Před pár lety mi jeden borec prodal doménu. Žádná smlouva, nic. Prostě sem mu dal 4 kila na ruku a hotovo. Na doméně stále figurují jeho iniciály. Pak někam odjel do ciziny a už 3 roky o něm nikdo nic neslyšel. S doménou mi dal k dispozici i svůj mail, který dodnes používám. A teď by mě zajímalo:
1. Kdyby tu doménu chtěl ode mě někdo koupit, můžu mu to jen tak prodat? Když kupující ví, že mé jméno a ani adresa nesedí s doménovými iniciály?
2. Co když se dotyčný vrátí a řekne ,že se dozvěděl, že sem to prodal a že chce peníze za ten prodej?
3. Můžu někomu prodat doménu, když nebyly změněny iniciále? (iniciále jsou někoho jiného) Ale v podstatě doména je vaše a nikdo jiný se k ní hlásit nebude.
Možný problém s doménou
-
- Pohlaví:
Re: Možný problém s doménou
1. Tady záleží na kupujícím, zda mu to bude anebo nebude vadit.
2. Vzhledem že o koupi nemáš smlouvu, pak dotyčný může ty peníze požadovat - je to jen o jeho slušnosti.
3. Prodat ji jistě můžeš - zase platí bod 1.
Ale to jsou jen takové spekulace co lze dělat mezi slušnými lidmi. Právně ta doména tvoje není, jelikož smlouvu o koupi nemáš a pak bys ji asi prodávat nemohl.
2. Vzhledem že o koupi nemáš smlouvu, pak dotyčný může ty peníze požadovat - je to jen o jeho slušnosti.
3. Prodat ji jistě můžeš - zase platí bod 1.
Ale to jsou jen takové spekulace co lze dělat mezi slušnými lidmi. Právně ta doména tvoje není, jelikož smlouvu o koupi nemáš a pak bys ji asi prodávat nemohl.
A nešlo by nějak tu doménu nějak nezaplatit, takže by propadla a pak by jsi ji znovu koupil?
-
- Pohlaví:
Tohle je asi nejlepší řešení, nezaplatit, ohlídat si to a hned ji zase koupit na svoje jméno. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3374
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36