Moje recenze o Windows 7 RC (jazyky eng, sk, cz)

Moderátor: Mods_senior

Jak se vám líbí moje recenze o Windows 7 beta?

Líbí a informace jsou aktuální
76
69%
Líbí, ale informace nejsou aktuální
8
7%
Nelíbí
4
4%
Chybí mi zde některé informace (upřesněte v diskuzi prosím)
2
2%
Nečetl/a jsem
20
18%

Celkem hlasů: 110

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Moje "recenze" o Windows 7

Příspěvekod Romaine » 04 úno 2009 20:04

amaroun píše:Musím tedy říci, že recenze je z mého pohledu exkluzívní, pomalu jak od dealera microsoftu :lol: , mimochodem obrázek na ploše je také zajímavý.

Díky! Že bych to poslala Microsoftu a žádala nějakou odměnu? :D

Simon P40 píše:tady mas chybku... ten link je 404

jinak na ten patch trochu bacha :) jsem to pacthnul a hodilo to hlasku ze se wokna vypnou za 1minutu... :evil: :lol:

Díky za upozornění. Nechápu to ale. Odkaz byl správný, ale nefungovalo to přes ten odkaz v textu. Teď už je aktivní a jinak se to munuje Kelvin Weather 1.1.0.0

Ten patch je v pořádku. Funguju na tom už dllouho. Restartovat se to musí ručně - ta hláška tam ale má být, jak mi bylo řečeno.

A ještě díky za zveřejnění odkazu na tu tapetu ve větším rozlišení. Nevím, proč se tam nahrála v tomto. Já ju mám větší. Jde právě najít v googlu přes název obrázku - proto sem ho tam nechala.

Magnat píše:Dík za recenzi, mám jen otázku k formátování disků při instalaci. (...)

To nevím. Já se bohužel nevyznám v tvoření oddílů, ale já dala zformátovat a najela instalace během ní se to i zformátovalo. Ale je tam více možností. jenže v anj, takže sem to nezkoumala, abych něco nepokazila. Tak snad pomohou ostatní!
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Reklama
Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 04 úno 2009 20:06

Mohla bych poprosit někoho z moderátorů, jestli by šla tato recenze nějak zvýraznit nebo dát do FAQ rozcestníku, když se líbí? Nechtěla sem žádat, dokud nebyly na to nějaké reakce. Díky.
Naposledy upravil(a) Romaine dne 05 úno 2009 09:32, celkem upraveno 1 x.

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod amaroun » 04 úno 2009 20:07

No zkus to poslat, maximálně se to někde objeví od nich a bez odměny :lol: :lol:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 úno 2009 20:20

Škoda, že je v angličitě, ale asi jí zkusím také..nevíte, kde tu betaverzi volně stáhnout ??

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 04 úno 2009 20:25

No jo, taky se těším na češtinu.. Ale jinak je i v jiných jazycích - např. němčina.
Oficiálně ji stáhneš zde - http://technet.microsoft.com/en-us/eval ... 53205.aspx Vybereš jakou verzi 32/64bit. A musíš se registrovat.

Ne od Microsoftu tady: http://www.mydigitallife.info/2009/01/0 ... ubsribers/

Jinak do 10.2. jde začít stahování a do 12.2. musí být ukončeno - z oficiálních stránek Microsoftu. Na netu ale bude určitě pořád.

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 04 úno 2009 20:27

tak byla rychlejsi :)
jenom doplnim ze tam dostanes i serial platnej udajne do 1.8.09

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 úno 2009 20:36

Super..dík moc..jinak recenze je moc pěkná, dojem z W7 mám ale divný, spíše mi příjde, že bude třeba se opět začít odznova s tím učit zacházet. Nevím, několik let mám XP a jsem neuvěřitelně spokojený..i Vistu mám doma, ale prostě nevyhovuje mi uživatelskou přívětivostí a kompaktibilitou s mými programy, které používám...
No jsem na ní tedy opravdu zvědav..je fakt, že vše jde kupředu, ale dokud neudělají něco tak "vychytaného" jako XP s max. SP2 (SP3 je záměrně plná chyb), tak nebudu žádné Windows kupovat..jak by řekl klasik..nasrat :lol:

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 04 úno 2009 20:40

Já si taky myslela první den, že si nezvyknu. Ale během pár hodin jako doma :D Jsou fakt mnohem rychlejší, intuitivní a Visty se nemohou rovnat. Já su (byla) taky závislák na XP, ale tyto Windowsy jsou vážně povedené. Určitě je lepší ale před koupí vyzkoušet. No až to bude v češtině, tak to bude paráda! Doporučuji aspoň týden aktivního zkoušení. Já už se jich nechci vzdát :oops:

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 úno 2009 20:48

Tak už sosám, takže jsem sám zvědavý. Jen se zeptám, jak to zvládá kupříkladu periferie, čili tiskárny, skenery apod. Co třeba odborné programy typu AutoCAD, Delphi, Adobe XXX,..apod.
No zkusím sám a uvidím :lol:
Dokud na tom nebudou nové Widle tak, že v nich cokoliv, co si usmyslím, spustím, nesmí mi do baráku..tak se bohužel zachovala Vista a také na to dojela..

