Zdravím, nevíte někdo jak a čím spravovat oddíly na USB flešce ?
Konktrétně mi jde o tohle: Koupil jsem si novou flešku a ta je rozdělena na 2 oddíly. Na jednom (má asi 1MB) je nějaký šifrovací prográmek (nešifruju) a druhý je zbytek disku. Rád bych tyto oddíly spojil do jednoho. Ve Windowsovské správě disků je u flešek možnost "zrušit oddíl" nepřístupná, další programy, které mám (Partition Magic a Acronic Disk Director) flešky nevidí. Starý dobrý FDISK z DOSu se mi na WinXP nepodařilo spustit. Zkoušek jsem i instalační CD s XP, tam možnost smazat/vytvořit oddíl při instalaci je, ale flešku nevidí. Díky za radu.
Správa oddílů u flash disku
Zasuň flashku do PC. Zkus pravým tlačítkem myši na Tento počítač, pak Spravovat a Správa disků. Pokud ji tam vidíš, tak by mělo jít spojit oba oddíly a pak ten nový naformátovat.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Naformátovat ji sice můžu (nová již naformátovaná byla - FAT), ale napřed jeden oddíl a potom druhý (hlásí se jako dva disky) a co dál ? Normální postup u HDD disků je ten, že se oba oddíly odstraní a vytvoří jeden nový (přes celý disk). Mám víc HDD - dva SATA v PC a další PATA v šuplíku a u všech tento postup funguje. Problém je v tom, že postup, který radí Luboš u flash disků nefunguje. Systém flešku detekuje, správce disků ji vidí, ale volba "odstranit oddíl" je v nabídce neaktivní (text je "zamlžený"). Děje se to u všech flešek, které mám, čili ve flešce problém není. A speciální programy na správu disků (Partition Magic a Acronic Disk Director) flešku nevidí. Teď mě napadá - a co u externího USB pevného disku - je to vlastně ten samý případ - proboha, nějak to přece jít musí !!!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nic bych za to nedal, že to na tom Cd je. Zkus se podívat na stránky výrobce flešky, možná tam najdeš nějakou informaci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ano, u externího USB disku jsem vytvořil a naformátoval dva oddíly bez problémů. Nebude např. problém v tom, že vytvořit více oddílů na malé flashce nejde? Možná je limitovaná i spodní hranice. Ten externí USB disk měl 40 GB.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Sežeň si bootovací disketu z Windows ME a tak to spustíš. Anebo mi napiš SZ s tvým mailem a já ti to pošlu. Mám ale obavy, že flash disk DOS neuvidí.
Dal jsem do šuplíku disk s Win98 a v příkazovém řádku jsem se programem FDISK pokoušel odstranit oddíly na té flešce. Viditelný byl pouze ten větší oddíl (disk) - ten se mi podařilo odstranit. Ten menší (1 MB) je pro FDISK neviditelný, takže mám pořád z jedné flešky 2 disky a na každém jeden oddíl - i když je ten jeden zatím odstraněný a nový "nevytvořený". Vytvořit nový vlastně znamená být tam, kde jsem byl - ach jo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5004
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3612
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3704
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 4
- 3390
-
od Dolpi