.
Toto je můj privátní názor, ostatní ho nemusí sdílet. Rozhodni se sám, jak uznáš za vhodné a na co se cítíš.

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak jsem se v tom pohrabal, nějak náhodně promačkával a už to jede
Díky moc za rady. Jinak nešla slyšet úvodní znělka.

Mám dotaz: Zjistil jsi závadu? Tedy příčinu toho, že PC nenaběhl?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Zřejmě bylo něco uvolněné. Tak klikni na zelenou fajfku Vyřešeno.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2005
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 19:17