Repeater jako tyčový mikrofon?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
kupjec
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 385
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod kupjec » 04 črc 2017 12:06

Zdravím,

kamarád bydlí v bytě a potřebuje, aby mu signál z wifi zasáhl na zahradu, kterou má 1 patro pod okny asi 10x30m dlouhou nudli. Router je přes jednu místnost od okna daleko. Do půlky zahrady mu nějaké slabé % zasáhne, ale altán má ještě jednou tolik a chytne jen s větrem:D Signál je tedy asi 10m, okno, 15m, potřeba těch dalších 15m.

Napadlo mě jestli není nějaký repeater, který by přes okno střílel primárně na altán, něco jako tyčový mikrofon, nebo bude u okna stačit klasický repeater? Ten nebude mít dosah cca 30m,. Jako bude ale ne silný..
Nebo je nějaký přijímač, který bude taky namířen naopak na to okno?

Nic drahého by to být nemělo..


Sestava na mém profilu. | // Telefon: Samsung Galaxy A510F +Gear S2 Classic

Reklama
Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7421
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod Rewqa » 04 črc 2017 13:06

Repeater nic neřeší, spíš naopak. Co by možná pomohlo je koupit k routeru antény s větším ziskem. Pokud teda router má demontovatelné.
MSI B85-G43 | Intel i5 4460 | MSI GTX 1060 6GB Camo Squad | 16GB Crucial DDR3 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod ITCrowd » 04 črc 2017 15:21

Asi nejlevnější řešení bude koupit jednoanténový router, zapojit ho jako switch, umístit co nejblíže altánu a vybavit jej anténou z plechovky http://www.simandl.cz/stranky/czfreenet ... chovka.htm
Pokud máš do altánu zaveden proud, pak bych volil powerliny.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
kupjec
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 385
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod kupjec » 04 črc 2017 20:07

Router antény demontovatelné má, nějaké doporučení přímého typu?

Jako switch? Nebudou ztráty? Budou vysílat oba routery? To se musí propojit lan, nedá se to propojit jako repeater přes wps, co?
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Samsung Galaxy A510F +Gear S2 Classic

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod ITCrowd » 05 črc 2017 07:07

Pokud má router více antén, pak výše uvedený postup nelze použít - je tam jasně uveden jednoanténový router.
Jako repeater ne. Ale můžeš použít powerliny.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18952
Registrován: květen 07
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod X » 05 črc 2017 11:00

Zapomeňte už jednou pro vždy na repeater! Repeater sníží rychlost Wi-Fi na polovinu!
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Uživatelský avatar
kupjec
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 385
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod kupjec » 05 črc 2017 13:10

Powerline funguje i přes pojistky? Přerušený obvod?
Případné prodlužky kdybych powerline "natahoval", nebo to musí být čistě uzavřený okruh?
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Samsung Galaxy A510F +Gear S2 Classic

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 26428
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod Martab » 05 črc 2017 13:56

Přes pojistky bohužel ne. Prodlužka většinou problém nebývá.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

karla
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: červen 17
Pohlaví: Žena

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod karla » 05 črc 2017 14:00

Přes pojistky fungovat pochopitelně musí, musí to ale být na jednom fázovém okruhu. Pokud by to šlo do rozvaděče, kde další místnost je napojená na jinou fázi, pak to fungovat nemůže - vedení je přerušené.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11
Elite Level 11
Příspěvky: 13366
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod ITCrowd » 05 črc 2017 15:23

On funguje i mezi fázemi - jen pomaleji. Pro přechod mezi fázemi lze použít třífázový filtr https://www.kemo-electronic.de/en/House ... oducts.php
Něco z testů: viewtopic.php?f=117&t=165570
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

karla
Level 1
Level 1
Příspěvky: 66
Registrován: červen 17
Pohlaví: Žena

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod karla » 05 črc 2017 15:26

Asi ano, ale nějak nechápu jak toto funguje. Pokud jde o dvě fáze, pak ten signál běží z jedné fáze do trafačky a pak se přes ten velký odpor vinutí trafa zase vrací. To musí být hodně pomalé.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...

Uživatelský avatar
kupjec
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 385
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: Repeater jako tyčový mikrofon?

Příspěvekod kupjec » 06 črc 2017 19:24

Nu.. až u něj budu, tak projedeme jak to má zapojené, kudy a jak vedou kablíky a ozvu se znovu kdyby nebyl powerline možný ohledně nějaké výkonnější antény čistě pro dosah. (Dodám jeho router atp.)
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Samsung Galaxy A510F +Gear S2 Classic


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Repeater signalu Vodafone
    od GamerXXX » 30 kvě 2017 09:42 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    252
    od Martab
    30 kvě 2017 09:54
  • Propojení Routru a Repeater N.Plug
    od dadlou » 25 říj 2017 23:03 » v Sítě - hardware
    4
    232
    od X
    27 říj 2017 11:10
  • Opakovač gembird wifi repeater WNP-RP-002-W
    od Jirka1 » 11 říj 2017 21:01 » v Sítě - hardware
    1
    246
    od ITCrowd
    12 říj 2017 12:07
  • Wifi + wifi repeater do 1600kč (+- 200)
    od KrisMan555 » 01 črc 2017 16:55 » v Sítě - hardware
    5
    410
    od cejny
    02 črc 2017 18:23
  • Mikrofon
    od klimA. » 24 říj 2017 13:57 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    145
    od Drifty
    24 říj 2017 16:51

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů