vlastní webový server Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
vlastní webový server Vyřešeno
Ahoj chtěl bych vytvořit vlastní webový server. Mám pevnou IP, komp jako server, registrovanou doménu. Router edimax br 6204wg. Otázka zní tak: co ještě potřebuji, jak nastavit systém, abych byl vidět zvenku. Budu rád za jakoukoliv pomoc. Díky Arno
Re: vlastní webový server
V podstatě potřebuješ spustit na tom PC webový server, nahrát tam ty tvé stránky, nastavit přesměrování portů 80 a 21 (pro http a ftp, budeš li tam mít nějaké soubory) na IP adresu toho serveru. Taky bude třeba nastavit, že pod tou tvou zaregistrovanou www adresou je tvoje venkovní IP. (To jsem nikdy nedělal, určitě budou vědět tam kde si registroval doménu.)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
webovýms ervrem myslíš např windows server? Mohl by být i apache?
jistě, HTTP server je služba.. je jedno jestli to poběží na apache, na tom co je ve win server systémech nebo nějaké jiné :)

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OK to je jedna věc. Ted tu druhou, když zadám do položky NAT > Port forwarding > mojí IP adresu napíše mi to:
Invalid IP address! It should be set within the current subnet. - Neplatná IP adresa! Měla by být stanovena v rámci aktuální podsíti.
Můj router je nastaven tak, že výchozí IP serveru je 192.168.2.1 maska je 255.255.255.0
IP, kterou mi přidělil poskytovatel připojení je 93.99.25.218 podle všeho se mi hádá maska, ale jak přesně zjistit jakou masku použít. Našel jsem nějaký tahák, ale jsem z toho zmatenej.
Invalid IP address! It should be set within the current subnet. - Neplatná IP adresa! Měla by být stanovena v rámci aktuální podsíti.
Můj router je nastaven tak, že výchozí IP serveru je 192.168.2.1 maska je 255.255.255.0
IP, kterou mi přidělil poskytovatel připojení je 93.99.25.218 podle všeho se mi hádá maska, ale jak přesně zjistit jakou masku použít. Našel jsem nějaký tahák, ale jsem z toho zmatenej.
A nemusejí být ta vnější sít (wan) a ta síť kam směruješ ty porty na stejné podsíti? Zkus to zkontrolovat, jinak nevím :(

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak už to frčí. Měl jsem špatně zadanej rozsah IP adres. CHtěl jsem po něm asi moc, když jsem nastavil xxx.xxx.xxx.100 - xxx.xxx.xxx.254. Použil jsem nakonec dedukci a nechal jsem mu rozsah 100 IP, kde platí, že je subnet je 255.255.255.0. Ted už vše jeden na celé síti. Ještě překecat doménu z FORPSI.CZ, aby mi přesměrovávala na moje IP.
Dej sem, nebo mi pošli pomocí SZ IP adresu toho serveru :) Jsem zvědavý co jsme to vlastně rozchodily 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1551
-