Dobrý den,
mám podobný problém, a proto píšu do tohoto staršího příspěvku. Na privátu máme internet UPC snad asi 60Mb. Prostě káblem do baráku k routeru a odtud přes Wi-fi do notebooků. Všichni uživatelé mají stabilitu připojení dobrou kolem 80 - 90% (měřeno vícekrát za sebou), pouze jednomu uživateli stabilita hrozně kolísá (od 1,1% do 80%, ale spíše se to drží v nižších číslech 30 - 60%). Proto bych se chtěl zeptat, jestli nevíte v čem může být problém, když čtyřem lidem to jde normálně jen tomu poslednímu to tak kolísá?
Díky za odpověď
Špatná stabilita připojení
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Špatná stabilita připojení
Možností je více. Třeba rušení jinou sítí, či jiným spotřebičem na kmitočtu WiFi, dále slabším signálem. Nebo problém v notebooku. Na takto formulovaný dotaz, nejde jednoznačně odpovědě. Je třeba zjistit příčinu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Co presne u teba znamena stabilita a cim si ju meral ?
Mozes ukazat nejaky graf, alebo vysledky merania ?
Mozes ukazat nejaky graf, alebo vysledky merania ?
Měření proběhlo přes rychlost.cz. Tam jsem právě přišel na to, že mi to kolísá, tzv. stabilita, jak jsem zmiňoval skáče od 1,1% do 80% a to během krátké chvíle. Myslí se tím stabilita připojení (jestli to jede pořád stejně rychle) a to právě nejede. Tady je výsledek meření:
http://rychlost.cz/rh/20124628737-a871d67e6b.html
Před chvilkou jsem měl stabilitu 87% a druhý test, který proběhl v zápětí naměřil pouze 42,9 %.
http://rychlost.cz/rh/20124628737-a871d67e6b.html
Před chvilkou jsem měl stabilitu 87% a druhý test, který proběhl v zápětí naměřil pouze 42,9 %.
Ta stabilita je jen nějaký nesmyslný údaj z jejich nějakého neznámého algoritmu. S tím bych si vůbec hlavu nelámal. Pokud připojení funguje bez problému, není důvod to řešit.
BTW mě to ukazuje stabilitu 63,3 % a to sedím v kanceláři na univerzitní síti CESNET2
BTW mě to ukazuje stabilitu 63,3 % a to sedím v kanceláři na univerzitní síti CESNET2

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3269
-
od Bary-Jan
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 22:07
-
- 0
- 2994
-
od neytos
06 lis 2024 11:43
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4767
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 19
- 3516
-
od Fargotroniac