Lovverův weblog | NEW |edited!!!

Napište nám o svých webových stránkách, dejte vědět o jakémkoliv jiném zajímavém webu

Moderátoři: Myloš, Mods_senior

Lovver
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Lovverův weblog | NEW |edited!!!

Příspěvekod Lovver » 01 led 2009 11:20

Můj weblog, který je se zaměřením na počítače a vše kolem nich.
Stále informace i novinky o internetu, softwaru, hardwaru...
Teprve začínám, takže návštěvnost zatím malá, ale byl bych rád, kdyby jste mi ji pomohli zvýšit
Můžete odeslat i svůj vlastní článek =)
Byl bych rád, kdybyste poslali alespoň námět, o kterém bych udělal článek, abych opravdu psal o tom, co vás zajímá.

adresa: http://lovver.tk/
email: lovver@stream.cz

tak prosím nějakou tu kritiku a můžete i pochválit :D
Naposledy upravil(a) Lovver dne 03 led 2009 18:48, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Lovver´s website

Příspěvekod Myloš » 01 led 2009 13:53

Vítej na PC-HELPu.
První dojem z blogu – neurazí, není odpudivý. Nepatří sice mezi ty, které by mě graficky vysloveně nadchly, ale to může být individuální.
A teď kritika – jistě chceš vědět, co (a jak) zlepšit:
  1. Míchání češtiny s angličtinou mi (v takové podobě, na webu) vždycky připadalo trapácké. Proč máš texty česky, ale název blogu (v hlavičce „Lovver´s website“, v <title> prozměnu „lovver.tk“), v patičce „Created by Lovver.“, data příspěvků, jakož počty „comment(s)ů“ anglicky? O „My Banners“u ani nemluv(n)ě.
    Vřele doporučuji jednojazyčnost; buď vše komplet česky, nebo vše komplet anglicky (anebo obě jazykové verze s možností výběru); představ si, jak hloupě by vypadaly anglicky psané stránky s českou navigací…
    Vysloveně komické je to u dvojice Username a Heslo. To bys tam taky mohl mít dvojici „Имя пользователя“ a „das Passwort“
  2. Dost mi uniká použití <frameset>u, když nemáš stránky rozdělené do rámů. Mohu se než domýšlet:
    • Je-li účelem to, aby zůstávala pořád stejná URL, pak tím návštěvníkům komplikuješ pobyt na svých stránkách – nemohou odkázat na konkrétní stránku a všechny stránky mají vidět stejný <title>.
    • Je-li účelem přesměrování z domény 3. řádu http://lovver.ic.cz/news.php na doménu 2. řádu http://lovver.tk/, určitě by to šlo řešit šťastnější formou pomocí http hlaviček (přesměrování…), případně možná i pomocí mode rewrite.
  3. Hodně maličká písmenka; nadto nejdou v 6. verzi Exploreru zvětšit (definice v px nebo pt), čímž vyháníš (přinejmenším omezuješ) ještě téměř 20 % návštěvníků..
  4. O mně × Napište nám – tak jsi jeden, nebo je vás víc?
  5. Na stránce o tobě uvádíš svůj věk. Je jeho každoroční update zajištěn scriptem (nejlépe serverovým), anebo si napíšeš do svého diáře k datu narozenin, abys nezapomněl změnit údaj na stránkách ;-)
  6. V kódu deklaruješ <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
    Víš o tom, že toto „XHTML“ považují všechny prohlížeče za nevalidní HTML?
    Podívej se na http://validator.w3.cz/docs/xhtml.html

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 01 led 2009 14:33

Zdravím. Mě osobně se stránky docela líbí. Grafika sice jednoduchá , ale pěkná. Akorát ten banner mi tam nesedí.
Dal bych ho spíše někam do menu např. ( do složky o mě). Jak se psalo nahoře konbinace angličtiny a češtiny. Není zrovna nejlepší řešení.
Můj typ: Trochu bych ztmavil. Pozadí za textem, černá na bílem hodně na delší čtení unavuje oči .
Poté ty novinky co máš dole na stránkách. Byl přidal také určitě do menu. Hodně zdaru při tvorbě :inlove:
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Lovver
nováček
Stav:

Příspěvekod Lovver » 01 led 2009 17:38

Tak děkuji moc a tu angličtinu s češtinou upravím na češtinu a ta doména lovver.tk je automatické přesměrování, píšu o tom v jednom z článků, takže s tím. že každá stránku bude mít stejný název nic neudělám "Napište nám" bude upraveno na "Napište mi".

A vzhled ztmavovat nebudu, podle mě blog má mít světlé barvy a kategorie článků bych chtěl udělat, ale nevím jak, poprvé dělám s redakčním systémem e107. Jestli někdo ví, tak budu rád za radu.

Lovver
nováček
Stav:

Re: Lovverův weblog | NEW |edited!!!

Příspěvekod Lovver » 03 led 2009 18:49

Tak prosím ještě jednou o nějakou tu kritiku, protože jsem se rozhodl zahodit rs e10ý a přejít na známější a lepší wordpress, tak prosím prosím

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 03 led 2009 18:57

Zdravím. Koukám, kompletní změna :inlove: .Poté to pozadí textura dřeva použil bych nějaký kvalitnější :idea: .
A mě osobně se stránky načítají strašně dlouho nvím jak tobě a ostatním. Vzhled sis dělal sám?? :inlove:
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Lovver
nováček
Stav:

Příspěvekod Lovver » 04 led 2009 08:49

Po lepší textuře se podívám =)
Jinak stránky se mi načítají dost rychle a to zdaleka nemám nejrychlejší net... a vzhled jsem si sám nedělal, stačí se kouknou do patičky, nebo prvního příspěvku.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 04 led 2009 12:00

Vypadá to pěkně. Škoda té zbytečné angličtiny („Search“, „Posted by admin on Led 3, 2009 in Internet“ a „Tags: Software, Viry“).

Lovver
nováček
Stav:

Příspěvekod Lovver » 04 led 2009 12:26

Na úpravu angličtiny se ještě podívám, teď jsem na to neměl moc času

Lovver
nováček
Stav:

Příspěvekod Lovver » 17 led 2009 11:09

Ahoj všichni, jak už .luba. psal, tak by to chtělo lepší pozadí, koukám po texturách, ale nemůžu najít žádnou, co by se tam hodila. Nemohli byste se mi po nějaké kouknout? předem děkuji.

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 17 led 2009 12:13

Lovver
nováček
Stav:

Lovyho IT blog-aktualizace 10.4.09

Příspěvekod Lovver » 10 dub 2009 21:41

Můj staronový blog, se po pár problémech vrací, a tak vás prosím o přehodnocení :)
adresa je:

http://www.lovy.gamx.eu/
Kdyby se vám články líbily, můžete je číst rss čtečkou, rss adresa:

http://feeds2.feedburner.com/Lovyho
prosím nekritizujte doménu a hosting, to už mám promyšlené.

// Odkazy, prosím, nedávej do [CODE], protože na ně pak nemůžeme kliknout, což je nepohodlné.
// Tady nejsme na warfóru, abychom museli linky kamuflovat jako prostý text.
// Myloš

Zpět na “Web-tipy a vaše weby”