simPod
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod simPod » 04 úno 2009 20:51

ja se akorat nemuzu porad zbavit dojmu ze kopirovani, presouvani apod. operce se soubory jsou e vistach a ve w7 pomalejsi nez v xp,
ale obecne mi z techto 3 OS (xp,vista,w7) pripadaji nejrychlejsi w7 (u tech starsich si rychlost nepamatuju :),to jsem byl jeste moc malej :blush: )

2tomina: jak je napsano v recenzi, ten Compatibility mod je pekna vec. nero 7 jsem na vistach nerozjel, ale na w7 jo

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 04 úno 2009 20:53

Tiskárna (multifunkční) jede v pohodě. Mám HP a funguje i Centrum řešení HP. Co vím, že nefunguje - v betě, mám vypsáno v recenzi. Přes ten troubleshoot jde zprovoznit fakt téměř vše. Těch pár věcí bude problém bety. Určitě pak napiš jestly ty programy fungují a nebo ne.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 05 úno 2009 01:22

Tak jsem se taky dal do testování (teda – pokud mi vyjde čas, což moc není) na sestavě, kterou mám v profilu – akorát jsem odpojil oba SATA disky a místo jedné DVD připojil 80GB IDE Barracudu.

64bitovou verzi se mi nepodařilo nainstalovat – během instalace po dlouhém vyčkávání nedošlo ke kopírování souborů na disk.
Nainstaloval jsem tedy 32bitovou verzi.

Hned u instalace mě udivilo, když si systém vytvořil ještě jednu – první, primární a skrytou partition o 200MB. Co tam hodlá uchovávat?

V 2. letošním Computeru o W7 psali. Mimi jiné toto: „… Nový hlavní panel již neobsahuje samostatný panel rychlého spuštění, sám o sobě totiž může panelem rychlého spuštění být. Jakoukoli aplikaci či okno je možno k hlavnímu panelu, připíchnout, čímž se sem vlastně vloží zástupce. Až potud je vše v naprostém pořádku. Problém nastává v okamžiku, kdy uživatel chce rozlišit neaktivní aplikaci (zástupce) od tlačítka aplikace běžící či minimalizované. Jediný rozdíl mezi nimi je v rámečku a jiném lomu světla kolem ikony, což je rozlišení příliš málo nápadné a produktivitěpráce příliš neprospívající
Musím to potvrdit. Je to hodně nepřehledné

Taky jsem si vyzkoušel přepínání spuštěných programů Win+Tab (ona to už má Vista, ale té jsem se – po špatných zážitcích – vyhýbal), ale připadá mi to nepřehledné – okna jsou moc placatá, takže ani nevím, co na kterém ja, ani do kterého mě to chce zrovna přepnout.

Pokud jde o rychlost, s potěšením konstatuji, že řeči tentokrát nejsou jen řeči – rychlost nevyladěné bety sedmiček mi připadá obdobná vyladěným XP, neboli tvrzení o zbytečné rozežranosti Vist jsou oprávněné.

Když jsem si nechal zobrazovat skryté a systémové soubory, velice mě pobavilo, že se na ploše objevily dva soubory jménem desktop.ini (jeden z userprofilu, druhý z all_users). To snad ještě doladí.

Velmi mě nepotěšila jiná věc – nainstaloval jsem si Operu a Total Commandera.
Protože mám ve zvyku Operu používat v jednouživatelském režimu, sáhnul jsem di INI konfiguráku a příslušné místo přepsal – jenže Windows mi odmítly dovolit soubor uložit, protože jako user nemám právo do "Program Files\Opera" zasahovat. Tak jsem (pod tímtéž nesvéprávným účtem) INI soubor přenesl (ne kopíroval, ale přenesl, neboli systém mi dovolil ho na původním místě smazat; divné, když nedovolil uložit editaci) do svých dokumentů, tam upravil, uložil a přenesl zpátky. Bez problémů. Komedie; fraška!
Podobně u TCMD – mám opět ve zvyku při instalaci volit umístění INI souborů do adresáře TCMD. Vše se nainstalovalo, ale když jsem po prvním spuštění nastavil vlastnosti a chtěl je uložit, sistém opět odmítnul – jakým právem chci zapisovat konfigurák v "Program Files\totalcmd"?

Protože jsem nenastavoval heslo (zkušební systém ho nepotřebuje), nemohl jsem si ověřit, jestli je u „nebezpečných operací“ vyžadováno, anebo se od dob Visty a Sešívaného článku nic nezměnilo:
Nejenže mi přijde, že oproti Linuxu potřebuju administrátorské práva ke každé blbosti, ale hlavně ve Vistě nejde o nic jiného než o potvrzení, které stačí odkliknout. V Linuxu se vyžaduje heslo a člověk se během vyplňování hesla uvědomí, že tady přestává sranda a nad každým krokem je potřeba se zamyslet. Výsledkem opatření ve Vistě bude to, že to lidi buď vypnou nebo to jen automaticky odkliknou, takže výsledek z bezpečnostního hlediska je téměř nulový.

Zatím si myslím, že – až se vychytají mouchy – půjde o docela zdařilý systém.
Co ale nechápu – proč MS dosud nebyl schopen do systému implementovat virtuální plochy a funkci AlwaysOnTop. Používám pro to programy jiných výrobců (opravdu bez těchto fičůr nemohu kloudně existovat), ale jak to není nativní součástí GUI, nikdy to nebude ouplně vychytané.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Software články”